Temat: Dobra zmiana

Czołgiem!

Jak nie lubiłem Chatki na Rogaczu w Beskidzie Małym, tak przyszedł czas to zmienić. Jest mi niezmiernie miło zakomunikować, że chatę we władanie przejął niejaki Mariusz, przez 2,5 roku chatkowy w chacie pod Potrójną. Tym samym obiekt stał się z weekendowego całorocznym.

Mam zamiar niebawem złożyć mu kurtuazyjną wizytę, tym bardziej, że dostałem zaproszenie cool

P.S. Kto rządzi Potrójną nie wiem.

"Picie wódki, to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości."
Jan Himilsbach

2

Odp: Dobra zmiana

Darku zgadzam się z tobą w końcu człowiek ma powód by odwiedzić Chatkę na Rogaczu. Tylko żal trochę, że nie będzie już Mariusza na Potrójnej…

3

Rogacz+

Mariusz to super gość.Pamietam, z chatki na Potrójnej. Ludzi gór szanował, pijaków i  meneli tępił!

O czym ja mam rozmawiać z człowiekiem, który nie rozróżnia wesołego letniego picia od jesiennego depresyjnego pijaństwa ?

5

Dokładnie, również trzeba się będzie w końcu wybrać na Rogacz do tak zacnego gospodarza smile  i również trochę szkoda że teraz ciut dalej jak na Potrójną.

6

Też mam w niedalekiej przyszłości zawitać na Rogaczu.

"W niedomkniętym oknie noc
Podpatruje twoje sny,
W niedomkniętym oknie noc,
Siedzę, patrzę jak ty śpisz... "

7

Hej!!!

Mam smutną wiadomość. Wszystko wskazuje na to, że poprzedni weekend był tym ostatnim w dziejach chatki na Rogaczu w takiej formie jaką znacie. Chata poszła na sprzedaż i nowy właściciel chce tam urządzić... restaurację. Mariusz przeniósł się na Lasek a ja mogę powiedzieć, że byłem prawdopodobnie jedną z trzech ostatnich osób które nocowały na Rogaczu. No cóż wyglądana to, że coś się skończyło sad

Jan Himilsbach

8

Restauracja na Rogaczu? Brzmi co najmniej niepoważnie!

9

darkheush napisał/a:

Hej!!!

Mam smutną wiadomość. Wszystko wskazuje na to, że poprzedni weekend był tym ostatnim w dziejach chatki na Rogaczu w takiej formie jaką znacie. Chata poszła na sprzedaż i nowy właściciel chce tam urządzić... restaurację. Mariusz przeniósł się na Lasek a ja mogę powiedzieć, że byłem prawdopodobnie jedną z trzech ostatnich osób które nocowały na Rogaczu. No cóż wyglądana to, że coś się skończyło sad

A ten szałas obok, w którym czasami był sezonowy sklepik spożywczy też na sprzedaż poszedł?

http://szlakiibezdroza.blogspot.com/  - wszystko na czasie .

10

kris_61 szałas vel. sklepik i chałupa powyżej Rogacza są prywatną własnością Pani Ireny (chyba nie pomyliłem imienia). Więc status się nie zmienia. Póki co big_smile

Jan Himilsbach

11

Czy macie jakieś aktualne wieści, zarówno na temat chatki pod Potrójną, jak i Rogacza? Ktoś tam chatkuje stale/weekendami, czy obiekty są zamknięte?

12

Chata pod Potrójną ma stałą obsługę. Na pewno w weekendy siedzi tam Marcin (syn właściciela) a przez tydzień opiekuje się tym jeden z miejscowych górali. O Rogaczu nic nie wiem i nie chcę wiedzieć.

Jan Himilsbach