Temat: Wspomnienia z dawnych Kęt
Chciałabym przedstawić mojego Tatę Karola Mitoraja i jego wspomnienia z dawnych Kęt. Jest wielkim miłośnikiem wędrówek po Beskidzie Małym i mimo swoich 94 lat ciągle wędruje po górach. To jego wspomnienia z Kęt
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Chciałabym przedstawić mojego Tatę Karola Mitoraja i jego wspomnienia z dawnych Kęt. Jest wielkim miłośnikiem wędrówek po Beskidzie Małym i mimo swoich 94 lat ciągle wędruje po górach. To jego wspomnienia z Kęt
Z przyjemnością wysłuchałam wspomnień Twojego Taty Agorszczyk.
Bardzo lubię słuchać opowieści starszych ludzi, bo od kogo, jak nie od nich uczyć się mądrości życiowej i czerpać wiedzę o tym jak było kiedyś. Ciekawe również to Muzeum im. Aleksandra Kłosińskiego.
Pozdrowienia i dużo zdrowia dla Taty
.
Kiedyś takie opowieści przekazywane były drogą ustną z pokolenia na pokolenie. Bardzo fajnie, że teraz można je nagrać, sfilmować i... pokazać szerszej publiczności.
Pan Karol jest niewątpliwie gawędziarzem i z przyjemnością wysłuchałam jego wspomnień
Pozdrawiam, życząc zdrowia i wielu sił do górskich wędrówek - do spotkania na szlaku! ![]()
Dziękuję bardzo w imieniu Taty ![]()
Dziś odszedł na wieczną wędrówkę mój TATO . Cześć jego pamięci.
Nie mam żadnej mapy, ale droga, którą przeszliśmy, bardzo głęboko utkwiła w mojej pamięci. Tak głęboko, że nawet później, po roku wydawało mi się, że mógłbym ją bezbłędnie przejść. Gdy przymknąłem oczy mogłem wiernie odtworzyć w swojej wyobraźni poszczególne jej etapy, nazwy niektórych wiosek, drogowskazy, a nawet charakterystyczne stare, przydrożne drzewa. Resztki tej nadzwyczajnej wyobraźni przestrzennej jeszcze mi pozostały. Mogę ją teraz sprawdzić w górskich wędrówkach, które są obecnie moją pasją.
Karol Mitoraj ”Wyryte w pamięci”
http://www.kety.pl/pl/news/zmar-karol-mitoraj
Ostatnio edytowany przez Agorszczyk (2014-07-04 20:41:10)
Współodczuwam stratę w Waszej Rodzinie [+]
"Przychodzimy, odchodzimy leciuteńko na paluszkach..."
['] ['] [']
Wyrazy współczucia.
wyrazy współczucia [']
Współczuje
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.020 sekund, wykonano 9 zapytań ]