Temat: Turystyczne śpiewogranie na polanie
A może spotkamy się z "krainą łagodności" pod Jawornicą???
Szczegóły -> TUTAJ KLIK!!!
Jan Himilsbach
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
A może spotkamy się z "krainą łagodności" pod Jawornicą???
Szczegóły -> TUTAJ KLIK!!!
Jasne, pilnuj tylko terminu coby nam w natłoku spraw nie uciekł ![]()
Hej wszystkim. Jak wiecie (albo i nie
- prowadzę strone andrychow.pl i objąłem patronat medialny nad nową imprezą CKiW w Andrychowie - turystyczne śpiewogranie.
www.kultura.andrychow.eu/spiewogranie
Myślę że to ciekawa propozycja - również dla członków forum Beskidu Małego. Jeśli to nie problem - może też o tym napiszcie na stronie głównej Beskid Maly .pl - lub obejmijcie patronat. Powinno być fajnie, a jako że miejsce fajne - to i impreza nadaje się na rozpropagowanie jako impreza forumowa? Mógłby to być jednocześnie zlot uczestników i forumowiczów
Pozdrawiam
Jarek Skupień
TURYSTYCZNE ŚPIEWOGRANIE
na beskidzkiej polanie
Sułkowice Łęg k. Andrychowa 26-27 sierpnia 2011
Centrum Kultury i Wypoczynku w Andrychowie zaprasza na organizowaną we współpracy z Rodzinnym Towarzystwem Sportowym „Jawornica” w Sułkowicach imprezę „Turystyczne Śpiewogranie na beskidzkiej polanie”.
Jest to propozycja dla sympatyków piosenek goszczących na trasach turystycznych wędrówek, możliwość spotkania się i wspólnego śpiewania przy ognisku, ale również okazja aby zaprezentować się szerszemu gronu odbiorców poprzez udział w konkursie.
Impreza odbędzie się w dniach 26-27 sierpnia 2011 r. (piątek, sobota) na leśnej polanie przy ul. Turystycznej w Sułkowicach Łęgu k. Andrychowa w Beskidzie Małym. Gościnnie wystąpią: „Małżeństwo z Rozsądku”, Tomek Jarmużewski Band, „Dom o Zielonych Progach” i Paweł Orkisz.
Termin zgłoszeń do konkursu mija 20 sierpnia.
Szczegółowe informacje o wydarzeniu z warunkami udziału w konkursie i planem dojazdu zamieszczone są na stronie:
www.kultura.andrychow.eu/spiewogranie
Program
26 sierpnia (piątek)
od godz. 14.00 - przyjmowanie uczestników – zakwaterowanie na polu namiotowym godz. 19.30 - występy gości imprezy „Małżeństwo z Rozsądku”
Tomek Jarmużewski Band
(piosenki z repertuaru Grupy PELTON i zespołu „Zgórmysyny”) godz. 22.00 – turystyczne śpiewogranie przy ognisku
27 sierpnia (sobota)
godz. 15.00 - przesłuchania konkursowe
godz. 19.30 - gościnnie
„Dom o Zielonych Progach”
ok. godz. 21.00 – ogłoszenie werdyktu jury i występy laureatów ok. godz. 22.00 - gościnnie Paweł Orkisz (gitara, śpiew) Piotr Bzowski (gitara), Jarosław Miszczyk (melodyka) ok. godz. 23.00 - turystyczne śpiewogranie przy ognisku
wstęp wolny
Informacje: www.kultura.andrychow.eu/spiewogranie
http://www.andrychow.pl/modules.php?op= … p;sid=5241
Fajnie tam jest - powyżej fotoreportaz z jednego z pikników - pokazuje piękno okolicy.
Postaram się być obecnym... Jarek podsunął dodatkowo pomysł na dodatkowy zlot, bądź też mini zlot. To co u nas było dużym problemem - brak muzyki - tym razem nie będzie stanowiło problemu
Można zabrać namioty,miło spędzić weekend, poznać nowych ludzi? Co Wy na to? Czy będą chętni z forum na dodatkowy zlot?
Ja będę na 100%, z tym, że niekoniecznie będę nocował na miejscu. W końcu mam stamtąd jakieś 50 minut na piechotę do domciu ![]()
Myślę, że można rozpatrzyć propozycję jako mini-zlot
My zawsze jesteśmy chętni .... szkoda że nie zawsze się nam udaje ![]()
i ja może też się pojawię w któryś dzień ![]()
Dobrze wiedzieć o takich imprezach, na pewno się wybiorę.
A zapomniałem dodać, że 19 - 21 sierpnia jak co roku w Międzybrodziu są szanty na wyspie, też fajna imprezka i świetny klimacik, dla tych co lubią taką muzykę.
Impreza trwa od wczoraj. Mnie niestety nie dane było uczestniczyć w piątkowych koncertach (nocka w pracy), ale dziś się pojawię
Będzie ktoś jeszcze???
Chyba Czarownica pisała, że będzie Ja nad morzem więc odpadam
Zostanie tyle gór, ile udźwignąłem na plecach...
Nie dane było mi uczestniczyć w pierwszym dniu Śpiewogrania. Na drugi stawiłem się karnie
A było warto.
Wśród tłumu zgromadzonego na beskidzkiej polanie pod Jawornicą wypatrzyłem raptem kilka znajomych pyszczków. Szkoda. Wiem, że niektórzy nad Bałtykiem, inni nie mogli, z uwagi na sprawy rodzinne. Rozumiem. Jeszcze inni namiotują gdzieś w Wyspowym... Ale żeby na niepowtarzalnej imprezie, jaką niewątpliwie było Śpiewogranie na beskidzkiej polanie, pojawiła się reprezentacja FBM w liczbie sztuk dwóch, przepraszam trzech???
No dobra. Koniec tych gorzkich żali... Klimat troszkę piknikowo-jarmarkowy. Brak mi było chwili zadumy nad muzyką Domu o Zielonych Progach. Krótko mówiąc, tego, czego doświadczyłem w ciemnej sali teatru Banialuka w marcu tego roku.
Jednak znów dali czadu... "Zaparzanie herbaty", "Piosenka XXIX" czy też "Łemata" niosły się daleko w lasy Beskidu Małego
Potem na scenie pojawił się Paweł Orkisz ze swym zespołem. Zrobiło się mniej łagodnie, bardziej szantowo, bluesowo, czadowo...
Potem przyszedł czas ewakuacji na ostatniego jadącego do Andrychowa busa.
Było piknie i łagodnie, pomimo błyskawic na horyzoncie
Dziękuję serdecznie ekipie CKiW w Andrychowie, która podwiozła mnie na Polanę (zapowiadany busik zawiódł i nie przyjechał), dziękuję Gennaro z ekipą za spotkanie i wybawienie od samotności
Okazało się, że mamy z Gennaro wspólnych znajomych... ehhh jaki ten świat mały- jak nasz Beskid
Dziękuję również Jarkowi (tak, ten od andrychow.pl) za chęć zamienienia ze mną kilku zdań. Mam nadzieję, że jeszcze się spotkamy na Polanie
Komplet fotek (a nie ma tego wiele) po kliku w obrazek:
Zostanie tyle drzew, ile narysowało pióro...
Darkheush dziękujemy za relację! Rzeczywiście, nie udało nam się zbytnio zebrać... ![]()
Mały update
Pełna relacja z obydwu dni Śpiewogrania od Jarka na andrychow.pl
Dzień pierwszy
Dzień drugi (jest też mała wzmianka o Naszym Forum
)
Darkheush dziękujemy za relację! Rzeczywiście, nie udało nam się zbytnio zebrać...
... ale nas godnie rezprezentowałeś
![]()
Ehhhhh szkoda wielka..... niestety przez moje "awaryjne" ostatnio kolano musiałam zostać w domu ![]()
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.022 sekund, wykonano 9 zapytań ]