Temat: Beskid Śląsko-Morawski

Aż wstyd się przyznać, ale do tej pory nie byłem w Beskidzie Śląsko-Morawskim. W ostatni weekend udało się nadrobić zaległości.
Choć wydawaćby się mogło, że Beskid to Beskid i tak samo jest u nas, to tam czuje się nieco odmienny "klimat". Inny kraj, inna gospodarka leśna, inny plan przestrzennego zagospodarowania i wykorzystania gór. Brak motorów i quadów.
Serdecznie zapraszam do obejrzenia i przeczytania fotorelacji smile

https://lh6.googleusercontent.com/-5RFMu_ZFrRk/UDPK0LOKm4I/AAAAAAAAJrs/EHCIBMS3PC4/s600/IMG_0076.jpg

Odp: Beskid Śląsko-Morawski

Super ten Beskid Śląsko Morawski- na pewno Warto! smile

Jadąc w Beskid Śląsko-Morawski nie zapomnij wpaść do uroczego Miasteczka Stramberk.
Nie pożałujesz!

O czym ja mam rozmawiać z człowiekiem, który nie rozróżnia wesołego letniego picia od jesiennego depresyjnego pijaństwa ?

4

Sprocket - potrafisz człowieka zachęcić swoimi zdjęciami smile Nawet te tłumy bym przełknął smile  A Łysa Góra już  od jakiegoś czasu kusi. Ale chyba podobnie jak Ty -  ciężko mi się zdecydować i ruszyć tyłek w te rejony!

5

W Beskidzie Śląsko-Morawskim jest taki szczyt Godula, niższy od tych, na których byliście - 738 m n.p.m. Wywodzi się od niego nazwa piaskowca – piaskowiec  godulski, z którego zbudowane są również szczytowe partie naszego Beskidu Małego zwanego Pięknym. big_smile wink Piaskowiec ten zwany jest niekiedy cieszyńskim. Po raz pierwszy zbadano i opisano tą skałę właśnie tam. Świetna wycieczka i bardzo udany album sprocket73. Pogoda – żyleta  ! big_smile

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

6

lowell79 napisał/a:

Sprocket - potrafisz człowieka zachęcić swoimi zdjęciami smile Nawet te tłumy bym przełknął smile  A Łysa Góra już  od jakiegoś czasu kusi. Ale chyba podobnie jak Ty -  ciężko mi się zdecydować i ruszyć tyłek w te rejony!

Ja w okolicy byłem, ale na Łysej też nie i chyba jeśli "czas" pozwoli po takich zachętach ruszę na Czechy.  lol

http://szlakiibezdroza.blogspot.com/  - wszystko na czasie .

7

Super fotorelacja z jakże mi obcego Beskidu Śląsko-Morawskiego, otworzyłeś mi oczy na nowy horyzont, który zaczyna się tuż za naszą granicą  smile

8

Lysa Hora,piękne i klimatyczne miejsce,.Się bywało.

Góroczub.

9

mirek napisał/a:

Lysa Hora,piękne i klimatyczne miejsce,.Się bywało.

Mirku to chyba Twoje tereny. smile

http://szlakiibezdroza.blogspot.com/  - wszystko na czasie .

10

lowell79 napisał/a:

Sprocket - potrafisz człowieka zachęcić swoimi zdjęciami

Macieks napisał/a:

otworzyłeś mi oczy na nowy horyzont

Prawdę mówiąc taki właśnie cel mi przyświeca, kiedy tworzę fotorelację. Będąc w jakimś pięknym miejscu, chciałbym się podzielić z innymi w taki sposób, aby ich w to miejsce przyciągnąć smile

11

Nie chyba,na pewno. Te tereny mam w małym palcu.

Góroczub.

12

sprocket73 napisał/a:

Prawdę mówiąc taki właśnie cel mi przyświeca, kiedy tworzę fotorelację. Będąc w jakimś pięknym miejscu, chciałbym się podzielić z innymi w taki sposób, aby ich w to miejsce przyciągnąć smile

Każda relacja na forum mi pokazuje jak wiele zostało do okrycia  smile I zachęca mnie do wyprawy w różne rejony  smile Cieszę się, że jest takie miejsce na tym forum, gdy skończą się komuś pomysły wystarczy kliknąć odpowiedni dział  smile

13

Z przyjemnością czytałam, oglądałam... Strzępka widziałam wink big_smile

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile