Temat: Barania Góra na niedzielę

Zapraszam chętnych na niedzielną  wycieczkę na Baranią Górę  smile  .

Zamierzamy wyjść czerwonym szlakiem z Węgierskiej Górki przez Magurkę Radziechowską i Wiślańską  i wrócić  czerwonym  przez Fajkówkę .
Z Węgierskiej Górki starujemy około 8.00 .
Mam jeszcze wolne miejsca w aucie . Wyjeżdżam o 7.00 z Kęt , a potem czy jechać przez Porąbką , czy tez Bielsko się pomyśli  wink .

To już moje drugie podejście w przeciągu tygodnia na Baranią  big_smile . W ostatnią sobotę udało nam się przejść może z 2 km trasy . Zatrzymały nas grzyby . Była ich taka masa , że grzechem było by nie zbierać . Zmieniliśmy więc szybko profil wycieczki  yikes . Myślę , że tym razem oprzemy się tej pokusie tongue

Chociaż  gdy się popatrzy na to ....

http://www.grzyby.pl/wystepowanie.htm

albo na to  smile

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQm_vg7DijeHXU07dLifjx2IV617QrbEnDqJRbAea4ghg6mjX9LzQ

to może być z tym  ciężko  wink . Zawsze jednak można nazbierać trochę grzybków na końcu trasy  smile

Ostatnio edytowany przez maurycy (2013-09-21 13:31:24)

'' Tyle samo jest idiotów wśród księży, robotników i profesorów. Różnica polega na tym, że profesor ma większy zasób słów i w związku z tym trudniej wymacać jego głupotę.'' ( Bronisław Geremek )

2

Odp: Barania Góra na niedzielę

Tutaj jest opis jakim szlakiem pójdziemy  :

http://mapa-turystyczna.pl/route/yij

Trasa będzie troszkę krótsza ( mniej więcej o 1 h ) gdyż auto zostawiamy na parkingu nad Węgierską Górką .
Zostały jeszcze dwa wolne miejsca smile .

Ostatnio edytowany przez maurycy (2013-09-21 13:17:03)

'' Tyle samo jest idiotów wśród księży, robotników i profesorów. Różnica polega na tym, że profesor ma większy zasób słów i w związku z tym trudniej wymacać jego głupotę.'' ( Bronisław Geremek )

3

maurycy napisał/a:

To już moje drugie podejście w przeciągu tygodnia na Baranią  big_smile . W ostatnią sobotę udało nam się przejść może 2 km trasy . Zatrzymały nas grzyby . Była ich taka masa , że grzechem było by nie zbierać . Zmieniliśmy więc szybko profil wycieczki  yikes .

big_smile wiem coś o tym maurycy ... big_smile wink

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

4

nena napisał/a:
maurycy napisał/a:

To już moje drugie podejście w przeciągu tygodnia na Baranią  big_smile . W ostatnią sobotę udało nam się przejść może 2 km trasy . Zatrzymały nas grzyby . Była ich taka masa , że grzechem było by nie zbierać . Zmieniliśmy więc szybko profil wycieczki  yikes .

big_smile wiem coś o tym maurycy ... big_smile wink

Hm ..... nena  zastanawiam się skąd się o tym
dowiedziałaś ?  tongue .

Wracając do głównego wątku ,  musimy ostro trenować przed kolejnym wyjazdem w Tatry .
To już za tydzień smile

5

maurycy napisał/a:

Hm ..... nena zastanawiam się skąd się o tym dowiedziałaś ?  tongue .

maurycy stąd big_smile

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

6

nena napisał/a:
maurycy napisał/a:

Hm ..... nena zastanawiam się skąd się o tym dowiedziałaś ?  tongue .

maurycy stąd big_smile

Powiedzmy , że już wiem  roll  .Muszę Cie dopytać przy najbliższej okazji  wink  .

Co do wycieczki zamykam temat .
Chętnych aż nadto  big_smile  i o to chodzi  smile
Chyba trzeba będzie podstawić autobus  lol

7

maurycy daj znać co z Tatrami, bo może... wink

"Because it's there" (G. Mallory)
Moje galerie: https://get.google.com/albumarchive/105 … source=pwa

8

Jasne , że dam znać smile .
Chodzi nam po głowach Czerwona Ławka ....
Ale niekoniecznie . Jest jeszcze trochę czasu , można planować i trenować  smile

9

Kurna chata i znowu skończyło się na grzybach  lol .W związku z tym żadnej relacji nie będzie  tongue .

Najważniejsze , że wszyscy zadowoleni  big_smile .

A z  Baranią .... myślę , że do trzech razy sztuka  smile . Przekładamy wyjazd na listopad albo jeszcze lepiej na grudzień ,  co by już żadnych ale to żadnych grzybów nie było  wink

10

Rukwa,dawno na Diablaku nie byłem.Będę sledził temat.

Góroczub.

11

mirek napisał/a:

Temat chyba dotyczy Baraniej Góry a nie Babiej.

12

tomkos napisał/a:
mirek napisał/a:

Temat chyba dotyczy Baraniej Góry a nie Babiej.

Ups,faktycznie.

Góroczub.