1

Temat: Zamczysko

W minioną niedzielę pomimo niezbyt zachęcającej pogody udało się zebrać doborowe towarzystwo na mały wypad nieznanym nam do tej pory szlakiem na Łysinę. I tak w składzie Ania,Dagmara,Gabrysia,Brombusia,Bogna,Maurycy i Ja ruszyliśmy z Kocierza Moszczanickiego zielonym szlakiem na Łysinę w poszukiwaniu skał Zamczyska. Lało masakrycznie, ale szło się bardzo przyjemnie i smacznie dzięki ostrężynom. Skałki zamczyska zrobiły na nas niesamowite wrażenie, całość wyglądała w tym deszczu jak dziki kanion gdzieś w tropikalnej dżungli. Po spenetrowaniu większości terenu ruszyliśmy w odwiedziny do Staszka na Gibasy, a tam przywitało nas już słoneczko i piękne jak zawsze widoczki. W drogę powrotną ruszyliśmy już przy sprzyjającej pogodzie i pięknych widokach dodatkowo ubarwionych pojawiającymi się tęczami.
Warto było rano zebrać się z domu nawet przy niesprzyjającej pogodzie. Dzięki wszystkim za udaną wyprawę.
https://lh6.googleusercontent.com/-c0WsGe47Sn8/UC1M86pFcTI/AAAAAAAADKk/tKeEdfaMFmE/s640/%25C5%2582ysina%2520zamczysko%2520054.jpg
pozostałe fotki jak zawsze tutaj big_smile
https://picasaweb.google.com/1123121797 … directlink

Odp: Zamczysko

Pogody w niedziele może nie było, ale fotki masz z Zamczyska wyśmienite smile

3

jardo nie tak dawno robiłem taką samą trasę  smile Warto zejść trochę na południe do przysiółka Łysina - tam też niezapomniane widoki na Cały B. Żywiecki z Diablaczkiem na czele  cool

4

A otwór do Jaskini Lodowej znaleźli? Hę....  wink

Jakby mi go kiedyś Człowiek z Wielka Latarą nie pokazał - tobym do dzisiaj nie wiedziała gdzie go szukać .... tongue

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

5

Na ostatnich zdjęciach Łyska, Kocurów, Grojec  smile
Owe bąble na wodzie to wskazówka, że deszcz jest krótkotrwały (tak się mówiło w mojej wiosce) czy odwrotnie (jak w wiosce skąd moja żona pochodzi)?  lol

Ostatnio edytowany przez Klimek (2012-08-17 21:20:30)