Temat: Kocierska Pętelka 12.03.2011

Wycieczke zaczołem około 10:30 zostawiając auto na parkingu na Przełęczy Kocierskiej obok Hotelu:)Tutaj jak zawsze spory ruch,jednak turystów mało praktycznie tylko ja smile reszta to osoby przybyłe na wszelakie szkolenia.
Trasę musiałem zmodyfikować gdyż nie byłbym wstanie zmieścić sięw wyznaczonym czasie.Gdy minołem  Limbową Aleję  poszedłem jeszcze jakieś 2km dalej prosto szlakiem zielonym a gdy on skręcił ostro w prawo ja poszedłem w lewo...Doszedłem do drogi aswaltowej, szedłem koło jakiejś szkoły,sklepu a następnie skręciłem w prawo przez potok i prosto aż na Kiczerę !
Widoki z Kiczery super! Żar tym razem musiał poczekać na "zaliczenie" innym razem smile
Powrót dośc szybkim krokiem szlakiem czerwonym przez Kocierz.
Nawiasem mówiąc ten szlak czerwony przydałoby się chyba odnowić bo znaki miejscami bardzo słabo widoczne smile

Robiąc tą trasę nie spotkałem żadnej osoby co jest dla mnie zdumiewające !
Jeśli chodzi o Limby to rosną nie tylko w Alejce Limbowej ale także na szlaku zielonym na jej wysokości.Do tego sporo młodych co widać w mojej galerii !!!
Spotkałem też ogromne świerki o obwodzie pnia około 3m !!!
O 17:30 byłem już na parkingu.Ufff smile

Nikogo z forum nie udało mi się spotkać sad ale co śię odwlecze.... wink

Ostatnio edytowany przez teksanski (2011-03-13 19:58:13)

"Nie uda się odnieść w życiu sukces, jeśli człowiek nie zaangażuje się w to całym sercem.To samo dotyczy sztuki przetrwania- ci którym udaje się wyjść z opresji, zawsze dają z siebie wszystko.Zarówno w życiu jak i w survivalu, jeżeli się łamiesz przegrywasz."Bear Grylls

Zapraszam do galerii : http://picasaweb.google.com/109029069602413014760

2

Odp: Kocierska Pętelka 12.03.2011

Oj jak miło się oglądało smile Dzięki bardzo  yikes Tamtą stroną, tzn. zielonym szlakiem nie szedłem już długie lata, ale Twoja wycieczka niesamowicie mnie zachęciła.

http://szlakiibezdroza.blogspot.com/  - wszystko na czasie .

3

teksanski gratuluję kolejnej, udanej wycieczki  big_smile

Fotki ślicznie ilustrują całą wyprawę  smile

Twoje oko potrafi wypatrzyć roślinne cuda, myśle tu o tym niesamowitym na naszym terenie ostrokrzewie, a te grubaśne świerki - rewelacja  big_smile

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

4

albumik obejrzałam, fajna trasa teksanski i widzę, że lubisz zaglądnąć a to na grzyba , a to na roślinkę ...  big_smile  wink

Ostatnio edytowany przez nena (2011-03-13 22:36:29)

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

5

Kris_61 Zachęcam gdyż szlak zielony jak i czerwony jest bardzo ciekawy i oba mają coś w sobie.Do tego jak się okazało są bardzo mało uczęszczane a to przecież wielki + smile

Jolanta Ciesze się że kolejny albumik się podobał smile

Neno zobaczyć zwierzęta , rośliny to dla mnie równie fajna sprawa jak rozkoszować oczy rozmaitymi widoczkami wink

"Nie uda się odnieść w życiu sukces, jeśli człowiek nie zaangażuje się w to całym sercem.To samo dotyczy sztuki przetrwania- ci którym udaje się wyjść z opresji, zawsze dają z siebie wszystko.Zarówno w życiu jak i w survivalu, jeżeli się łamiesz przegrywasz."Bear Grylls

Teksański super wyprawa!bardzo zachecileś mnie by w przyszłym tygodniu zrobić całą pętelke kocierską. ale kusi mnie by wypróbować Twoje wyjście na Kiczerę bez szlaku-bardzo ciekawe podejście-czy mógłbyś je dokładnie na podstawie mapy opisać(gdzie dokładnie zaczynałeś, itd. aż do Kiczery),gratuluje wycieczki , pozdrawiam ,hej!!!

7

harnaś wołoski napisał/a:

Teksański super wyprawa!bardzo zachecileś mnie by w przyszłym tygodniu zrobić całą pętelke kocierską. ale kusi mnie by wypróbować Twoje wyjście na Kiczerę bez szlaku-bardzo ciekawe podejście-czy mógłbyś je dokładnie na podstawie mapy opisać(gdzie dokładnie zaczynałeś, itd. aż do Kiczery),gratuluje wycieczki , pozdrawiam ,hej!!!

Przyłączam się do prośby tongue
Choćby w Paincie. Pozdrawiam  smile

http://szlakiibezdroza.blogspot.com/  - wszystko na czasie .

8

Ok Panowie. W ciągu najbliższych dni postaram sie to bardziej precyzyjnie przedstawić smile