Temat: czarny szlak pańska góra achów
wie ktoś coś na temat tego szlaku?
ps. widzę, że forum raczej umarło. jest jakiś substytut na fb?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Na Pańską Górę prowadzi z Andrychowa szlak zielony, wystarczy spojrzeć na mapę BM-u. O czarnym nie słyszałam.
babka99 zapraszamy do aktywności ... .
Szlak został wyznaczony kilka miesięcy temu. Od tamtej pory w dalszym ciągu nie widnieje na jakichkolwiek mapach, w tym mapach PTTK. Nie znam się na zasadach wyznaczania szlaków, kto i jak może to robić, ale domyślam się, że szlak został wyznaczony przez PTTK. Dlaczego w dalszym ciągu nie potrafią uwzględnić na mapie? Nie mam pojęcia, ale dla mnie to jakiś absurd. Dla mnie pewny odcinek, to od Biadasowa I, od Kobylicy, ciągnie się wraz z zielonym szlakiem do Pańskiej Góry. W okolicy skałek skręca w stronę Źródła Kościuszki, dalej biegnie przez ul. Tadeusza Kościuszki i koło stadionu skręca w lewo, przebiegając wzdłuż ścieżki przy torach do ul. Dąbrowskiego. Tam idzie tą drogą jednokierunkową koło budki dróżnika na przejeździe kolejowym. A gdzie szlak idzie dalej, to nie mam pojęcia. Natomiast wydaje mi się, że od Biadasowa I idzie wraz z zielonym szlakiem przez Kobylicę do przełęczy Biadasowskiej (wąwozu), a stamtąd drogą u podnóża Wapienicy do stacji kolejowej w Inwałdzie. Jeszcze nie wybrałem się na spacer tym szlakiem, więc jego część, póki co, jest dla mnie tajemnicą.
Może ma ktoś najnowsze wydanie mapy BM-u, papierowe labo cyfrowe i mógłby sprawdzić, czy jest naniesiony ów szlak ? Ja mam niestety mapę z 2016.
Najnowsze wydanie mapy jest chyba z 2021. Szlak powstał jakoś w październiku, chyba w pierwszej połowie. Od tamtej pory nawet internetowa mapa PTTK nic o tym nie wie.
Chyba w końcu będę musiał wybrać się na spacer i sprawdzić ten szlak.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.021 sekund, wykonano 12 zapytań ]