226

Odp: Oczyszczanie ruin i akcja malowania krzyża na Jawornicy

darkheush napisał/a:

Czy ktoś przypadkiem nie zgarnął mojego scyzoryka??? Taki mały z napisem TATRA w czarnym etui. Zorientowałem się już po drodze na Potrójną, że go posiałem sad

Dareczku ja go mam, poczeka do następnego spotkania by trafić do właściciela.

227

Tekst na stronę portalu e-beskidy.com zaczął się tworzyć. Zostałem o to poproszony. W związku z tym pytanie do forumowiczów - jak kwestia wykorzystania zdjęć z sobotniej akcji. Oczywiście zostaną podpisane w stylu "foto by:........". Kwestia druga. Baca, jak już to piszę, to na pewno będę chciał napisać o wszystkich etapach prac. Więc kwestia wykorzystania tego co już napisałeś w tym wątku. No i kwestia zasadnicza. Prosiłbym Cię o imiona i nazwiska naszych dzielnych licealistów (forumowicze będą występować pod nickami), bo nikt nie może zostać pominięty w tym tekście. O sponsorach i patronacie medialnym pamiętam wink Aha, całość wyślę Ci na maila jako plik .pdf do akceptacji i oceny, co zmienić, co usunąć, dodać.

P.S. Dzięki za odzyskanie noża ufoczku. A okazja do odebrania będzie pewnie niejedna wink

"Picie wódki, to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości."
Jan Himilsbach

228

baca napisał/a:

na stronie andrychowa ukazał się artykuł napisany przez pana Andrzeja Frysia. Szkoda, że nie został ze mną skonsultowany, bo są pominięte osoby, które pomagali, pomagają i mają zamiar pomagać, a przede wszystkim sponsorzy bez których efektu by nie było. Dobrze, że jest to forum i może całą prawdę przedstawić

Od kilku godzin wisi już post scriptum Twojego autorstwa na stronie wink

Jan Himilsbach

229

No piknie to wyglada. Wiem, że Beskid Mały to Beskidy postaram się o obiecie projektu "remontu krzyży w beskidzie małym" dodatkowym patronatem medialnym e-beskidy.

"W niedomkniętym oknie noc
Podpatruje twoje sny,
W niedomkniętym oknie noc,
Siedzę, patrzę jak ty śpisz... "

230

darkheush napisał/a:

Tekst na stronę portalu e-beskidy.com zaczął się tworzyć. Zostałem o to poproszony. W związku z tym pytanie do forumowiczów - jak kwestia wykorzystania zdjęć z sobotniej akcji. Oczywiście zostaną podpisane w stylu "foto by:........". Kwestia druga. Baca, jak już to piszę, to na pewno będę chciał napisać o wszystkich etapach prac. Więc kwestia wykorzystania tego co już napisałeś w tym wątku. No i kwestia zasadnicza. Prosiłbym Cię o imiona i nazwiska naszych dzielnych licealistów (forumowicze będą występować pod nickami), bo nikt nie może zostać pominięty w tym tekście. O sponsorach i patronacie medialnym pamiętam wink Aha, całość wyślę Ci na maila jako plik .pdf do akceptacji i oceny, co zmienić, co usunąć, dodać.

Masz moją zgodę do tekstu jak i do zdjęć Gdybyś chciał lepszej jakości to daj znać.

Chciałbym tą publikacją też wypromować Jawornicę i Forum Będę chciał, aby ta publikacji znalazła się w jak najszerszym gronie gazet publicznych jak i górskich, Zobaczymy co to wyjdzie Niech ludzie wiedzą o naszej akcji i Forum

----------------------------------------
Największą ozdobą naszego Beskidu [...] są jego urocze doliny. Wprawdzie dawno już straciły one charakter pierwotności i dzikości, [...] ale mimo wszystko nie są pozbawione swoistego wdzięku, chociaż wszędzie już widoczne są ślady rąk ludzkich.
- Jan Galicz

231

baca napisał/a:

Chciałbym tą publikacją też wypromować Jawornicę i Forum Będę chciał, aby ta publikacji znalazła się w jak najszerszym gronie gazet publicznych jak i górskich, Zobaczymy co to wyjdzie Niech ludzie wiedzą o naszej akcji i Forum

No to na dzień dobry może Magazyn "Beskidtrek". Mógłbym to załatwić z rednaczem Radkiem Sz. wink

Jan Himilsbach

232

A może w Gościu Niedzielnym?;)

233

Promujcie dzieci, promujcie!
Jestem za smile
Tylko jak wypromujecie, czy będzie kawałek miejsca w BM dla nas? wink

... by Beskid Mały, był najpiękniejszym pasmem górskim.
Czystszym, zadbanym, pokazującym swe piękno i historię.

234

ufok83 napisał/a:

Wyjdź i nie wracaj tongue

Jan Himilsbach

235

darkheush napisał/a:

No to na dzień dobry może Magazyn "Beskidtrek". Mógłbym to załatwić z rednaczem Radkiem Sz. wink

Myślę że na początek dobry pomysł

ufok83 napisał/a:

no nie szalejmy ufok

Ostatnio edytowany przez baca (2010-09-27 17:50:43)

Największą ozdobą naszego Beskidu [...] są jego urocze doliny. Wprawdzie dawno już straciły one charakter pierwotności i dzikości, [...] ale mimo wszystko nie są pozbawione swoistego wdzięku, chociaż wszędzie już widoczne są ślady rąk ludzkich.
- Jan Galicz

236

Słuchajcie!
Wydaje mi się że musimy trochę stonować z pomysłami.
Dokończmy jedno, (malowanie krzyża, i schron PTT) potem twórzmy nową historię.
W trakcie realizacji jednej wyskakuje mnóstwo akcji żywiołowych, które wykonać trzeba  np. stop barbarzyństwu …, pogotowie…, tyczki przed zimą itd.  Przygotowujmy się spontanicznie i dobrze do jednego zadania.
Obecnie priorytet Jawornica – krzyż. smile no i promocja wink

237

No to mail do Radka Szczepanka poszedł. Czekamy na odpowiedź wink

Jan Himilsbach

238

Radek on mi jeszcze koszulki nie oddał od zeszłego sylwestra :PP

wszyscy razem jesteśmy jedną częścią istnienia, wszyscy razem jesteśmy jedną częścią zniszczenia

239

Jest odpowiedź od Radka big_smile

"Hej!

Może i się zdziwisz, ale jakiś czas temu czytałem o tym... Mi pomysł jak najbardziej się podoba! Gratuluję idei i zaangażowania. Na najbliższego Beskidtreka skład mam w zasadzie zamknięty, ale jeśli wysłałbyś tekst i zdjęcia do piątku, to może uda się je wsadzić do numeru listopad-grudzień.

Tak więc czekam na jakieś materiały. "

Tak więc siadam do pisania i na jutro materiał będzie gotowy, tylko baca, koniecznie wyślij mi to o co Cię prosiłem wink

Jan Himilsbach

240

No t bardzo miło wink

241

Widziałem dziś wstępny grafik i 23 października możesz na mnie liczyć na 99,9%. Te 0,1% pozostawiam na przypadki losowe wink W drugim terminie będzie raczej ciężko, choć nic nie mówię na wyrost wink

Jan Himilsbach

242

To 23 października ja też się pojawię. Jak będzie pogoda smile

"W niedomkniętym oknie noc
Podpatruje twoje sny,
W niedomkniętym oknie noc,
Siedzę, patrzę jak ty śpisz... "

243

oczywiście pogoda ma znaczący wpływ na termin realizowania naszego projektu Ja w tą sobotę jeszcze będę na szczycie i przypasuje jakie miały by być kątowniki
Dalej jestem na etapie poszukiwania agregata. Gumówkę już mam od kogo załatwić

- Jan Galicz

244

No to jeszcze albumik od Włóczykijki i ode mnie smile po kliknięciu w fotkę

http://lh5.ggpht.com/_AUiIwSjvNoQ/TKRcA8AtMmI/AAAAAAAAGqI/-vcPs6jI0cI/s640/SDC10408.JPG

Ostatnio edytowany przez jolanta (2010-09-30 12:06:49)

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

245

Jolu smile
już się nie mogę doczekać następnej akcji smile
Jedno z milszych wspomnień big_smile
Pozdrawiam uczestników!

246

jolanta napisał/a:

No to jeszcze albumik od Włóczykijki i ode mnie smile po kliknięciu w fotkę

http://lh5.ggpht.com/_AUiIwSjvNoQ/TKRcA8AtMmI/AAAAAAAAGqI/-vcPs6jI0cI/s640/SDC10408.JPG

Fajny albumik Jolu!

247

kawał wspaniałej roboty , jesteście WIELCY ! smile

Jolu, ufok83, darkheush świetna fotorelacja z prac ! wink

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

248

poczekajcie jak zobaczycie co my z darkiem szykujemy smile

- Jan Galicz

249

A może by tak baca zaprezentować wersję beta??? Nie, to zły pomysł. Potrzymamy wszystkich w niepewności, aż będzie efekt finalny wink

Jan Himilsbach

250

Jesteście wielcy. Odwaliliście kawał obywatelskiej roboty. Ludzie mogą się od was uczyć, jak się pracuje w czynie społecznym (czy ktoś jeszcze pamięta, co znaczy ten zwrot? wink)

"Because it's there" (G. Mallory)
Moje galerie: https://get.google.com/albumarchive/105 … source=pwa