Temat: Pomniki przyrody na terenie gminy Andrychów
Witam wszystkich!
Jestem nowa na forum Beskidu Małego
Zauważyłam Forumowicze, że macie ogromną wiedzę w temacie Beskidów i innych polskich gór, a ja potrzebuję pomocy
Otóż, chciałabym zawrzeć w mojej pracy magisterskiej spis pomników przyrody, które znajdują się na obszarze gminy Andrychów. Na stronie Biuletynu Informacji Publicznej Regionalnej Dyrekcji Ochrony Środowiska (www.krakow.rdos.gov.pl) oczywiście wszystko jest ładnie wypisane. Dowiedziałam się, że jest 14 pomników przyrody w gminie Andrychów, utworzyłam sobie swoją tabelkę z informacjami o nich i na tym etapie się zatrzymałam... Jednak chciałabym pójść trochę dalej i stworzyć do tego mapę z zaznaczoną lokalizacją tych obiektów. Niestety nie mam żadnych współrzędnych obiektów, jedynie bardzo króciutkie opisy ich lokalizacji, które widoczne są w tabeli: http://krakow.rdos.gov.pl/images/storie … y_1218.pdf
Zwracam się zatem do Was z wielką prośbą o podanie informacji dotyczących, tego gdzie znajdują się te obiekty w formie szerszego opisu lokalizacji lub współrzędnych. A nawet możecie wrzucać mapy z "kropeczką" występowania danego obiektu (ta opcja byłaby dla mnie dużą oszczędnością czasu )