Temat: Mały szlak Beskidzki + powrót

Witam, w tym roku prawdopodobnie nie będę miał więcej wolnego (aż tyle dni z rzędu) chcę to więc wykorzystać w jakiś fajny sposób.

Chcę przejść mały szlak Beskidzki, ale żeby było trudniej chcę też wrócić. Mały szlak Beskidzki chyba każdy z tutejszych użytkowników kojarzy 137km przez B. Mały, Makowski i Wyspowy http://mapa-turystyczna.pl/route/ejlb

Powrót planuję trasą przez Pilsko i Rycerzową, z ominięciem Babiej Góry. Choć to jeszcze nie jest przesądzone, wszystko zależy od pogody.

Ten odcinek to około 140km http://mapa-turystyczna.pl/route/sij2

Noclegi na całej trasie jak to u mnie bywa, będą na dziko.
Mały szlak Beskidzki planuję pokonać w 5 dni, powrót podobnie.
Przybliżony termin to początek Kwietnia.

I tu pytanie. Może ktoś ma namiary na jakieś chatki, bacówki, szałasy na tej trasie? Nie pogardzę kawałkiem czterech ścian i dachu, szczególnie podczas brzydkiej pogody smile

Ostatnio edytowany przez kamykus (2014-03-17 10:29:20)

Outdoor & Trip - Fb
PS: Napełniam jednorazowe kartusze turystyczne smile

2

Odp: Mały szlak Beskidzki + powrót

Kamykus smile

ze znanych mi miejsc, o które pytasz to nasuwa mi się tylko taki cuś przy czerwonym z )( Kocierskiej w kierunku Potrójnej, zaraz za asfaltem, no i słynna wiata na szczycie Leskowca wink

Polecam Ci ciekawą relację PRS

R1

warto przeglądnąć następujący wątek wink może coś się przyda - nie wiem czy czytałeś  hmm

W1

Ostatnio edytowany przez jolanta (2014-03-17 22:45:10)

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

3

Dzięki, tematu z outdoor.org.pl nie znałem smile

Wrzucam dokładniejszą trasę, jeśli macie jakieś sugestie (co warto ominąć na rzecz czegoś ciekawszego) to będę wdzięczny. Trasa powrotna wiedzie częściowo szlakami, częściowo drogami leśnymi znajdującymi się na Słowacji.
http://www.wandermap.net/pl/route/25000 … ;gsc.tab=0

W trasie jest jeden błąd, z Babiej trasa wiedzie do Slanej Vody, to niepotrzebne 10km drogi bo będzie trzeba się potem wrócić. Jednak jeśli ominę PN po Zachodnio-Południowej stronie, wyjdę na Slaną Vodę bez nadrabiana drogi, rysując trasę coś mi się pomieszało smile

Outdoor & Trip - Fb

4

Szykuje się kolejna niezła wyrypa  smile . Liczymy na relacje na żywo , tak jak ostatnio  smile .

'' Tyle samo jest idiotów wśród księży, robotników i profesorów. Różnica polega na tym, że profesor ma większy zasób słów i w związku z tym trudniej wymacać jego głupotę.'' ( Bronisław Geremek )

5

Obecny telefon uniemożliwia to skutecznie, ale w razie czego będę puszczał MMS do kolegi i fotką i tekstem, który będzie miał dostęp do FB. Zobaczymy jak to wyjdzie smile

Outdoor & Trip - Fb

6

Oj to będziemy "podglądać"  wink

Dopiero jak wrzuciłeś trasę to jakoś do mnie dotarło, że  są jeszcze dwa miejsca w drodze powrotnej - "na wszelki słuczaj", może nie jakaś rewelacja, ale zawsze kilka desek nad głową tongue

F1

F2

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

7

Dziękuję, wrzucę sobie do GPSa namiary na te miejsca, aby mieć tak awaryjnie smile

Outdoor & Trip - Fb