Odp: Krzyże w górach
A flagi mogą być ?
. Chyba, że nie łapią się do tej kategorii
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
A flagi mogą być ?
. Chyba, że nie łapią się do tej kategorii
Maurycy - ale gdzie tu góra (góry)?
A to mój najbardziej ulubiony!
Ciekawe czy rozpoznajecie?

Dolomity: Punta Fiames
Jolu - Jawornica? Łysy - ten z ptaszkiem kapitalny.
Tak jest! Jawornica ![]()
Ten sam tylko bliżej - Jawornica.
![]()
Ostatnio edytowany przez MF (2014-05-07 20:33:39)
Maurycy - ale gdzie tu góra (góry)?
No fakt to pampasy w Argentynie
Brazylia może być ? . Każdy pozna gdzie , i prawie , że krzyż

sister ![]()
Mam jeszcze fotkę pod pewnym krzyżem w Beskidzie Małym
. Fotka do pierwszej ligi się nie łapie, ale w tym wątku obleci . Szkoda tylko ,że tak dużo nas , a tak mało krzyża ![]()
Ostatnio edytowany przez maurycy (2014-05-07 20:38:27)
To zagadka ode mnie. Napiszę na razie tylko, że u naszych południowych sąsiadów:![]()
Odpowiedź: Minčol (1364 m), Mała Fatra, część Luczańska, zdjęcie z jesieni 2011.
Tak przy okazji to jest to krzyż lotaryński:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Krzy%C5%BC_lotary%C5%84ski
To zagadka ode mnie.
Mincol - Mała Fatra. W pobliżu jest jeszcze inny symbol - działo, jako pamiątka II wojny światowej.
Tak jest. Dodałem podpis.
Wspomniane działo można obejrzeć tutaj: https://lh3.googleusercontent.com/-z4NP … m%2529.JPG
Może dla uatrakcyjnienia tematu ktoś wrzuci kolejną zagadkę z krzyżem? Wydaje mi się, że ciekawe byłoby poczytać też o okolicznościach zrobienia różnych zdjęć... mnie np. bardzo ciekawi ta Punta Fiames, bo nie przypominam sobie żadnej relacji na ten temat lub choćby galerii zdjęć ze zdobywania, a szczyt - z różnych relacji - wygląda na niełatwy do zdobycia.
Kto zgadnie ? . Dla ułatwienia podpowiem, że zdjęcie zrobione u wejśca do jednej z dwóch słynnych dolinek w górach na Słowacji .Dolinki są bardziej znane niż same okoliczne górki .
dla ułatwienia widok z tego samego miejsca bardziej na lewą stronę, gdzie znajduje się wylot wspomnianej dolinki

Prosiecka dolina?
Prosiecka dolina?
Bingo ![]()
Maurycy wygrałem coś?
Piotr obiecuje zamieścić foto relacje z Punta fiames, jak tylko przypomnę sobie hasło do Picasy
I jeszcze krzyż ze Sławkowskiego
Ostatnio edytowany przez łysy z łysiny (2014-05-09 15:19:53)
A ten gdzie?![]()
Grześ (słow. Lúčna, 1653 m) w Tatrach. Zdjęcie zrobione w grudniu 2005. Na zdjęciu tego nie widać, bo wierzchołek był wywiany ze śniegu, ale na stokach Grzesia było wtedy za trzęsienie białego puchu, zapadaliśmy się w nim po tzw. j... to znaczy pachy.
A ten gdzie?
Lucna?
![]()
![]()
a jak myślisz ? ![]()
Punkt dla Kisiela. Zmieniam podpis.
Punkt dla Kisiela. Zmieniam podpis.
Nazwa Lucna jakoś lepiej mi się kojarzy, jak sobie pomyśle że byłem na Grzesiu to czuję nie swojo ![]()
Ostatnio edytowany przez kisiel (2014-05-09 06:30:58)
Nazwa Lucna jakoś lepiej mi się kojarzy, jak sobie pomyśle że byłem na Grzesiu to czuję nieswojo
Kisielu ja w ogóle niespecjalnie przepadam za Grzesiem, bo to góra nijaka - ani wysoka, ani fotogeniczna, ani trudna do zdobycia, ot jeszcze jeden graniczny szczyt w Tatrach. O ileż ciekawszy jest choćby jego sąsiad - Bobrowiec (Bobrovec, 1663 m). Byłem na nim jeszcze przed zamknięciem przez TANAP szlaku (teraz jest tam ścisły rezerwat) i mogę śmiało powiedzieć, że bije Grzesia na głowę. Może wrzucę kiedyś parę fotek z tego szczytu.
Maurycy wygrałem coś?
Hm ... tu się robi społecznie
. No nie wiem, muszę się jeszcze naradzić z organizatorem Piotrem ![]()
Na razie masz tylko uścisk ręki forumowicza ![]()
Następna zagadka

do tego inne ujęcie ze szczytu 
Ostatnio edytowany przez maurycy (2014-05-09 10:40:27)
Wygląda mi to na Krywań (ten w Tatrach). Mam rację? Co to za szmata tam zwisa? Zmięta flaga?
Ostatnio edytowany przez TNT'omek (2014-05-09 15:55:43)
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.025 sekund, wykonano 9 zapytań ]