76

Odp: Termin i miejsce zlotu jesiennego

ufok83 napisał/a:

Do zlotu został tydzień i pozostaje kilka pytań.
1)Czy robimy wspólną trasę?
2)Gdzie sie spotykamy?
3)Jaką trasą idziemy?
4)Kto chce iść "w kupie forumowej"?

Z tego co wiem, to nie będzie jednej wspólnej trasy, choćby dlatego, że różne osoby startują o różnych porach np. Darkheush napisał mi, że wybiera się pod sam wieczór z Praciaków.

Ostatnio edytowany przez piotr (2010-11-11 21:29:31)

"Because it's there" (G. Mallory)
Moje galerie: https://get.google.com/albumarchive/105 … source=pwa

77

piotr napisał/a:

np. Darkheush napisał mi, że wybiera się pod sam wieczór z Praciaków.

No może nie pod sam wieczór, ale późnym popołudniem. Z resztą sam jeszcze nie wiem do końca, jak to wyjdzie. Być może będę na chatce od rana, ale ok 14 będę musiał zejść na Praciaki po moją drugą połówkę i Iskarię. Czy można na kogoś liczyć w na takie zejście???

"Picie wódki, to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości."
Jan Himilsbach

78

Ja zejdę.

79

Jak było mówione w temacie "Warownia na Trakcie" ja miałbym prowadzić grupkę chętnych forumowiczów na zlot rozpoczynając trasę w Targanicach Nowej-Wsi, po drodze odwiedzając formacje skalne i jaskinie, kończąc w miejscu zlotu na Potrójnej. Myśle że można by było już startować przed południem ze spotkaniem w Andrychowie, gdyż szybko robi się ciemno. Tegoż dnia mam zamiar wracać i na pewno będzie już wtedy ciemno, dlatego wezne ze sobą moją niezawodną wielgachną latarę wink lol

80

Co do naszego udziału we wspólnej trasie, będziemy wiedzieć dopiero pod koniec tygodnia. Wtedy wyklarują nam się pewne sprawy, a chętnie byśmy dołączyli do "ekipy" smile

81

u mnie rzeczy dzieją się szybko, być może będę, a być może nie będę, w każdym razie na 100% nie będę nocował, chciałbym zabrać się z Darkiem T. i ew. z nim wrócić, ale u mnie tak jak u Djinn'a, pewne sprawy wyklarują się dopiero pod koniec tygodnia...

82

a przepraszam, od której można się zjawić w chatce na Potrójnej ?

"Góry upajają. Człowiek uzależniony od nich jest nie do wyleczenia. Można pokonać alkoholizm, narkomanię, słabość do leków. Fascynacji górami nie można" Edmund Hillary

83

Znając życie, to nawet jakby Ania i Rafał byli "na dole", to nikt nikogo z chatki nie wyrzuci. Sam tego ostatnio doświadczyłem. Przyszedłem - nie było nikogo, lecz miła pani z sąsiedztwa po zapytaniu, czy ja na nocleg, otworzyła mi chatę i pokazała co i jak wink

Jan Himilsbach

84

darkheush napisał/a:

Znając życie, to nawet jakby Ania i Rafał byli "na dole", to nikt nikogo z chatki nie wyrzuci. Sam tego ostatnio doświadczyłem. Przyszedłem - nie było nikogo, lecz miła pani z sąsiedztwa po zapytaniu, czy ja na nocleg, otworzyła mi chatę i pokazała co i jak wink

To czasami może być tak, że nikogo nie będzie? Wygląda na to, że oni cały czas tam mieszkają smile

http://szlakiibezdroza.blogspot.com/  - wszystko na czasie .

85

Coś po wstępnych ustaleniach z Angim:

1. Jedzenie - proponujemy zrobienie czegoś całkiem smacznego na wieczór. Propozycja padła na pizze, z racji tego, że jest tam odpowiedni piec!! Jeśli propozycja jest dla Was ciekawa, prosimy o odzew, trzeba będzie zrobić zbiórkę składników.

2. Alkohol - wiemy jak wyglądał poprzedni zlot (a inni mają przykład z tego mniej znanego forum), alkoholu było sporo, dla jednych za mało, dla innych może i za dużo. Z mojej strony propozycja jest taka, że można by pobawić się w "barmanów" i pomieszać jakieś wynalazki, typu shootery - np. kamikaze itp. Jeśli ktoś jest chętny, na wspomnianego kamikaze mamy składniki, można przynieść inne składniki i pobawić się w mieszanie (można wziąć shakera smile )

3. Muzyka - z racji tego, że na miejscu jest sprzęt grający, może by zrobić coś w rodzaju "tańców" ?? Nie problem zrobić składankę typowych przebojów, "rodem z wesela czy remizy" wink, tylko czy ktoś były na coś takiego chętny ?

Ostatnio edytowany przez Djinn (2010-11-14 08:17:34)

86

Ja ze swojej strony dodam zapytanie czy będzie "laptok" big_smile ? Bo mam zamiar przygotować krótki około 30 minutowy pokaz slajdów... a tematyki nie zdradzę niespodzianka smile Co do jedzenia to jestem za pizzą mogę ją zrobić:) Alkohol cóż ze względu na ... zostaję tylko przy Paulanerze smile Muzyka jak najbardziej za big_smile
Wspólna trasa, będę w towarzystwie pewnego Canoniera, więc muszę Ją przegonić po Beskidzie Małym coby uszczęśliwić  big_smile
Z pozdrowieniami angi

Ostatnio edytowany przez angi (2010-11-14 08:16:57)

"W niedomkniętym oknie noc
Podpatruje twoje sny,
W niedomkniętym oknie noc,
Siedzę, patrzę jak ty śpisz... "

87

Trzy razy TAK jeśli chodzi o mnie. Powiem więcej, parę osób wie że pomysł z muzyką i tańcami na zlocie chodził mi po głowie od dawna. smile

88

Zazdroszczę wam.
Mnie na 99,9% nie będzie sad
Do zobaczenia na innym zlocie smile

... by Beskid Mały, był najpiękniejszym pasmem górskim.
Czystszym, zadbanym, pokazującym swe piękno i historię.

89

Wszystkie znaki na niebie wskazują, że startuję w sobotę rano z Andrychowa zielonym szlakiem przez Gancarz, Leskowiec, Łamaną Skałę i chatkę u Lucjana aż do chatki na szczycie Trójkątnej. Dam znać około czwartku co i jak.

"W niedomkniętym oknie noc
Podpatruje twoje sny,
W niedomkniętym oknie noc,
Siedzę, patrzę jak ty śpisz... "

90

Ja bardzo chętnie zrobię taki szlak. Proszę jeszcze do listy dopisać 3 osoby.

91

Jeżeli chodzi o mnie, tak jak zapowiadałem, idę z Darkiem Tlałką. Darku proszę o info dotyczące dokładnego miejsca i godziny spotkania. Z uwagi, że muszę dojechać z Krakowa prosiłbym o jakąś litościwą porę (nie wcześniej niż 9:30-10:00).

92

Co do miejsca i godziny spotkania zlotu forum chętnych na wspólną wędrówkę trasą Targanice Nowa Wieś - skały i jaskinie - Potrójna to mam już to ustalone. Stacja BP przy dworcu PKS w Andrychowie sobota godzina 11.00. Myśle że Piotrze spasuje Ci to.

93

Pasuje smile. Miejsce spotkania to już zlotowy klasyk wink

94

Dariusz Tlałka napisał/a:

Tegoż dnia mam zamiar wracać i na pewno będzie już wtedy ciemno, dlatego wezne ze sobą moją niezawodną wielgachną latarę wink lol

więc ja wybieram grupę z wielką latarą big_smile . Darku nie zapomnij jej zabrać !

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

95

Dariusz Tlałka napisał/a:

Co do miejsca i godziny spotkania zlotu forum chętnych na wspólną wędrówkę trasą Targanice Nowa Wieś - skały i jaskinie - Potrójna to mam już to ustalone. Stacja BP przy dworcu PKS w Andrychowie sobota godzina 11.00. Myśle że Piotrze spasuje Ci to.

Darku ja myślałem ze my wyskoczymy z rana tak o 7 Jeśli jest to niemożliwe to ja będę swoją ścieżynkę wyznaczał i na szczycie się znajdziemy.

----------------------------------------
Największą ozdobą naszego Beskidu [...] są jego urocze doliny. Wprawdzie dawno już straciły one charakter pierwotności i dzikości, [...] ale mimo wszystko nie są pozbawione swoistego wdzięku, chociaż wszędzie już widoczne są ślady rąk ludzkich.
- Jan Galicz

96

nena napisał/a:

więc ja wybieram grupę z wielką latarą big_smile . Darku nie zapomnij jej zabrać !

Trauma po ostatniej wycieczce? tongue

97

piotr napisał/a:

Trauma po ostatniej wycieczce? tongue

jaka tam trauma tongue, z latarą po prostu jaśniej big_smile

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

98

O których jaskiniach mowa?

99

angi napisał/a:

Ja ze swojej strony dodam zapytanie czy będzie "laptok" big_smile ? Bo mam zamiar przygotować krótki około 30 minutowy pokaz slajdów... a tematyki nie zdradzę niespodzianka smile

O właśnie, jakieś miały być slajdy i tematowi się zmarło. Też mogę coś przytargać, tyle że potrzebuję trzy razy tyle czasu, co wujek angi.
W piątek się dowiedziałem, że jadę, ponieważ lokalne bóstwo nieodbywania się szkoleń goprowskich mnie wysłuchało, a piszę o tym dopiero teraz, bo pół godziny temu zjadłem obiad, pierwszy normalny od środy. Muszę przeanalizować trasę Darka, bo mówiąc szczerze to miałem pomysł na dojście od południa (mam tam porachunki z kilkoma szlakami).

Odnośnie pizzy - jestem jak najbardziej za, pytanie tylko, czy ciągniemy tam składniki na ciasto, czy idziemy w gotowe spody do pizzy?

http://mkarweta.vot.pl - szczyt łebdizajnu, stworzę każdemu za dwa piwa.

100

Ja startuję z moją lepszą połówką z Praciaków ok. 15:30, więc na górze będę mniej więcej godzinę później. Czekać mi tam na nagrody i niespodzianki konkursowe, bo jak nie, to KLIK wink

P.S. Angi, co do Twojego pytania zadanego via sms, odpowiedź brzmi "tak". Skontaktuj się jeszcze ze mną wink

Jan Himilsbach