Temat: Balon nad Beskidem Małym

Wracając wczoraj z koncertu w Krzeszowie zdecydowałam się wracać przez Ślemień bo droga przy jeziorze była całkowicie zapchana samochodami  mad

W pewnej chwili zauważyłam na niebie obiekt - nie był to bynajmniej pojazd naszego Ufoka   wink  tylko piękny balon   smile
Jako detektyw  wink   ruszyłam za nim...obserwując jego lot...   big_smile

W Ślemieniu zauważyłam, że wyrażnie zmniejsza wysokość  -  chyba w nieplanowany sposób...  hmm 

Załoga (załogant) próbowała unieść balon ogrzewając powietrze - świetnie to można było obserwować - niestety nie udało się tego dokonać i balon wylądował gdzieś między Ślemieniem a Gilowicami  smile  Piękny był  big_smile

Po kliku troszkę fotek wink big_smile

https://lh5.googleusercontent.com/-VykDokqGjWI/TkjIFeO7TxI/AAAAAAAALbo/OCrMXCzWayc/s640/PICT0040.JPG]

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

2

Odp: Balon nad Beskidem Małym

Miejmy nadzieje, że to było szczęśliwe lądowanie big_smile. Balon fajny ale jakie piękne kolory nieba przy zachodzącym słońcu uchwyciłaś Jolu na fot. 16  smile

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

3

no ładnie to tak fotki pstrykać w z samochodu Mam nadzieję, że wtedy stałaś bo twoje bezpieczeństwo to najwaniejsze !! Mimo to i tak zdjątka fajne wyszły

----------------------------------------
Największą ozdobą naszego Beskidu [...] są jego urocze doliny. Wprawdzie dawno już straciły one charakter pierwotności i dzikości, [...] ale mimo wszystko nie są pozbawione swoistego wdzięku, chociaż wszędzie już widoczne są ślady rąk ludzkich.
- Jan Galicz

Fajne zdjęcia balonu smile Ja w Beskidzie Małym jeszcze nie widziałem by ktoś nim tam latał, jedyne paralotniarzy co jest widokiem powszechnym w tych górach neutral

5

Kilka lat temu balon krążył nad Czańcem  i widać było,że ma problemy z lotem. W pewnym momencie przywędrował nad mój dom i czekałam kiedy na nas spadnie;) ...groza. Szczęśliwie udało mu się wylądować na pobliskich polach:)
Zgadzam się z neną-fotka nr 16 jest świetna-taka romantyczna;)

Ostatnio edytowany przez Nowa76 (2011-08-17 11:13:34)

6

baca napisał/a:

no ładnie to tak fotki pstrykać w z samochodu Mam nadzieję, że wtedy stałaś bo twoje bezpieczeństwo to najwaniejsze !! Mimo to i tak zdjątka fajne wyszły

Stałam, stałam na poboczu  wink  big_smile

Nic w lokalnej prasie nie znalazłam o tym locie balonem...  hmm

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

7

jolanta napisał/a:

Stałam, stałam na poboczu  wink  big_smile

No to dobrze

----------------------------------------
Największą ozdobą naszego Beskidu [...] są jego urocze doliny. Wprawdzie dawno już straciły one charakter pierwotności i dzikości, [...] ale mimo wszystko nie są pozbawione swoistego wdzięku, chociaż wszędzie już widoczne są ślady rąk ludzkich.
- Jan Galicz

8

skoro nic nie pisali to znaczy ,że lot zakończył się szczęśliwie:)
gdyby było nieprzyjemnie to przynajmniej jakaś wzmianka by się pojawiła...poczekajmy jeszcze na "Kronike Beskidzką";)

9

Wygooglowałam, że w  big_smile tamtej okolicy jest firma organizująca loty balonem, więc pewnie był to jeden z takich właśnie lotów  wink