Temat: Kalendarz 2014

Zostałem poproszony przez nenę o poprowadzenie tematu kalendarzowego 2014 wink

Tak więc zaczynamy - wiem, że jesteśmy społecznością skupioną głównie wokół Beskidu Małego, ale szwędamy się od Sudetów po Bieszczady. A zatem dlaczego tematem kalendarza 2014 nie miały być wszystkie pasma górskie w Polsce???

Z Beskidów mamy: Śląski, Żywiecki, Mały, Makowski, Wyspowy, Gorce, Sądecki, Niski i Bieszczady (więc 9 miesięcy mamy murowane). Do tego dorzucimy ogólny temat głosowania na najlepsze fotki z Tatr, Pienin, Sudetów i Gór Świętokrzyskich. Myślę, że będzie to świetny przegląd tego, gdzie nas (jako forumowiczów) nosiło po świecie.

Konkurs kalendarzowy zaczniemy od 10 lutego.

Zasady nadsyłania zdjęć i głosowania będą podobne jak przy kalendarzu 2013, z tym że Administracja będzie preferować zdjęcia ogólnie pasujące do tematyki miesiąca - zima to zima, lato to lato (dopuszczamy zdjęcia zarówno z roku 2012 jak i 2013) wink

Szczegółowe zasady ogłosimy niebawem big_smile

"Picie wódki, to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości."
Jan Himilsbach

2

Odp: Kalendarz 2014

Nie za wcześnie na taki kalendarz? tongue  Jeszcze nie nacieszyłem się obecnym  smile  Wydaje mi się, że Góry Świętokrzyskie możemy pominąć i mamy 12 pasm. Fajnie jakby każde zdjęcie w kalendarzu miało swój opis, gdzie zostało zrobione. A pasma należy podzielić na miesiące, np. Tatry najlepiej w zimie, Bieszczady jesienią, Gorce wiosną - tak aby zdjęcia były adekwatne do pór roku. Wydaje mi się, że zimowe to minimum 3 miesiące: grudzień, styczeń, luty. To tyle z mojej strony  tongue

3

Huuuura!!! Będzie kalendarzowa zabawa!!!  lol

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

4

Cieszę się bardzo, że Darek przyjął moja propozycję przeprowadzenia konkursu smile. Tak więc dobrą zabawę zaczynamy od początku  big_smile . Ponieważ tym razem tematyka kalendarza wyszła poza ramy Beskidu Małego będzie myślę każdy z Was mieć szansę pochwalenia się swoimi zdjęciami, a wiemy, że oprócz Małego odwiedzacie w ciągu roku wiele innych pięknych pasm górskich w Polsce smile.
W imieniu całej Administracji Forum zapraszam Was do aktywnego udziału w konkursie kalendarzowym 2014. Dobrej zabawy !!!  wink

Macieks napisał/a:

Nie za wcześnie na taki kalendarz?

Macieks właśnie nie za wcześnie, ponieważ to wszystko trochę trwa, wrzucenie fotek, głosowanie, liczenie głosów, ogłoszenie wyników, projekt kalendarza, druk itd . Wbrew temu, jak by się wydawało, wszystko wymaga pracy i odpowiedniej ilości czasu smile. Wiem to z doświadczenia wink.

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

5

fajnie smile może uda mi się urwać jakiś miesiąc tongue

"...nigdy nie mówię nigdy..."
https://www.facebook.com/andrzejkisiel1974

6

Macieks napisał/a:

...że Góry Świętokrzyskie możemy pominąć i mamy 12 pasm tongue

Ja tam bym nie pomijał - okładka (pierwsza strona - znaczy.... ) też musi być  tongue  tongue  tongue

-----------------------------------------------------
http://picasaweb.google.pl/marekk500
http://picasaweb.google.pl/marekk500cd

7

ja myślę, że nie pominiemy Gór Świętokrzyskich wink big_smile

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

Ciekawy pomysł na kalendarz, spróbuje wziąźć w nim udział smile