O ironio losu 
Żeby poczuć się dobrze, mieć satysfakcję, to musi lać jak z cebra z nieba???
Właśnie ten deszcz spowodował, że wybrałem się w BM nie po to by pracować, ale by w spokoju,
na luzie przejść choć kawałeczek 
Postanowiłem odwiedzić Anię i Rafała na Potrójnej.
Kawka na przełęczy kocierskiej, dzisiaj pełen luz, czyli bardzo sympatycznie.
Wyczekanie, aż ulewa przestanie i w drogę na Potrójną.
Udało się dojść bez kropli deszczu. W chatce kolejna kawka i miła rozmowa z gospodarzami.
Tabliczka się podoba, a mi najbardziej podobały się uśmiechnięte wesołe twarzyczki gospodarzy tworzących przemiłą atmosferę tego miejsca. Na polu znowu ulewa.
Zaczyna robić się mroczno. Ktoś wchodzi – „rasowy” turysta z ogromnym plecakiem z zapytaniem czy jest miejsce do spania. Gadki, szmatki opowieść skąd idzie, z Beskidu Żywieckiego przez Hucisko, Ślemień, Anulę na Potrójną. Trasa daleka w tych warunkach, ale opowieść jak wkroczył Jacek (nie wiem czy dobrze zapamiętałem imię) w Beskid Mały to oniemiał z wrażenia. Całe życie wędrował wszędzie tylko nie w zapomnianym BM-ie.
Trafił tu pierwszy raz 3 miesiące temu i dlatego powrócił. Wg Jacka tak dobrze oznaczonego pasma, czyli BM-u nie mają żadne góry w Polsce. Tabliczki na szczytach, przełęczach, ilość i jakość kierunkowskazów spowodowało, że zachęca swoich towarzyszy by trafili w ten nasz BM-owski zakątek. Powiem wam szczerze, że poczułem się usatysfakcjonowany i to co pisze pod każdym mym postem zaczyna się realizować i sprawdzać 
Zróbmy razem, by Beskid Mały, był najpiękniejszym pasmem górskim.
Najczystszym, zadbanym, pokazującym swe piękno i historię.
Ale jest to zasługa nas wszystkich, w tym też Ani i Rafała, oraz wszystkich forumowiczów, co biorą udział w różnych akcjach i myślę, że nowe się pojawią 
Z BM-u zobaczyłem dzisiaj białe szczyty Beskidu Żywieckiego, a na Potrójnej przez moment padał deszcz ze śniegiem.
Do autka też wróciłem "na sucho" bez kropli deszczu 
Dodam, że Jacek (poznany turysta) pokonał parę dni temu GSB z Wołosatego do Ustronia w 21 dni.
Planuje na przyszły rok odwrotnie, gdzie mnie zaprasza. 
Ostatnio edytowany przez MK (2011-10-08 20:37:05)
... by Beskid Mały, był najpiękniejszym pasmem górskim.
Czystszym, zadbanym, pokazującym swe piękno i historię.