Temat: Podaruj Misia

Drodzy Czytelnicy! Niejednokrotnie mieliśmy okazję przekonać się o Waszych wielkich sercach, czułych na krzywdę innych dlatego po raz kolejny apelujemy do Was o pomoc.
Tym razem chcemy wspomóc Szpitalny Oddział Ratunkowy Zakładu Opieki Zdrowotnej w Suchej Beskidzkiej. Na czele z lek. med. Januszem Lenartowiczem (Koordynatorem Działu Pomocy Doraźnej) prosimy o pomoc w zaopatrzeniu Oddziału w pluszaki, które wraz personelem szpitalnym będą mogły otoczyć opieką dzieci poszkodowane w wypadkach drogowych oraz te, które trafiły tam z powodu nagłego zagrożenia życia.
Traumatyczne przeżycia związane z wypadkiem drogowym odbijają się na dziecięcej psychice niezwykle silnie, dlatego tak ważne jest, by odwrócić uwagę dziecka od poczucia strachu , rozpaczy, bólu fizycznego oraz widoku rannych bliskich osób. Dobre słowo, gest ratownika często jest niewystarczający w przeciwieństwie do pluszowego misia, do którego dziecko może się przytulić, który zapewnia mu względne poczucie bezpieczeństwa.
Niestety w chwili obecnej suski SOR nie dysponuje już żadnym misiem, którym mógłby obdarować poszkodowane maluszki. Dlatego w imieniu najmniejszych pacjentów prosimy o przekazanie pluszaków.

Akcja PODARUJ MISIA trwa do końca kwietnia br. Nowe pluszaczki można dostarczać w poniedziałki , środy i czwartki w godz. 13:30-17:30 do siedziby naszej redakcji Stryszawa 281D (naprzeciwko Szkoły Podstawowej nr 2 w Stryszawie, nad sklepem Rolmot )

Akcji patronują:
Redakcja Kuriera Stryszawskiego
Babiogórskie Stowarzyszenie Zielona Linia w Stryszawie
Fundacja Dla Ciebie Dla Mnie Dla Nas w Suchej Beskidzkiej

http://www.beskidmaly.pl/pun/extensions/hcs_image_uploader/uploads/10000/500/10608/thumb/p15skr56c4egnogg5kk1bq1jrg1.png

2

Odp: Podaruj Misia

Akcja jak najbardziej super ale mam jedno pytanie. Czy można pluszaki dostarczyć np. na majowy zlot ponieważ do Stryszawy mam dosyć daleko?

3

W moich stronach jest taka " moda". Zamiast kwiatów na ślub , na życzenie nowożeńców , przynosi się  na przykład pluszaki , karmę dla psów , przetwory domowe.  Potem pluszaki trafiaja do domów  dziecka , szpitali , karetek pogotowia  ... można i na SOR .

Proponuje dać ogłoszenie  a raczej apel do Młodych Par  o wsparcie w takiej akcji  w gazetce parafialnej.

Ostatnio edytowany przez iziel (2011-04-06 15:29:37)

4

ufok83 napisał/a:

Akcja jak najbardziej super ale mam jedno pytanie. Czy można pluszaki dostarczyć np. na majowy zlot ponieważ do Stryszawy mam dosyć daleko?

Nowiusieńkie Misiaki już są, ale do końca kwietnia raczej do Stryszawy nie dotrę  sad

Czy jest jakaś inna opcja?  wink

Ostatnio edytowany przez jolanta (2011-04-07 19:39:30)

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile