Temat: Militaria w Bielsku-Białej

W dniu dzisiejszym przejazd kolumny pojazdów militarnych przez centrum Bielska-Białej rozpoczął XI Międzynarodowy Zlot Pojazdów Militarnych - Operacja Południe 2011

Jest to jedna z największych imprez militarnych na południu Polski.

Mimo, że nie jestem miłośniczka militariów wracając z wycieczki rowerowej do Bystrej Śląskiej zatrzymałam się na Błonich

Kilka amatorskich fotek

https://lh4.googleusercontent.com/-zCl1r1ze2IY/TiIICDsNgkI/AAAAAAAALIk/m2nQHv9GamU/s640/SDC14290.JPG

Ponieważ w nocy solidnie popadał deszcz - błotka tradycyjnie było pod dostatkiem  wink  lol

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

2

Odp: Militaria w Bielsku-Białej

Widzę Jolu, że udało Ci się wkroczyć albo wjechać big_smile w sam środek poligonu ! big_smile. Świetna fotorelacja big_smile !

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

3

Operacja południe niegdyś swietna impreza na której bywałem, aktualnie organizatorzy idą na kasę ze stoisk nawet nowej inscenizacji nie chce sie wymyslec od paru lat jeden i ten sam oklepany scenariusz

wszyscy razem jesteśmy jedną częścią istnienia, wszyscy razem jesteśmy jedną częścią zniszczenia

4

Temat przenoszę z uwagi na bardzo klimatyczne foty Joluś big_smile

https://lh4.googleusercontent.com/-dq2oUNDWl_A/TiIHghu7vtI/AAAAAAAALIk/uTsE71T5N6o/s800/SDC14256.JPG

Jakie ten "garbusek" ma ładne "oczka" tongue

"Picie wódki, to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości."
Jan Himilsbach

5

Kilka lat temu miałem okazję być uczestnikiem Operacji południe smile

6

I jakie wrażenia?  hmm

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile