Temat: Beskid Żywiecki - Sopotnia Wlk - Przysłopy - Sopotnia Wlk.

Jako że nikt nie zdradzał chęci wyboru kierunku na Pilsko, pojechałem z rodzinką.  tongue Jak zapowiada temat, taka też była trasa. Pomimo tego, że kiedy szedłem tędy ostatni raz upłynęło sporo lat, wszak wtedy jeszcze pasły się owce i koliby żyły swoim pasterskim życiem.

Zatem rano  o 7 nastąpił wyjazd i ok. 10h wyszliśmy z Sopotni. Co dalej? Można zobaczyć na fotkach. smile

Zapraszam. smile Link tu >            https://picasaweb.google.com/1057673972 … 468/Pilsko

Jeśli czas pozwoli, to pojawią się i podpisy.

Ostatnio edytowany przez kris_61 (2012-08-20 16:25:26)

http://szlakiibezdroza.blogspot.com/  - wszystko na czasie .

Odp: Beskid Żywiecki - Sopotnia Wlk - Przysłopy - Sopotnia Wlk.

Nie tak dawno robiłem tą traskę - chyba jedna z piękniejszych w Beskidach Zachodnich. Fajne fotki kris 61smile

3

kris_61 napisał/a:

Jako że nikt nie zdradzał chęci wyboru kierunku na Pilsko, pojechałem z rodzinką.  tongue (...)

Kris - mamy tu taki dział wink planowane wycieczki tongue

A poza tym widzę, że wszystko było jak trzeba - naszywka, koszulka i... ognisko  tongue

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

4

Piękne zdjęcia kris_61 . Wycieczka naprawdę udana  smile. Hmm … ja na Pilsku jeszcze nigdy nie byłam hmm

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

5

Pilsko to duża góra... w zasadzie to taka "Mała Babia" wink
Szkoda tylko, że taki hotel tam postawili. Raz tylko byłem w środku (z większą grupą) i nakrzyczano na nas, że błota nanieśliśmy...

6

sprocket73 napisał/a:

Szkoda tylko, że taki hotel tam postawili. Raz tylko byłem w środku (z większą grupą) i nakrzyczano na nas, że błota nanieśliśmy...

hehe, dobre ... big_smile Toś mi narobił chętki na Pilsko sprocket73 big_smile wink

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

7

Nena, przecież nie ma przymusu wchodzić do środka... można ominąć szerokim łukiem wink

8

sprocket73 napisał/a:

Nena, przecież nie ma przymusu wchodzić do środka... można ominąć szerokim łukiem wink

no wiesz ..., a jak będę chciała wpaść na kawę i mnie wywalą, że im zabłociłam podłogę big_smile wink ?

9

jolanta napisał/a:
kris_61 napisał/a:

Jako że nikt nie zdradzał chęci wyboru kierunku na Pilsko, pojechałem z rodzinką.  tongue (...)

Kris - mamy tu taki dział wink planowane wycieczki tongue

A poza tym widzę, że wszystko było jak trzeba - naszywka, koszulka i... ognisko  tongue

Jolu - tak do końca to nie było wcześniej planowane. wink Dlatego dopisałem się do wycieczki w Tatry, że mam plan jechać na Pilsko. Po za tym było już nie wiele czasu, choć miałem cichą nadzieję, że kogoś spotkam i spotkałem starego znajomego przewodnika sprzed lat, z którym się nie widzieliśmy 25 lat wink Piękna chwila smile

http://szlakiibezdroza.blogspot.com/  - wszystko na czasie .