Odp: Znakowanie szlaków
UWAGA !!!
Szlak nie wiedzie w lewo jak napisał darkheush tylko w prawo
Ale wtopa
Mój błąd, faktycznie w prawo. Ale to wina tego cholernego upału ![]()
Jan Himilsbach
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
UWAGA !!!
Szlak nie wiedzie w lewo jak napisał darkheush tylko w prawo
Ale wtopa
Mój błąd, faktycznie w prawo. Ale to wina tego cholernego upału ![]()
Ale wtopa
Mój błąd, faktycznie w prawo (...)
Żadna wtopa darkheush
Byłbyś fenomenem, gdybyś wszystkie nieoznaczone rozstaje dróg w Beskidzie Małym zapamiętał
![]()
A swoją drogą to się cieszę. Dajesz mi najwięcej przyjemnego
odpoczynku za co Ci dziękuję, trzymaj tak dalej ![]()
Pozdrawiam i czekam na dalsze sygnały ![]()
Ostatnio edytowany przez MK (2011-07-15 11:10:16)
A swoją drogą to się cieszę. Dajesz mi najwięcej przyjemnego
odpoczynku za co Ci dziękuję, trzymaj tak dalej
Pozdrawiam i czekam na dalsze sygnały
Mówisz i masz
Miałem o tym napisać już po zlocie w Stryszawie, jednak jakoś temat mi uciekł "w natłoku spraw i terminów".
Kilkanaście (15-20) minut poniżej źródełka pod Semikową na MSB trafiamy na takie miejsce:
To widok w stronę Semikowej. Szlak wiedzie w drogę po lewej. Dwadzieścia metrów dalej w stronę Krzeszowa trafiamy na bardzo podobne rozwidlenie, tyle że w dół, również nieoznakowane. My ze Świstakiem idąc na zlot mieliśmy na tym drugim rozwidleniu spory problem, którą drogę wybrać. "Na czuja" wybraliśmy właściwą ![]()
Idąc z Krzeczowa na Groń JP II kilkakrotnie zgubiliśmy szlak na podobnych rozstajach. Nie wiem tylko, czy ten teren to Marka działka?
Idąc z Krzeczowa na Groń JP II kilkakrotnie zgubiliśmy szlak na podobnych rozstajach. Nie wiem tylko, czy ten teren to Marka działka?
Krzeszówa ![]()
Krisu - Dobry turysta zawsze ma mapę przy sobie
![]()
(...)Kilkanaście (15-20) minut poniżej źródełka pod Semikową na MSB trafiamy na takie miejsce:
To widok w stronę Semikowej. Szlak wiedzie w drogę po lewej. Dwadzieścia metrów dalej w stronę Krzeszowa trafiamy na bardzo podobne rozwidlenie, tyle że w dół, również nieoznakowane. My ze Świstakiem idąc na zlot mieliśmy na tym drugim rozwidleniu spory problem, którą drogę wybrać. "Na czuja" wybraliśmy właściwą
Darku w natłoku obowiązków od razu tego nie poprawię. Jednak będę chciał to zrobić w ostatnich dniach sierpnia, cały odcinek MSB, Schronisko PTTK Leskowiec – Krzeszów,
bo faktycznie jest w opłakanym stanie, a po wyjściu na łąki z lasu trzeba dać tyczki szlakowe.
Dzięki za informacje. Zostało to wprowadzone do kapownika
i realizacji.
Dzisiaj złapałem kapkę luzu i rozpoczołem odnawianie MSB od zapory w Porabce (Żarnówka Mała).
Szlak miejscami zupełnie był nieczytelny, doszedłem do połowy góry Żar.
Czekam na sygnały z tego szlaku aż po Chełm Wschodni, takie jak dał Darek i Kriss wtedy poza planem będę na bierząco korygował, odmalowywał szlak ![]()
P.s.
"Schodki" na uskoku w Żarnówce się sprawdziły i bez problemu z dużym plecakiem i nawet dzieckiem w nosidełku można pokonać. Dokonała tego na mioch oczach bez problemu rodzina z zachodniej granicy. Z którą nie potrafiłem się dogadać, ale gesty świadczyły o dużej sympatii.
(Dzieci tej rodziny 7lat, 5 lat, 3lata, i osesek w nosidełku
)
Dzisiaj złapałem kapkę luzu i rozpoczołem odnawianie MSB od zapory w Porabce (Żarnówka Mała).
Szlak miejscami zupełnie był nieczytelny, doszedłem do połowy góry Żar.
Czekam na sygnały z tego szlaku aż po Chełm Wschodni, takie jak dał Darek i Kriss wtedy poza planem będę na bierząco korygował, odmalowywał szlak
P.s.
"Schodki" na uskoku w Żarnówce się sprawdziły i bez problemu z dużym plecakiem i nawet dzieckiem w nosidełku można pokonać. Dokonała tego na mioch oczach bez problemu rodzina z zachodniej granicy. Z którą nie potrafiłem się dogadać, ale gesty świadczyły o dużej sympatii.(Dzieci tej rodziny 7lat, 5 lat, 3lata, i osesek w nosidełku
)
Po raz kolejnym MK wielkie dzięki!!!
![]()
Marku miejsce to zielony szlak z Przeł. pod Gancarzem w kierunku na Gancarz. Tuż za Czołem jest to miejsce w którym zaczynamy już ostatecznie podchodzić pod szczyt jest jedno rozwidlenie w której są już znaki nie wyraźne i czasami jak jestem w tym miejscu turyści się pytają w którą stronę iść Trzeba by było w tym miejscu odnowić te 100 m szlaku albo dać wcześniej kierunkowskaz pod katem 135 w lewo
To jest to miejsce na mapie
![]()
Ostatnio edytowany przez baca (2011-08-20 14:08:05)
Baca mógłbyś uaktywnić te zdjęcia z problematycznym rozgałęzieniem, [
Rosjanie je połknęli] są pomocne w odszukaniu tego miejsca.
Chciałbym się tam w najbliższym czasie wybrać i poprawić szlak ![]()
Kilkanaście (15-20) minut poniżej źródełka pod Semikową na MSB trafiamy na takie miejsce:
To widok w stronę Semikowej. Szlak wiedzie w drogę po lewej. Dwadzieścia metrów dalej w stronę Krzeszowa trafiamy na bardzo podobne rozwidlenie, tyle że w dół, również nieoznakowane. My ze Świstakiem idąc na zlot mieliśmy na tym drugim rozwidleniu spory problem, którą drogę wybrać. "Na czuja" wybraliśmy właściwą
Darku trochę późno, lecz zareagowałem w miarę swoich całkowicie społecznych możliwości
![]()
Miejsce, które opisałeś jest już od dzisiaj „do przejścia” bez zabłądzenia + obok podobne.
Ostatnio edytowany przez MK (2011-09-21 16:58:06)
Turyści dziękują
za reakcję - nie darmo wieść gminna niesie, że nasz BM - świetnie oznakowany ![]()
Pamiętam to miejsce - dzięki Marku
Poniżej w kierunku Krzeczowa jest wyrąbana polana i nie wiem jakiemu celowi ma to służyć, że wyrąbano kawał lasu?
Ostatnio edytowany przez kris_61 (2011-10-03 20:23:40)
Maczeta, sekatory, siekierka, pędzle i farby to wyposażenie minionego i obecnego tygodnia Harnasia i MK.
Z tym oto sprzętem udało nam się odnowić całkowicie społecznie, poświęcając czas i pieniążki na farby,
szlak czarny Rzyki Jagódki (pętla autobusowa) – Groń Jana Pawła II (3km 300m)
Oraz szlak czarny góra Żar k/Kalwarii (ruiny zamku) – Czartak - Wadowice (23km)
Pozostała kosmetyka Wadowice – Czartak co wykonuje i będzie to ukończone jutro przez Tadzia Płonkę
z PTTK Wadowice.
Wielkie dzięki Harnasiu za niesamowitą z ogromnym zaangażowaniem pracę w górach
![]()
Widok ze szlaku na Łękawicę, w tle drugi plan góra Żar, trzeci plan Góra Lanckorona
P.s.
Chciałem jutro zrobić przerwę, jednak Harnaś , wybił mi to z głowy.
Jutro kończymy nowy niebieski szlak z Jaszczurowej do Groty „Wierchy”, Oraz montujemy zrobione już gotowe tablice:
-na pętli autobusowej w Jaszczurowej,- nowy szlak niebieski
- pod kościołem w Mucharzu – nowy szlak żółty.
- pod Grotą „Wierchy” – skrzyżowanie szlaków – betonujemy (wkopujemy) rogacz z tablicami.
Relacja jutro z czasami przejść po wykonaniu zadania ![]()
Ostatnio edytowany przez MK (2011-10-03 18:14:38)
chylę czoła Panowie
Ja też.
W takim razie Marku nie pozostaje nic innego jak uczcić Waszą pracę i przemierzyć wyznakowany, nowy szlak z jaszczurowej na Leskowiec ![]()
To ja MARKU bardzo dziękuję TOBIE, za możliwość spędzenia wolnego czasu w taki superowy sposób!!!!!!!!!!!!!!!!
![]()
Jeszcze muszę dodać, że Zarząd Główny PTTK w Warszawie dostrzegł BM po wysłaniu przez nas zapotrzebowania, ale narzucił wymalowanie jeszcze w tym roku tych opisanych szlaków. Na co przeznacza 70% kosztów. Są to bardzo małe pieniądze a należy wymalować prawie 50km szlaku.
Do tego dochodzi jeszcze szlak zielony, którego malowanie też się rozpoczyna Andrychów – Groń J.P.II – Świnna Poręba. Też o długości 23km. Tu będą robili to znakarze „zawodowi” za skromną gratyfikację. Ja z Harnasiem tą część gratyfikacji jaką teoretycznie moglibyśmy uzyskać (starać się) przeznaczamy na rzecz PTTK Wadowice na zorganizowanie kolejnej edycji rajdu integracyjnego dla młodzieży pokrzywdzonej losowo, czyli na rajd Z Tobą na Groń J.P.II ![]()
(...)Oraz szlak czarny góra Żar k/Kalwarii (ruiny zamku) – Czartak - Wadowice (23km)(...)
To teraz już z Neną te ruiny odnajdziemy - szlak nas do nich zaprowadzi ![]()
(...)Chciałem jutro zrobić przerwę, jednak Harnaś , wybił mi to z głowy(...)
Hmm...
ciekawe jak on to robił... narzędziem jakimś....
(...)Relacja jutro z czasami przejść po wykonaniu zadania
I taka relacja bardzo się przyda
bo na mapach to się raczej szybko nie pojawi ![]()
Ostatnio edytowany przez jolanta (2011-10-03 22:53:26)
MK napisał/a:(...)Oraz szlak czarny góra Żar k/Kalwarii (ruiny zamku) – Czartak - Wadowice (23km)(...)
To teraz już z Neną te ruiny odnajdziemy - szlak nas do nich zaprowadzi
kawał świetnej roboty Panowie ! ![]()
Teraz Jolu na pewno !
![]()
jolanta napisał/a:MK napisał/a:(...)Oraz szlak czarny góra Żar k/Kalwarii (ruiny zamku) – Czartak - Wadowice (23km)(...)
To teraz już z Neną te ruiny odnajdziemy - szlak nas do nich zaprowadzi
kawał świetnej roboty Panowie !
Teraz Jolu na pewno !
![]()
Trzeba naprwdę dobrze wypatrywać, bo niewiele z tej byłej warowni pozostało ![]()
Trzeba naprwdę dobrze wypatrywać, bo niewiele z tej byłej warowni pozostało
Niewiele
ciężko było coś wypatrzyć ![]()
Ponad plan udało nam się z Harnasiem dzisiaj rozpocząć odnawianie, zaniedbanego szlaku żółtego
z Targoszowa (kapliczki górniczej) w stronę Leskowca. Może uda nam się tej jesieni ukończyć ![]()
Niestety tablice „padły”pod piłą motorową – duża wycinka drzew.
Na szczęście przybyliśmy w porę i trafiły do konserwacji do EMALKENTU.
Będzie trzeba dodatkowo poświecić dzień na zamontowanie rogacza.
Jest ich dość sporo w tym ze szlaków dydaktycznych: Buków, Skałek, Kapliczek plus szlak zielony i żółty.
Na razie skupiamy się na malowaniu szlaku i usuwaniu połamanych drzew, których jest sporo ![]()
co opóźnia malowanie!!!
Pytanie drodzy, wytrwali znakarze do Was
Marku, czy szlak niebieski z Kozubnika na Żar będzie odnawiany, czy raczej można postawić na nim krzyżyk?
Na rogaczu niestety już nie został uwzględniony.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.026 sekund, wykonano 9 zapytań ]