teksanski napisał/a:Witam 
Czy w tym roku nie bedzie konkursu ?;/
No właśnie, tak sobie siedzę i patrzę na nasz kalendarz 2012, który wisi mi tuż przed oczami i z dnia na dzień podoba mi się coraz bardziej i myślę …
. hmm … szkoda by było, żebyśmy poprzestali na jednym roku. 
O ile pamiętam padła tu propozycja kolegi od „czteropaków”
tj. od MF , żeby spróbować stworzyć kolekcję „7 cudów BM-u”
-> post nr 5.
Tak pomyślałam, jakby tematem kalendarza na rok 2013 były propozycje do listy 7 cudów BM- u ? Kalendarz składałby się z 12 propozycji wybieranych w podobny sposób (drogą głosowania), jak w przypadku kalendarza 2012. Fajnie by było, jakby nasze propozycje odpowiadały poszczególnym miesiącom. Mam tu na myśli np. porę roku, przyrodę itd. Oczywiście zdjęcia powinny być robione na terenie BM-u. Potem np. w styczniu 2013 r , w odrębnym konkursie forumowym wyłonilibyśmy z tej dwunastki 7 cudów Beskidu Małego.
To jest moja propozycja i nie chcę jej nikomu narzucać, wręcz przeciwnie, mam nadzieję, że inni też coś podpowiedzą i wybierzemy coś wspólnie na ten rok. Jest już luty, więc przydałoby się coś o konkursie na przyszłoroczny kalendarz pomyśleć.

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej" /E. Stachura/