Temat: 31.12.2011 Sylwestrowa trasa ;)

Postanowiłem jakoś zakończyć rok 2011 w górach;) W tym celu wybieram się jutro w okolice Międzybrodzia Bialskiego aby przejść dziewiczą dla mnie trasę no i tez po raz pierwszy postawić krok w Beskidzie Zasolskim gdyż nigdy nie wędrowałem tą częścią BM do czego aż strach się przyznać wink

Mam zamiar autko zostawić koło tamy na Międzybrodzkim i następnie czerwonym iść przez Hrobaczą Łąkę , Groniczki aż do niebieskiego.Następnie tym właśnie niebieskim przez Przegibek, Magurkę Wilkowiecką, Czupel aż do czerwonego którym zajdę do Międzybrodzia.Potem drogą wzdłuż jeziora prosto do punktu wyjścia smile
Mam nadzieję że uda mi się pokonać tą trasę w miarę za dnia wink
Możliwe że pujdę najpierw szosą w odwrotnym kierunku abym nie musiał drogą wracać gdyby było ciemno wink
Mam też nadzieję że się nie zgubie! bo będe penetrowałte tereny pierwszy raz wink
Gdyby relacja foto nie pojawiła się do jutra wieczorem tzn. że nie macie sylwestra yyy tzn. macie ale w górach na poszukiwaniach big_smile

Ok to do jutra ! Na trasę wyruszam jutro o 9:00 !!!

"Nie uda się odnieść w życiu sukces, jeśli człowiek nie zaangażuje się w to całym sercem.To samo dotyczy sztuki przetrwania- ci którym udaje się wyjść z opresji, zawsze dają z siebie wszystko.Zarówno w życiu jak i w survivalu, jeżeli się łamiesz przegrywasz."Bear Grylls

Zapraszam do galerii : http://picasaweb.google.com/109029069602413014760

2

Odp: 31.12.2011 Sylwestrowa trasa ;)

Acha mam pytanie gdzie tam koło zapory na Międzybrodzkim można spokojnie autko zostawić ?
Tam jest taki plac przy zakręcie praktycznie koło tamy po prawej stronie jadąc od Kęt.
Czy tam będzie ok ?

"Nie uda się odnieść w życiu sukces, jeśli człowiek nie zaangażuje się w to całym sercem.To samo dotyczy sztuki przetrwania- ci którym udaje się wyjść z opresji, zawsze dają z siebie wszystko.Zarówno w życiu jak i w survivalu, jeżeli się łamiesz przegrywasz."Bear Grylls

3

teksanski napisał/a:

Acha mam pytanie gdzie tam koło zapory na Międzybrodzkim można spokojnie autko zostawić ?
Tam jest taki plac przy zakręcie praktycznie koło tamy po prawej stronie jadąc od Kęt.
Czy tam będzie ok ?

Ok.
Co do trasy jeżeli wyjdziesz o 9,00-tej to spokojnie ją zrobisz przed zmrokiem.
Proponuję rano popatrzeć na autobus i przemieścić się do pkt-u wyjścia. Szkoda nóg na asfalting. Możesz też stanąć na parkingu w centrum Międzybrodzia Bialskiego tam schodzi szlak czerwony i jest dużo miejsca i przejechać autobusem pod zaporę i rozpoczęć wędrówkę.
Lub odwrotnie.
Miłej wędrówki w ostatnim dniu roku smile

... by Beskid Mały, był najpiękniejszym pasmem górskim.
Czystszym, zadbanym, pokazującym swe piękno i historię.

4

teksanski napisał/a:

Postanowiłem jakoś zakończyć rok 2011 w górach;) (...)

I to jest prawdziwy miłośnik gór  big_smile

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

5

Trasa super! Rada Marka jest na 100 % trafiona. Z Międzybrodzia Bialskiego jeżdżą nawet autobusy czerwone (MZK) z Żywca do Żarnówki Małej. Jest tez sporo PKS-ów lub busików prywatnych. Wysiądziesz na zaporze i pójdziesz czerwonym na Hrobaczą, potem będziesz maił ten komfort,że zejdziesz bezpośrednio do auta wink Pozdrawiam i życzę wielu wrażeń. smile

http://szlakiibezdroza.blogspot.com/  - wszystko na czasie .

6

kris_61 napisał/a:

Trasa super! Rada Marka jest na 100 % trafiona. Z Międzybrodzia Bialskiego jeżdżą nawet autobusy czerwone (MZK) z Żywca do Żarnówki Małej. Jest tez sporo PKS-ów lub busików prywatnych. Wysiądziesz na zaporze i pójdziesz czerwonym na Hrobaczą, potem będziesz maił ten komfort,że zejdziesz bezpośrednio do auta wink Pozdrawiam i życzę wielu wrażeń. smile

Kris ty zauważ że to będzie nowy rok no i te busy i mzk to mogą różnie.

7

Ano, tyz prawda. Może być różnie wink

8

Wracam właśnie z BM ! ;]
Niestety ! znowu nie udało się dotrzeć w Zasolski ! hmm//
Dzisiaj napiszę tylko tak na szybkiego że wszystko było ok dopóki nie zdecydowałem jechać do Porąbki przez Targanice zamiast Kęty żeby było szybciej....
Na drodze głównej z Andrychowa było ok ,następnie drogoeskaz na Porąbke też ok ale tylko do miejsca gdzie jest takie dziwne rondo,sklep,przystanek.W tym miejscu skończyła się droga czarna i zaczeła biała...
No ale nic jadę dalej, co ja nie przejadę? przecież widzę że jakiś ślad jest a do tego posypane chyba popiołem no to jadę hmm
Jadę jadę coraz bardziej pod górkę a tu autko zaczyna zwalniać po chwili już stoje a po kolejnej chwili jadę do tyłu !!! Myślę sobie no nie jest dobrze....Na szczęście jest tam po 2 stronach drogi taki nasyp z ziemi więc oparłem się kołem tylnym i autko się zatrzymało;]
Teraz musiałem zjechać baaardzo powoli tyłem około 150m.Auto cały czas ściągało do tyłu.Więc ten zjazd odbywał się z prędkością około 1m na minute! W końcu się udało,byłem na dole ale nie miałem już ochoty jechać przez Kęty hmm
W jechałem na niezawodną P.Kocierską gdzie zostawiłem autko i poszedłem zielonym, potem na Kiczerę i powrót czerwonym wink
Zdjęcia będą jutro wink
Zrobiłem spory kawał chaszczingu aż od pomnika partyzantów przy drodze na Porąbkę.
Znalazłem jakąś jaskinie w kamieniach.Nie mam pojęcia czy jest znana.Jest dość wąska długość minimum około 3m bo dalej nie widziałem.Nad wejściem jest okap.
Znalazłem też gniazdo o średnicy około 1m jakiegoś drapieżnika na drzewie wink

Ok reszta będzie jutro wink

Szczęśliwego N.R !!!

9

^^^
Dzięki czekamy na relację smile