1

Temat: Stare Wierchy 9 - 10 kwietnia

Chciałem Was serdecznie zaprosić na Stare Wierchy w Gorcach w weekend 9- 10 kwietnia 2011r. Schronisko jest do naszej dyspozycji tj. mam rezerwację na 20 osób.  Przybywajcie smile mam nadzieję, że tym razem żaden TUpolew nie spadnie big_smile

Ostatnio edytowany przez angi (2011-03-19 11:34:51)

"W niedomkniętym oknie noc
Podpatruje twoje sny,
W niedomkniętym oknie noc,
Siedzę, patrzę jak ty śpisz... "

Odp: Stare Wierchy 9 - 10 kwietnia

Stare Wierchy!hmmm,w dziecinstwie bywałem tam chyba ze 100 razy , to moje rodzinne strony.Tatarów,Maciejowa, Stare Wierchy, Turbacz-ślebodne klimaty!

3

Chyba najbardziej znana trasa z Rabki na Turbacz.  smile

http://szlakiibezdroza.blogspot.com/  - wszystko na czasie .

Zgadza się Kris.Wyjatkowo często uczęszczany szlak, pamiętam kiedy jeszcze jakies 20 lat temu na szczytach Grzebienia, Tatarowa, czy pod Maciejowa pasałem owce ,czy kosiłem lub grabiłem siano to cały czas tym szlakiem lazły chmary stonek.Często można spotkać spacerującego tu Stanisława Dziwisza(pochodzi  z Raby Wyżnej). Gorce to jedno z najsilniejszych miejsc osadnictwa wołoskiego w polskich Karpatach, z tąd pochodził ostatni prawdziwy baca-Tomasz Chlipała zwany Bulandą, na Jaworzynie Kamienickiej stoi słynna Bulandowa kapliczka.

5

Zwracam się z uprzejmą prośbą o potwierdzenie Waszej obecności za tydzień w weekend(9- 10 kwietnia) w schronisku na Starych Wierchach, ponieważ muszę potwierdzić ilość noclegów w schronie do środy. Pozdrawiam angi

Podpatruje twoje sny,

6

Djinn + Lisica

7

Ja niestety odpadam. Rano w sobotę będę w fabryce, a wieczorem mam zakrapianą imprezę. Ale nic straconego w niedzielę będzie mnie można spotkać w okolicach Turbacza wink

"Picie wódki, to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości."
Jan Himilsbach

8

jak nie będę w fabryce... to na 500% będę smile
ale tak czy siak wyśle Ci Angi sms smile

"Góry upajają. Człowiek uzależniony od nich jest nie do wyleczenia. Można pokonać alkoholizm, narkomanię, słabość do leków. Fascynacji górami nie można" Edmund Hillary

9

ja tez bede...!

10

A moge zabrac psiaka...?

11

Dayman napisał/a:

ja tez bede...!

Super:) co do psa ja nie widzę problemu, tylko o proszę o kontakt z gospodarzem schroniska niech On się wypowie
Zbigniew Czajka
+48 886-847-908

Podpatruje twoje sny,

12

Brombella napisał/a:

jak nie będę w fabryce... to na 500% będę smile
ale tak czy siak wyśle Ci Angi sms smile

ja nie idę do fabryki więc będę na praawie 500% he he he no i moja Czworożna Przyjaciółka ( znana już niektórym forumowiczom ;-D

...od szaleństwa do szaleństwa - takie jest życie..

13

@Angi, zaproszenie przekażę smile

"Góry upajają. Człowiek uzależniony od nich jest nie do wyleczenia. Można pokonać alkoholizm, narkomanię, słabość do leków. Fascynacji górami nie można" Edmund Hillary

14

Lowell + Czarownica

15

my z Grześkiem odpadamy

miłej wyprawy i zabawy! wink

w górach świat wygląda inaczej....

16

Czy mamy w planach już trasę?

17

Ze względu na późny wyjazd z Krakowa w sobotę, zmuszeni jesteśmy iść najkrótszym szlakiem z Obidowej na Stare (zielony). Potem w niedzielę czerwonym na Turbacz. Jak dostanę wolne w poniedziałek, zostajemy tam na noc i z  samego rana zmykamy zółtym, potem czarnym i na końcu zielonym do samochodu.

18

Djinn, aleś namieszał z kolorami  big_smile

19

Jeszcze niebieskiego mi brakło, ale to jakoś nadrobimy big_smile

20

Ja stratuję z Pyzówki  tj. Przełęczy Sieniawskiej niebieskim szlakiem na Stare Wierchy około 15:30 (wyjazd pkp z Krakowa o 12:30) na trasie obiad i pifo w knajpie Kułakowym Wierchu.
W niedzielę z ekipą z Rycerzowej  big_smile ,(angi, brat Marol, Brat Bratów, Chodzący do Tyłu) czyli ekipa Nikoniarzy ruszy GSB na Turbacz, zostajemy w schronisku na noc i w poniedziałek przez Halę Długą > Kiczorę > Wyszną (czerwony, czarny, niebieski) do Łopusznej. Dalej z chłopakami na Kraków i sru na Śląsk.
Widzę, że coraz więcej osób planuje nocleg na Turbaczu czyli będzie powtórka z rozrywki  lol  lol  lol  roll . Dzwonić na Turbacz i rezerwować noclegi bo nas już jest czworo. Pozdrawiam

Ostatnio edytowany przez angi (2011-04-07 19:42:31)

Podpatruje twoje sny,

21

Ja jutro dopiero będę wiedział czy dostanę urlop ...

22

My startujemy dziś w nocy truchtem poboczem A4 potem na trasę 28 asfaltem do Rabki mam nadzieje ze do soboty  dobiegniemy   big_smile big_smile  big_smile   potem już szlakami ostrym biegiem na Stare Wierchy. Powinniśmy zdążyć na szampana... lol