Temat: Wielki Chocz
Ktoś miałby ochotę 10 marca/ niedziela/ na jednodniowy wypad na Wielkiego Chocza? Plan na razie w ogólnych zarysach...szczegóły do uzgodnienia
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ktoś miałby ochotę 10 marca/ niedziela/ na jednodniowy wypad na Wielkiego Chocza? Plan na razie w ogólnych zarysach...szczegóły do uzgodnienia
Nastąpiła korekta terminu wyjazdu 9 marca sobota, wyjazd około 6.00 z Bielska przez Korbielów, Dolny Kubin, Valaska Dubowa, wszystko jeszcze zależy iloma autami będziemy dysponować W tej chwili jest 4 pewnych chętnych
Wyprawa na Wielki Chocz całkowicie u mnie upada.
Sobota nie wchodzi w grę. Udanej wyprawy
Ostatnio edytowany przez MK (2013-03-02 12:39:08)
Ja się w tym czasie bawię na Skalance
Jardo pierwszy termin był o niebo lepszy .
W sobotę po dniu 8 marca dziewczyny ( i ich kierowcy ) na wyjazd nie mają żadnych szans .
Jest jakaś szansa korekty terminu ?
Można nie pić Zdecydowana większość wybrała sobotę
Ludzie a czemu się nie skrzykniecie i nie wybierzecie w niedzielę? Czy ktoś wam każe iść w sobotę? Jak bym miał wybierać trasę to wybrał bym się czerwonym szlakiem z Luczków (Lučky), który jest nieco dłuższy ale i ciekawszy od tego z Valaskiej Dubowej, a po drodze pozwala jeszcze zaliczyć Małego Chocza, z którego widok jest naprawdę miodzio.
Tu jest mapka Choczańskich wierchów:
http://mapy.mk.cvut.cz/data/Slovensko-S … a_Mara.jpg
Piotr ale myśmy się skrzykli i wybraliśmy termin sobotni I taką a nie inną trasę wybraliśmy...kto chce to jedzie
Ludzie a czemu się nie skrzykniecie i nie wybierzecie w niedzielę? Czy ktoś wam każe iść w sobotę? Jak bym miał wybierać trasę to wybrał bym się czerwonym szlakiem z Luczków (Lučky), który jest nieco dłuższy ale i ciekawszy od tego z Valaskiej Dubowej, a po drodze pozwala jeszcze zaliczyć Małego Chocza, z którego widok jest naprawdę miodzio.
Tu jest mapka Choczańskich wierchów:
http://mapy.mk.cvut.cz/data/Slovensko-S … a_Mara.jpg
Tą trasę Piotrze planujemy na wiosnę, jak się zazieleni i w ogóle będzie mniej szaro i buro
Trasa ponoć super więc tym bardziej fajnie że i Ty ją polecasz
Jardo nie ściemniaj - uwaga była do MK i maurycego. Nie widzę powodu, żeby rezygnowali, bo nie mogą w sobotę Panowie - śmielej! Nie rezygnujcie!
Dla Bromby Mały Chocz i w tle Wielki Chocz (zdjęcie z maja):
Piotr niestety , ale w niedzielę też nie mogę z przyczyn ode mnie niezależnych .
Za to bardzo chętnie pojechałbym z Brombą na wiosnę ( Bromba słyszysz ? )
Ja z kolei w góry wybieram się już w czwartek . Pogoda tak wspaniała , że aż żal czekać do weekendu , tym bardziej , że mam dzień wolnego . Trasa pokrótce to : Szczyrk - Skrzyczne -Barania Góra - Wisła . Gdyby był ktoś chętny zabrać się z nami proszę pisać na priv .
Bromba słyszy, już trasę wstępnie planuje, pogodę zamawia etc
Z wstępnych infiormacji kilka osób jest chętnych na wiosenne Chocza witanie więc ..nie jest źle
Dla Bromby Mały Chocz i w tle Wielki Chocz (zdjęcie z maja):
Piotr, jak się 'zaklepuje' takie niebo nad Choczem?
Ostatnio edytowany przez Brombella (2013-03-05 13:26:13)
Piotr, jak się 'zaklepuje' takie niebo nad Choczem?
Przelewem lub kartą kredytową. Mam podać numer konta?
Też może bym się jeszcze wybrał, ale to zależy od terminu, bo wiosna to trochę szeroki przedział czasu
Wielki Chocz zawsze kojarzy mi się pozytywnie. Spotkałem tam kiedyś doroczną pielgrzymkę Słowackich Filatelistów. Dostałem okolicznościowy stempel na rękę i kielon Śliwowicy do ręki. Miałem potem techniczne problemy ze zejściem. Zastanawiam się do dzisiaj jak i dokąd zeszli Słowacy
Wielki Chocz to również dla mnie góra "kultowa". W "Hotelu Chocz" na Strednej Polanie spędziłem jeden z przyjemniejszych biwaków w górach. W ogóle całe Choczańskie vrchy, mimo że niewielkie obszarowo, są bardzo ciekawe - warto zobaczyć również doliny Prosiecką (przypomina nieco Słowacki Raj i małofatrzańskie Diery) i Kwaczańską (przypomina nieco nasze Pieniny) oraz malowniczo położony na szczycie góry Zamek Liptowski, zwany też Sielnickim (w zasadzie są to ruiny).
Dolina Prosiecka rzeczywiście jest warta odwiedzenia. Lucky zaskoczyły nas pewnego razu dzikim basenem termalnym w gliniance tłumnie obleganym głównie przez rodaków. U nas takie coś by nie przeszło
łysy z łysiny, czy masz na myśli te takie rdzawe bajorka w Kalamenach?
O to to! ja byłem tam dobre 8 lat temu. Czy to SPA jeszcze istnieje?
Zdjęcie zrobiłem w zeszłym roku, w maju. Wstęp z tego co pamiętam jest za friko, więc warto wymoczyć zmęczone mięśnie po zejściu z gór SPA to trochę na wyrost - ciepłe źródła
Na facebook- u wyczytałem , że wycieczka zostanie przeniesiona na inny termin . W sumie z tego się ciesze bo będę miał mozliwość wziąść w niej udział
Nie dziwię się. Pogoda zapowiada się w normie, czyli zła maurycy a na jaki? Może jakieś info dla "niefacebookowych"?
Nie dziwię się. Pogoda zapowiada się w normie, czyli zła maurycy a na jaki? Może jakieś info dla "niefacebookowych"?
Fejsa sobie załóż Jak mi spasuje i pogoda będzie możliwa to dla niefejcujących dam tutaj znać
Witam, wybieram się na wielkiego Chocza. Czy mógłby ktoś opisać w miarę szlaki prowadzące na górę? Szukam czegoś lekkiego w miarę, choć wiem że jest tu duża różnica wzniesień na krótkim odcinku i będzie dość stromo:) Dzięki i pozdrawiam.
Osobiście polecam trasę czerwonym szlakiem z Luczków przez Sedlo Vraca, z którego można zahaczyć o Małego Chocza: http://www.beskidmaly.pl/pun/topic1360.html?login=1 (w podanym wątku jest link do zdjęć z tej trasy).
A najkrócej (ale też i najmniej ciekawie) jest chyba z Valaskiej Dubowej (szlak niebieski, potem zielony). A w ogóle wątków Choczowych było na tym forum niemało. Wystarczy poszukać przez wyszukiwarkę.
Ostatnio edytowany przez piotr (2014-09-16 08:01:34)
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.024 sekund, wykonano 9 zapytań ]