Temat: Zbójowanie z Harnasiem

Już od wiosny, kiedy został wytyczony okrężny, czarny szlak z Wilkowic zbierałem się , by zaliczyć te pętelkę. No stało się, choć plany były związane z podejściem na Hrobaczą od strony kamieniołomu. Jednak przełożyłem je na kiedy indziej.

Muszę powiedzieć, że szlak poprowadzono bardzo interesująco, pomimo iż w większości biegnie lasem. Niemniej co chwila jakiś zakręcik, podejście, to różnorakie formy skalne:)

Postanowiłem  jechać do Wilkowic pociągiem z powodów ekonomicznych, ale i z ciekawości, bo dawno nie jechałem, jednak muszę przyznać, że chyba się nie opyla sad Duża strata czasu.

I tak wstałem już o 4.00 musiałem wyjść na inny przystanek, bo  o 5.11 do centrum i potem przesiadka do Katowic. Wszystko na styk. Od Stawowej miałem kilka minut, a tu aby dotrzeć do kasy trzeba mieć co najmniej 15 min. Tragedia. Na dodatek jeden o 6.00 pociąg nie jechał. poczekałem 45 min. i zapowiedzieli pociąg "regio" do Zwardonia "Rachowiec".

Emocje opadły, stres minął i czekałem tylko kiedy dojedzie pociąg. W końcu godz. 8:30 dotarł, a tu pochmurno ołowiane chmury wiszą nad górami. A taka piękną pogodę zapowiadali wczoraj.

Nic ruszam. W supermarkecie "Rogacz" małe zakupy; czyli Brackie i kiełbaski na ognicho na obiad tongue

Fotki potem. tongue

Ostatnio edytowany przez kris_61 (2011-09-10 18:03:42)

http://szlakiibezdroza.blogspot.com/  - wszystko na czasie .

2

Odp: Zbójowanie z Harnasiem

no to zapowiada się ciekawie Czekam na pstryczki z trasy

----------------------------------------
Największą ozdobą naszego Beskidu [...] są jego urocze doliny. Wprawdzie dawno już straciły one charakter pierwotności i dzikości, [...] ale mimo wszystko nie są pozbawione swoistego wdzięku, chociaż wszędzie już widoczne są ślady rąk ludzkich.
- Jan Galicz

3

No to się chyba rozminęliśmy "o włos" hmm

Schodziłem dziś czarno-czerwonym do Wilkowic.

"Picie wódki, to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości."
Jan Himilsbach

4

darkheush napisał/a:

No to się chyba rozminęliśmy "o włos" hmm

Schodziłem dziś czarno-czerwonym do Wilkowic.

Ja też

Obiecane fotki na picasie. Szkoda że brak słonka hmm

https://picasaweb.google.com/1155133765 … zesnia2011

Ostatnio edytowany przez kris_61 (2011-09-10 20:40:37)

http://szlakiibezdroza.blogspot.com/  - wszystko na czasie .

5

W natłoku - tłoku - jakoś zupełnie mi umknęła ta Twoja relacja z szlaku Harnasia Rogacza  hmm i dopiero dzisiaj zaglądnęłam do albumiku smile

Fajnie, że udało Ci się zrobić tą traskę bo naprawdę jest tego warta  smile

Pogoda - no cóż.... ale za to zwyczajowo kiełbaski na ognisku były  wink   big_smile

Na picasie zostawię Ci odowiedź na Twoje pytanie  wink

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile