Temat: "Wiosna, ach to Ty"

Serwis Internetowy www.kukow.pl zaprasza wszystkich miłośników fotografii do udziału w III Edycji Konkursu Fotograficznego pt. "Wiosna, ach to Ty". W konkursie mogą wziąć udział fotografie wykonane w okresie kalendarzowej wiosny, które ukazują walory przyrodnicze, krajoznawcze, kulturowe, bądź historyczne Beskidów.
Każdy uczestnik może zgłosić do konkursu maksymalnie 4 zdjęcia. Prace należy dostarczyć drogą elektroniczną (w możliwie najlepszej jakości) na adres e-mail: konkurskukow@gmail.com, wraz z danymi autora (imię, nazwisko, wiek, adres, numer telefonu*) Na prace czekamy do końca maja.
Zdjęcia zostaną podzielone na trzy kategorie wiekowe (dzieci do 15 lat, młodzież 16-20, dorośli powyżej 21 lat).
W tym roku, po raz pierwszy dodatkowo postanie czwarta kategoria, w której oceniane będą wyłącznie zdjęcia nadesłane przez mieszkańców Kukowa.
Oceny zdjęć dokona specjalnie powołana komisja. O dacie i miejscu rozdania nagród poinformujemy początkiem czerwca! Biorąc udział w konkursie wyrażasz zgodę na bezpłatne wykorzystywanie zdjęć na potrzeby Serwisu Internetowego www.kukow.pl (publikacja na stronie oraz zaprezentowanie na wystawie pokonkursowej).
Wszystkich informacji na temat konkursu udzielają: Mateusz Lachowszczak tel.787109103, Mateusz Szymski tel. 507072590

Fundatorami nagród w konkursie są:
Łukasz Lenik - EuroSklep w Kukowie
Michał Harańczyk - Przedsiębiorstwo Robót Budowlanych M-Bud
Serwis Internetowy www.kukow.pl

* dane służą do kontaktu między organizatorami, a uczestnikami, nie będą udostępniane osobom trzecim.

2

Odp: "Wiosna, ach to Ty"

Oho, teraz się zacznie big_smile

3

^^^
Zawodowcy z dobrym sprzętem mają szansę się wykazać wink

http://szlakiibezdroza.blogspot.com/  - wszystko na czasie .

4

Tu nie od sprzętu zależy, ale bardziej od umiejętności i "okoliczności przyrody" wink

5

Nasi forumowicze dość intensywnie oblegli ostatnią edycję konkursu smile Zobaczymy w tym roku smile

6

Może wezmę udział, a może nie tongue

Zaciekawiła mnie natomiast inna sprawa.

szymskim napisał/a:

W konkursie mogą wziąć udział fotografie wykonane w okresie kalendarzowej wiosny, które ukazują walory przyrodnicze, krajoznawcze, kulturowe, bądź historyczne Beskidów.

Czyli co??? do konkursu można zgłaszać prace nie tylko z okolic Kukowa, czy Beskidu Małego, jak w latach ubiegłych??

"Picie wódki, to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości."
Jan Himilsbach

7

O rany czyli roczek nam już minął i czas na nowy konkurs  wink

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

8

darkheush napisał/a:

........... Czyli co??? do konkursu można zgłaszać prace nie tylko z okolic Kukowa, czy Beskidu Małego, jak w latach ubiegłych??

Też mnie to zaciekawiło. Skoro Beskidy, to Bieszczady, Niski, Pieniny ??

9

hmm troche to źle zostało ujęte, chodzi bardziej o beskidy zachodnie

10

nie chce tu z nazwiska wymieniać ale na razie wygląda to następująco

1.Kurów
2.Tarnawa Dolna
3.Andrychów
4.Andrychów

11

szymskim że niby 4 osoby się zgłosiły?

----------------------------------------
Największą ozdobą naszego Beskidu [...] są jego urocze doliny. Wprawdzie dawno już straciły one charakter pierwotności i dzikości, [...] ale mimo wszystko nie są pozbawione swoistego wdzięku, chociaż wszędzie już widoczne są ślady rąk ludzkich.
- Jan Galicz

12

już jest 6, ale spoko i tak mamy dużo, w tamtym roku w tym terminie było 3 uczestników, Po długim majowym weekendzie przychodzi 70% zdjęć zazwyczaj.

Konkurs symbolicznie zaczyna się 21 marca. Tak więc jest dużo czasu na zrobienie zdjęć.

1.Kurów
2.Tarnawa Dolna
3.Andrychów
4.Andrychów
5.Rzeszów
6.Andrychów

Zdjęcia posłała jeszcze jedna osoba, niestety musiałem je odrzucić ze względów geograficznych.

13

końcowe odliczanie - na zdjęcia czekam jeszcze 2 tygodnie big_smile

14

we wtorek 31 maja;)

15

szymskim napisał/a:

(...)O dacie i miejscu rozdania nagród poinformujemy początkiem czerwca! (...)

I co ??? Jakoś ucichło, a dzięki Bogu czerwiec się kończy hmm

Jan Himilsbach

16

chyba coś ucichło ;(

Największą ozdobą naszego Beskidu [...] są jego urocze doliny. Wprawdzie dawno już straciły one charakter pierwotności i dzikości, [...] ale mimo wszystko nie są pozbawione swoistego wdzięku, chociaż wszędzie już widoczne są ślady rąk ludzkich.
- Jan Galicz

17

do końca tygodnia każdy dostanie telefon;)

18

Ale Ci co nie brali udziału wink - też chcą wiedzieć co w trawie piszczy  big_smile

Prosze wyniki na forum smile - jeżeli to nie tajemnica wink

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

19

16 lipca godz. 14.00 Sala prób Gminnej Orkiestry Detej w Kukowie.Zapraszam wszystkich, wyniki już znam... ale nie powiem:P

20

Jasna cholera znów mnie nie będzie hmm Akurat wtedy będę świętował 100-lecie chatki pod Potrójną hmm Ech, ten kalendarz trzeba jakoś chyba naciągnąć, co by się zmieścić z wszystkimi terminami big_smile

Jan Himilsbach

21

szymskim napisał/a:

16 lipca godz. 14.00 Sala prób Gminnej Orkiestry Detej w Kukowie.Zapraszam wszystkich, wyniki już znam... ale nie powiem:P

No a co to za tajemnice

Proszę pisać wink

- Jan Galicz

22

Byłem i nawet dyplom uczestnictwa dostałem!

23

krakus napisał/a:

Byłem i nawet dyplom uczestnictwa dostałem!

Będzie na pamiątkę  big_smile

24

Gratuluję wszystkim uczestnikom udziału w kolejnej edycji konkursu a zwłaszcza zwycięzcom poszczególnych grup Choć nie są znane mi wyniki

- Jan Galicz

25

http://kukow.pl/index.php?subaction=sho … at=21&

www.konkurs.kukow.pl