1

Temat: W poszukiwanu resztek zimy

Hej,
jak już niektórzy wiedzą, mamy w planach zagospodarowanie najbliższej niedzieli (planowo słonecznej) w celu poszukania pozostałości zimy smile

Wstępnie myśleliśmy o Babiej, ale ostatecznie padło na Pilsko, w końcu nigdy nie dotarliśmy na szczyt. Plan obejmuje bardzo wczesny wyjazd z KRK'a (max 5 - 5:30) do Korbielowa a tam już coś się wymyśli.

Jeśli ktoś byłby chętny, dajcie znać smile

ps. Ufok organizuje konkurencyjny wypad w zachodnie rubieże BM więc jak nie Pilsko to może BM ?

Odp: W poszukiwanu resztek zimy

Dzisiaj akurat przejeżdżałem przez tereny gdzie było widać szczyt Pilska. Śniegu na Pilsku całkiem sporo i powinien on się utrzymać aż do niedzieli, nawet z tymi temperaturami jakie obecnie są smile

3

I o to chodzi big_smile Można by zrobić na złość tym krokusom, co zaczęły wyłazić ;P

4

(C)Hrobacza Łąka dzisiaj od strony Gaików i Groniczek - śniegu brak wink jedynie parę płatów śniegowych przy spadzie z Groniczek na Przełęcz Panienki. Zresztą krokusów też brak wink

5

ja tak sobie myślę że jeśli słońce nie wywinie żadnego numeru to... jednak to Pilsko byłoby lepsze... smile

"Góry upajają. Człowiek uzależniony od nich jest nie do wyleczenia. Można pokonać alkoholizm, narkomanię, słabość do leków. Fascynacji górami nie można" Edmund Hillary

6

Ja dziś mogę powiedzieć że na Śnieżce jeszcze jest Ogólnie jak pod Karkonoszami się jeszcze przejeżdża to widać na stokach północnych, w Górach Wałbrzyskich i Sowich to już resztki Gdzie nie gdzie się wypatrzy To tyle z Dolnego Śląska

----------------------------------------
Największą ozdobą naszego Beskidu [...] są jego urocze doliny. Wprawdzie dawno już straciły one charakter pierwotności i dzikości, [...] ale mimo wszystko nie są pozbawione swoistego wdzięku, chociaż wszędzie już widoczne są ślady rąk ludzkich.
- Jan Galicz

7

Mnie niestety na niedziele zapowiedzieli sie goscie wiec moj wypad w gory szlak trafił. hmm

8

Cholera zaplanowalem sobie wyjazd na Pilsko na niedziele zeby podkrecic forme a tu cholera okazuje sie ze nie bede sam...;)

9

W planach mieliśmy dołączyć do krokusowania, ale z racji tego, że za tydzień będziemy w Gorcach na kilka dni, wybieram Czoło Turbacza ....

Aktualne zdjęcie sprzed 2 dni jednego z użytkowników "tego drugiego" forum - Sprocket73

https://lh3.googleusercontent.com/__-6N4WAFJUQ/TZQ0AWANZpI/AAAAAAAAErc/V69XGpdeYGY/s912/IMG_2153.jpg

10

hmm, ja też jak się okazało będę miała 'zakrapiany' sobotni wieczór więc ... się nie wiem czy jutro będziemy mieli tyle siły by z Pilskiem powalczyć smile

"Góry upajają. Człowiek uzależniony od nich jest nie do wyleczenia. Można pokonać alkoholizm, narkomanię, słabość do leków. Fascynacji górami nie można" Edmund Hillary

11

Brombella napisał/a:

hmm, ja też jak się okazało będę miała 'zakrapiany' sobotni wieczór więc ... się nie wiem czy jutro będziemy mieli tyle siły by z Pilskiem powalczyć smile

aj tam aj tam Bromba vel Stefa dasz rade ;-D

...od szaleństwa do szaleństwa - takie jest życie..

12

Franka ;-D napisał/a:
Brombella napisał/a:

aj tam aj tam Bromba vel Stefa dasz rade ;-D

a poza tym Brombusiu niewazne ze bedziesz slaba he he he ja Ciem podtrzymam w tych trudnych chwilach na szlaku gorskim buahahhahahahhahahahhahahaha

...od szaleństwa do szaleństwa - takie jest życie..

13

Uwaga w lidlu od poniedzialku profesjonalne wyposazenie trekkingowe big_smile

14

Dayman napisał/a:

popłakałam się ze śmiechu tongue
Nie ma to jak Lidl smile

15

Uff, wróciliśmy, ale relacja jutro, padam na ... twarz wink

16

Djinn napisał/a:

Uff, wróciliśmy, ale relacja jutro, padam na ... twarz wink

A ja chodze na piętach...:D Dawno nie miałem tak pomarszczonych stóp...:)

17

Ja jeszcze trochę śniegu znalazłem pod Potrójną (tą bliżej Leskowca) i pod Leskowcem w stronę Gancarza nad Targoszowem wink

----------------------------------------
Największą ozdobą naszego Beskidu [...] są jego urocze doliny. Wprawdzie dawno już straciły one charakter pierwotności i dzikości, [...] ale mimo wszystko nie są pozbawione swoistego wdzięku, chociaż wszędzie już widoczne są ślady rąk ludzkich.
- Jan Galicz

18

Brombella napisał/a:
Dayman napisał/a:

popłakałam się ze śmiechu tongue
Nie ma to jak Lidl smile

ha-ha-ha  roll
jak to mówią, nie wszystko złoto co się świeci, czyli nie tylko brand-marking, kolorowe naszywki i lansik  cool

poczytajcie trochę na innych forach opinie ludzi, którzy mocno i intensywnie bawią się w outdoor, paradoksalnie pośród rzeczy marketowych, można znaleźć sporo ciekawych produktów, które wprost, lub po małych przeróbkach nadają się do użycia "w ciężkim terenie"

z drugiej strony, od kiedy Lidl zmienił dostawcę czy producenta (jak zwał tak zwał), wszystko jest coraz gorszej jakości, np. moje stare koszulki funkcyjne z Lidla (rowerowe) są bez porównania lepsze po 3 sezonach używania od właściwie nowej, używanej zaledwie 1 sezon...

19

@Akall, konkluzja jest jedna - wszystko schodzi na psy..

20

Brombella napisał/a:

@Akall, konkluzja jest jedna - wszystko schodzi na psy..

psów się nie czepiajcie big_smile