26

Odp: Elektrownia Porąbka-Żar

ja też byłabym chętna, z moimi facetami dwoma smile

"Góry upajają. Człowiek uzależniony od nich jest nie do wyleczenia. Można pokonać alkoholizm, narkomanię, słabość do leków. Fascynacji górami nie można" Edmund Hillary

27

Chętnych potwierdzonych - sztuk 5  big_smile

1. Detektyw
2. MK
3.4.5 Brombella + faceci  wink

Kto chętny pisać mi się tu dalej...

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

28

jolanta napisał/a:

1. Detektyw
2. MK
3.4.5 Brombella + faceci  wink

6. marcus

Tylko zobaczymy jak będzie z terminem, bo we wtorek zaczynam wakacje w czasie których z biedą zamierzam być w Polsce.

http://mkarweta.vot.pl - szczyt łebdizajnu, stworzę każdemu za dwa piwa.

29

Czekam na info z elektrowni i dam znać o szczegółach smile

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

30

7. nena

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

31

8.9 - Djinn + Lisica (ale zależy od terminu)

32

Jo też chce +1!

33

Z informacji uzyskanych od osoby wskazanej do kontaktu ustaliłam:
- dla nas najlepiej byłoby w sobotę,
- czas zwiedzania 1,5 godziny,
- cena 12 zł.
- musi nas być minimum 8 osób, max 25,
- muszę w związku z tym wystosować odpowiednie pismo,
- ponieważ na razie wszyscy jesteśmy zajęci kaplisią, potem namiotowanie, długi weekend, proponuję celować w pierwszą sobotę po namiotowaniu czyli 9 lipca  big_smile

Aha...jeszcze godzina... godzina 10 - to potem można jeszcze jakąś miłą traskę zrobić  wink

Ostatnio edytowany przez jolanta (2011-06-10 10:19:42)

34

cześć, to i ja się zapisuję smile

"...nigdy nie mówię nigdy..."
https://www.facebook.com/andrzejkisiel1974

35

Zapraszamy kisiel  smile   zabierz ze sobą Rodzinkę  big_smile

36

Skoro 9 lipca, to ja w tej chwili głowy nie mogę dać, bo istnieje szansa, że będę się wtedy poniewierał po Słowenii... Szczęśliwie moja obecność nie przeważy o strategicznych 8 osobach. (a czy pojadę, czy nie to dam znać pod koniec czerwca)

http://mkarweta.vot.pl - szczyt łebdizajnu, stworzę każdemu za dwa piwa.

37

To może i ja się bym załapał... z rodzinką  tongue (2+2)

-----------------------------------------------------
http://picasaweb.google.pl/marekk500
http://picasaweb.google.pl/marekk500cd

38

marekk500 napisał/a:

To może i ja się bym załapał... z rodzinką  tongue (2+2)

Przyjęci do drużyny big_smile

39

W dniu dzisiejszym otrzymałam potwierdzenie rezerwacji terminu wizyty naszej grupy w elektrowni Żar   smile 

Dodatkowe ważne informacje:
-    dzieci poniżej 13 roku życia nie mogą wchodzić do części podziemnej,
-    nie mogą zwiedzać elektrowni osoby z problemami zdrowotnymi (kłopoty z ciśnieniem, rozrusznik serca),
-    nie robimy zdjęć w obiekcie,
-    nie wnosimy toreb, plecaków, butelek z napojami itp.

Zwiedzamy elektrownię w dniu 9 lipca o godzinie 10 rano  big_smile

Proponowany plan dnia:
-    spotykamy się o 9.30 na parkingu przy ul. Energetyków 9 w Międzybrodziu Bialskim,
-    wypełniamy przygotowaną listę na, którą wpiszecie: nazwisko i imię, nr dowodu osobistego, a w przypadku dzieci nr pesel
-    szykujemy pieniążki na bilety 16 zł dorosły (12 jest w tygodniu), 10 zł dzieci i młodzież,
-    w samochodach zostawiamy to czego wnosić nie można (aparaty, torby, plecaki, napoje itp.)
-    zwiedzamy elektrownie przez około 1,5 godziny.

Z uwagi na powyższe proszę w takim razie o wiążące potwierdzenie ilości chętnych osób.

Ja po zakończeniu zwiedzania planuję zrobić pętelkę na Cisowe Grapy, aby na własne oczy zobaczyć dzieło przy ruinach szałasu i obejrzeć  kaplisię  big_smile

Kto ma ochotę to zapraszam do wspólnej wędrówki  smile

40

Ja niestety odpadam.

41

Termin zazębił się z akcją Kaplisia na Gibasach smile
Czy da się to pogodzić?
Wiem, że planowana była jakaś pętelka po górach, szlakach  Międzybrodzia Zywieckiego, po zwiedzaniu elektrowni.
Może Gibasy przesunąć?

... by Beskid Mały, był najpiękniejszym pasmem górskim.
Czystszym, zadbanym, pokazującym swe piękno i historię.

42

MK napisał/a:

Termin zazębił się z akcją Kaplisia na Gibasach smile(...)

No kiepsko to wyszło  hmm

Termin zwiedzania elektrowni podany był wcześniej  hmm  nie bardzo mam to jak odkręcić - a nie chcę robić konkurencji kaplisi  hmm

43

mnie też niestety nie będzie, moje cześki są na obozie harcerskim sad

"Góry upajają. Człowiek uzależniony od nich jest nie do wyleczenia. Można pokonać alkoholizm, narkomanię, słabość do leków. Fascynacji górami nie można" Edmund Hillary

44

Spokojnie , nic sie nie stanie jesli was nie będzie na akcji. Jeszcze nie jedna akcja będzie więc każdy da radę być przy kapliczce. Zawsze ktos w niedziele może wpaść z klinem wink

45

-    dzieci poniżej 13 roku życia nie mogą wchodzić do części podziemnej, a czym jest to uwarunkowane?

"...nigdy nie mówię nigdy..."
https://www.facebook.com/andrzejkisiel1974

46

Osoba, z którą załatwiałam formalności jako powód tego wymogu podaje barierę wzrostu dziecka (przepisy)
W razie wątpliwości strażnik sprawdza po nr pesel wiek dziecka  hmm

Ostatnio edytowany przez jolanta (2011-06-29 07:34:05)

47

Motyla noga, właśnie wyszło, że Gosia ma szkołę w sobotę do 14:30. Nie damy rady się pojawić na zwiedzaniu elektrowni, chyba że w innym terminie.

48

Ja będę.
Panie i panowie wycieczka była załatwiana od dawna, aby nas wpuścili musi być co najmniej 8 osób.
Na początku chętnych było wielu, obecnie wszyscy z jakiś powodów rezygnują.
Nie znam dokładnej listy ale patrząc na posty to chyba nikogo nie będzie?
Na Gibasach też nie.
Więc?
Czy uratujemy honor forum (jest rezerwacja przewodnika) i czy zwiedzanie dojdzie do skutku?

... by Beskid Mały, był najpiękniejszym pasmem górskim.
Czystszym, zadbanym, pokazującym swe piękno i historię.

49

MK napisał/a:

Ja będę.(...)

Damy radę MK  big_smile

Już zaczęłam zwoływać cywili znaczy ludzi z poza forum  wink bo szkoda takiej fajnej wycieczki  smile

50

Ja nie wymiękam i też spróbuję dotrzeć ! big_smile wink. Więc jest nas już troje ! big_smile

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/