Temat: Bacowanie w Małym???

Mam pytanie. Sam nie znam jakiegoś rozwalającego się szałasu w Beskidzie Małym, ale może by latem urządzić hmmmmm...... nie, nie zlot, ale właśnie jakieś bacowanie. Na forum beskidzkim udało się nam to zrobić jesienią w Wyspowym. Może wiosną będzie bacowanie w Żywieckim. Więc dlaczego Mały miałby być gorszy???

Kilka fotek jak to wyglądało w Wyspowym wink

http://lh5.ggpht.com/_z3LwyfAOS40/StIfGenBQqI/AAAAAAAAJ_w/c8GwiiwPJV0/s800/DSCN2135.JPG

"Picie wódki, to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości."
Jan Himilsbach

2

Odp: Bacowanie w Małym???

W zeszłym roku na Leskowcu stała wiata (stoi dalej?), ale chyba na tym się kończy. Kurnych bacówek nie kojarzę, a przecież nie będziemy siedzieć inaczej, nie? Bacowanie to w końcu porządne wędzenie się! ;-) (ja i tak pierrrrniczę, na ewentualne bacowanie biorę namiot, nie chce mi się potem miesiąc wietrzyć plecak).

http://mkarweta.vot.pl - szczyt łebdizajnu, stworzę każdemu za dwa piwa.

3

No tak masz racje  kurnych bacówek w Beskidzie Małym raczej nie ma jest kilka szop po drwalach ale to raczej malutkie pomieszczenia (wiata na Leskowcu stoi dalej ) Natomiast jesli cie to interesuje  pomiedzy  Kocierzem a Potrójna mniej wiecej w połowie drogi idac z Kocierza po prawej stronie jest stary opuszczony dom drewniany Były w nim dwa pomieszczenia w dosc dobrym stanie kuchnia z glinianym piecem i pokój Niewiem jak jest w tej chwili bo dwa lata temu załamał sie na nim dach pod naporem sniegu w zeszłym roku był całkiem dobrze zachowany sypiały w nim rózne ekipy turystyczne Jest tam piwnica zrobiona z kamieni super sprawa bez grama zaprawy (tylko zasypana przez biwakujacych puszkami z piwa) dom jest z 1917 r oczym informuje data na belce stropowej na dzikie spanie jak najbardziej sie nadawał trzeba by było zrobic rekonesans

Bez wycieczek,podróży,życie ludzkie upływa beztreściwie,nudno i szaro ,toteż one nie tylko urozmajcają,ale rzec można przedłużają nasze życie                             K.SOSNOWSKI

4

Intersujace... sprawdzimy:)

"W niedomkniętym oknie noc
Podpatruje twoje sny,
W niedomkniętym oknie noc,
Siedzę, patrzę jak ty śpisz... "