1

Temat: Pasmem Bukowskiego Gronia

Niektórzy wspominali przy okazji tematu Złotej Górki i Porębskiego Gronia, że nie byli jeszcze nigdy w tych rejonach. W styczniu nadarzy się więc okazja, żeby to nadrobić, ale mile widziane będą również osoby, które pasmo Bukowskiego znają, a chciałyby dołączyć smile.

4-5 stycznia 2014 r. planowana jest wycieczka, której program przedstawiam poniżej. smile

SOBOTA:
Start z Porąbki.: ok. godz. 11 00
Przejście przez Bukowski Groń do chatki PTTK Limba na Trzonce.
Trzonka: ognisko, pieczenie kiełbasek, nocleg w chatce.

NIEDZIELA:
Przejście w stronę Przełęczy Kocierskiej.:
- w przypadku złych warunków: zejście do Wielkiej Puszczy z Przełęczy Beskid Targanicki,
– dobre warunki: idziemy do przełęczy i dopiero stamtąd schodzimy,
- super warunki i chęci big_smile : przejście z przełęczy w stronę Kiczery. Z Kiczery (albo wcześniej), zejście na azymut do Wielkiej Puszczy/Porąbki.

Będzie okazja do powtórzenia azymutu, ćwiczeń w terenie i pewnie jakiegoś egzaminu ... yikes, ponieważ Staszek tak łatwo nam nie odpuści … big_smile  wink  tongue, a poza tym do pierwszego spotkania, już w Nowym Roku.  wink

Ostatnio edytowany przez nena (2013-12-13 22:11:18)

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

2

Odp: Pasmem Bukowskiego Gronia

Bardzo dziękuję Nenie za umieszczenie tego ogłoszenia.  wink

I przy okazji zwracam się z prośbą do obecnych na tym forum Członków koła Limba o zarezerwowanie chatki w podanym terminie, jeżeli oczywiście jest wolna.

Ja postaram się zarezerwować odpowiednią pogodę.   lol

3

sprawdzę terminy i dam znać czy jest wolne wink

Ostatnio edytowany przez baca (2013-12-12 19:52:39)

----------------------------------------
Największą ozdobą naszego Beskidu [...] są jego urocze doliny. Wprawdzie dawno już straciły one charakter pierwotności i dzikości, [...] ale mimo wszystko nie są pozbawione swoistego wdzięku, chociaż wszędzie już widoczne są ślady rąk ludzkich.
- Jan Galicz

4

Dzięki Bacosmile

5

Rozmawiałem z Kaziem - Prezesem KTG Limba i termin jest wolny więc Chatka KTG Limba będzie dla Forumowiczów zarezerwowana, ale musi być przynajmniej ok 10 osób, aby ktoś z chatkowych przyszedł z rana i przepalił już w Chatce, aby było ciepło dla ekipy jak dojdzie na miejsce

Jak coś to dajcie znać

Największą ozdobą naszego Beskidu [...] są jego urocze doliny. Wprawdzie dawno już straciły one charakter pierwotności i dzikości, [...] ale mimo wszystko nie są pozbawione swoistego wdzięku, chociaż wszędzie już widoczne są ślady rąk ludzkich.
- Jan Galicz

6

Widzę Baco, że działasz błyskawicznie  smile więc teraz zapraszamy chętnych masochistów.   yikes  lol

7

Jak mam dostęp do sieci to tak  big_smile  big_smile

- Jan Galicz

8

Niestety, ten termin wybitnie mi nie odpowiada  sad  sad  sad  A z wielką chęcią poszedłbym...  big_smile

-----------------------------------------------------
http://picasaweb.google.pl/marekk500
http://picasaweb.google.pl/marekk500cd

9

Jeśli nic się nie zawali to się pojawię wink Proponuję też, żeby w razie braku quorum i problemów z wynajęciem chatki wycieczkę ograniczyć do 1 dnia. Damy radę  cool

"Because it's there" (G. Mallory)
Moje galerie: https://get.google.com/albumarchive/105 … source=pwa

10

Na jeden dzień to i ja bym się mógł załapać smile

"...nigdy nie mówię nigdy..."
https://www.facebook.com/andrzejkisiel1974

11

piotr napisał/a:

Proponuję też, żeby w razie braku quorum i problemów z wynajęciem chatki wycieczkę ograniczyć do 1 dnia. Damy radę  cool

kisiel napisał/a:

Na jeden dzień to i ja bym się mógł załapać  smile

Skoro jeden dzień, to będzie jeden big_smile, a konkretnie 4 stycznia, czyli sobota, ale za to liczymy na wyższą frekwencję big_smile wink. Wtedy nasz program będzie nieco uszczuplony, ale myślę, że najważniejsze jest przecież spotkanie i miła atmosfera. wink

Podaję więc nowe szczegóły.

SOBOTA:
Start z Porąbki.: godz. 9:00, następnie przejście przez Bukowski Groń do Przełęczy Kocierskiej, stamtąd do Wielkiej Puszczy, a pomiędzy to już improwizacja ...  lol 

PS. baco dziękujemy bardzo za pomoc, ale tym razem nie skorzystamy. Może następnym razem się uda. smile

marekk500 napisał/a:

Niestety, ten termin wybitnie mi nie odpowiada  sad  sad  sad  A z wielką chęcią poszedłbym...  big_smile

Następnym razem Marku tak łatwo Ci się nie upiecze wink, ale Ty na pewno też się będziesz dobrze bawił !  big_smile wink

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

12

to może i ja się skuszę jak by to miało być z rana ;(

- Jan Galicz

13

Staszek napisał/a:

(...) Ja postaram się zarezerwować odpowiednią pogodę.   lol

... znaczy z gęsta mgłą  tongue i tym razem gradobiciem?  lol - spoko, damy radę big_smile

W takim razie już dołączam do grupy Twardzieli i szalonej busoli  wink

Darku T. - słyszysz? Idziemy! smile

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

14

jolanta napisał/a:
Staszek napisał/a:

(...) Ja postaram się zarezerwować odpowiednią pogodę.   lol

... znaczy z gęsta mgłą  tongue i tym razem gradobiciem?  lol [...]

Jolu co tam mgła i grad. big_smile Ja myślę, że Staszek nam jakąś purgę szykuje ...  lol

15

Cильный ветер? Mетель? Это будет чудесное приключение!  lol

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

16

jolanta napisał/a:

Это будет чудесное приключение!  lol

to będzie przygoda niezależnie od warunków

- Jan Galicz

17

A jakiś gry-plan już mamy?

Gdzie zbiórka i o której? smile

18

Niestety, ale tym razem nie dam rady być z wami  sad

"Because it's there" (G. Mallory)
Moje galerie: https://get.google.com/albumarchive/105 … source=pwa

19

jolanta napisał/a:

A jakiś gry-plan już mamy?

Gdzie zbiórka i o której? smile

Oczywiście, że mamy.  smile

Spotykamy się o godz. 9 00.
Jak się wjeżdża z Porąbki do Wielkiej Puszczy, to po lewej stronie jest Dom Wczasów Dziecięcych (DWD), natomiast po drugiej stronie drogi jest sklep z parkingiem. Spotykamy się na tym parkingu. Dzisiaj jeszcze potwierdzę u właścicielki sklepu możliwość pozostawienia tam samochodów.

Od DWD idziemy na azymut do zielonego szlaku, a później zbaczamy z zielonego szlaku w stronę Bukowskiego Gronia. Z Bukowskiego Gronia idziemy na Trzonkę.

I tu jest prośba do Bacy - czy mógłbyś się dowiedzieć u właścicieli chatki na Trzonce o możliwość rozpalenia małego ogniska przy chatce? Wiem, że jest tam miejsce na ognisko, bo nocowałem w chatce i paliłem ognisko. Drewno przyniesiemy z lasu.
Proponuję zabrać kiełbaski do pieczenia oraz wodę i jakieś menażki, aby można było zagotować herbatę. Myślę, że kiełbaski będzie można kupić w sklepie przy którym zostawimy samochody, ale na wszelki wypadek lepiej kupić wcześniej.

Z Trzonki idziemy na Złotą Górkę, a dalej w zależności od pory dnia, kondycji Wycieczkowiczów, pogody (zgodnie z życzeniem zamówiona jest śnieżyca  wink ) idziemy w stronę Przełęczy Kocierskiej i z przełęczy do Wielkiej Puszczy,  albo od razu schodzimy do Wielkiej Puszczy.
Proszę zabrać latarki, mapy i busole.

Ostatnio edytowany przez Staszek (2014-01-03 10:35:17)

20

Czy ktoś jedzie z Krakowa?

21

przykro mi ale mnie też nie będzie sad miłego smile

"...nigdy nie mówię nigdy..."
https://www.facebook.com/andrzejkisiel1974

22

Znam to miejsce smile Dotrzemy z całą pewnością, ale z maciupeńkim poślizgiem wink

O 8.30 zbieram nenę na BP w Andrychowie tongue

Jeżeli Ula na ten czas tam dotrzesz - znajdzie się miejsce i dla Ciebie smile 

Reszta chętnych na przejazd babciobusem musi pertraktować ze mną osobiście  lol

23

Ja z góry bardzo dziękuję Joli. smile

24

nena napisał/a:

A z której góry nenuś, z której... :*  wink  lol

25

jolanta napisał/a:
nena napisał/a:

A z której góry nenuś, z której... :*  wink  lol

Joluś ... ! big_smile big_smile wink :* - kulam się tu. big_smile