Temat: Inwałd - Jaszczurowa 20.11.2011

Zaplanowany wyjazd z powodu choroby Darka nie wypalił, spakowany plecak więc szkoda marnować tak pięknej niedzieli. Szybkie obliczenia w głowie gdzie by tu wyskoczyć żeby się w limitowanym czasie jazdy busów zmieścić, i pada trasa Inwałd - Jaszczurowa. Wypad z domu o 8.07, busikiem do Wadowic  stamtąd do Inwałdu i o 9 melduje się na stacji PKP. Słonko świeci pogoda zapowiada się wyśmienita więc ruszam na szlak. Reszta relacji w albumie (myślę że działa). Trasa rewelacyjna polecam każdemu i do zobaczenia na szlaku wink Pozdrawiam Przemo

Ostatnio edytowany przez memezio (2011-11-20 19:48:15)

2

Odp: Inwałd - Jaszczurowa 20.11.2011

Już patrząc na to mnie jasna cholera wzięła memezio

https://lh3.googleusercontent.com/-3RnBSY75N98/TskqzT184uI/AAAAAAAAALs/rfYxMaX7L2w/s576/P1090378.JPG

A to, to już Panie miód na moje oczy:

https://lh5.googleusercontent.com/-t_gcGLH_gYA/Tskv7lZNGHI/AAAAAAAAAUo/tgzmoKfhXAg/s800/P1090546.JPG

Wybacz memezio, ale naprawdę czułem się dziś rano tak podle, że po prostu nie dałbym rady. Odrobimy innym razem, mam nadzieję wink Gratki za udaną wycieczkę i widoki nieziemskie na świat wink

No i gratki za debiut na Picasa. Dodaję do powiązanych galerii...

"Picie wódki, to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości."
Jan Himilsbach

3

Ja cię Darku rozumiem, zdrowie jest ważniejsze jak nie najważniejsze. Może innym razem uda się dograć jakiś termin

4

obejrzałam albumik, fajna wycieczka memezio wink, Groń i Leskowiec w szronie - bajka ! smile I pomyśleć, że nam według licznika wyszło z Gancarza na Groń też z 5 godzin ... lol

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

5

Piękna wycieczka memezio. Są tam jakieś możliwości powrotu z Czartaka lub Świnnej Poręby do Wadowic w dni świąteczne?

Ostatnio edytowany przez kris_61 (2011-11-20 20:31:15)

http://szlakiibezdroza.blogspot.com/  - wszystko na czasie .

6

kris_61 napisał/a:

Piękna wycieczka memezio. Są tam jakieś możliwości powrotu z Czartaka lub Świnnej Poręby do Wadowic w dni świąteczne?

Ja szedłem na chybił trafił ale akurat jechał bus więc miałem to szczęście, a byłem przygotowany na łapanie stopa. Jak będę w Wadowicach to wezmę rozkład jazdy na Suchą. Wiem tylko że z Ponikwi w sobotę i niedzielę nic nie jeździ (własne doświadczenie)

7

Przepiękna relacja, dla mnie w podwójnym wymiarze big_smile
Po pierwsze foto-wycieczkowym, że człowiek  wink  „zazdrości” Ci tego smile
Po drugie szlakowskazowo - oznaczeniowym.   Teraz wiem gdzie i i co należy poprawić i odnowić.
Jak nie ja (bo czas mój się skurczył i ograniczył), to możliwość przekazania odpowiednim ludziom smile

... by Beskid Mały, był najpiękniejszym pasmem górskim.
Czystszym, zadbanym, pokazującym swe piękno i historię.

Fajna wycieczka smile Czym wyżej tym mroźniej, to oznaka nadchodzącej zimy big_smile

9

Z przyjemnościa obejrzałam albumik z wycieczki - tym bardziej, że częśc trasy była mi juz dana wink big_smile
Teraz juz wiem skąd mam podglądać zbiornik w Świnnej Porębie - szykuję się na zielony z Jamnika do Andrychowa  smile

Tutaj wysznupałam jakieś busy wink może się też komuś przydadzą  hmm

Ostatnio edytowany przez jolanta (2011-11-22 21:08:56)

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile