seduttore82 napisał/a:a mnie ostatnio interesuja glownie trasy biegowe, wiem ze jest ich troche w okolicy Magurki, a jak to wyglada w innych czesciach tyh Beskidów
Dla narciarzy-biegaczy zima również była łaskawa
Ratrak zakładał ślady na magurczańskiej polanie i tam biegałam. Podobno pisze się już projekt unijny, który zakłada, że będą trzy trasy, regularnie utrzymywane, w okolicy schroniska na Magurce w kierunku Czupla.
Czasami podchodzę także z Małej Straconki na Łysą Przełęcz i hasam, hasam... a czasami mozolnie się wspinam od strony Stalownika (tutaj już sama sobie ślady zakładam) 
Jeżeli jest sporo śniegu tak jak w tym roku, biegam w Cygańskim Lesie. To jest o tyle fajne, że wychodzę przed dom, zakładam narty i już biegnę
. Zawsze na śnieg mogę liczyć także w polach między Meszną a Buczkowicami. Nie wiem skąd seduttore82przybywasz pobiegać, ewentualnie mogę jeszcze coś podpowiedzieć jeżeli określisz bliżej w jakim terenie chciałbyś poruszać się na biegówkach. Do następnej zimy pewnie coś wybierzesz 
Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz)