201

Odp: Zgadnij, co to jest / gdzie to jest ?

Niestety nic z tego, przepraszam, bawcie się dalej.

202

403. That’s an error.
Niestety, nie masz dostępu do tej strony. That’s all we know.

:-(

203

kruwad napisał/a:

Ale po co linki podawac skoro mozna zdjecie dolaczyc do tego forum i sie wyswietli ????

"Nie uda się odnieść w życiu sukces, jeśli człowiek nie zaangażuje się w to całym sercem.To samo dotyczy sztuki przetrwania- ci którym udaje się wyjść z opresji, zawsze dają z siebie wszystko.Zarówno w życiu jak i w survivalu, jeżeli się łamiesz przegrywasz."Bear Grylls

Zapraszam do galerii : http://picasaweb.google.com/109029069602413014760

204

teksanski napisał/a:
kruwad napisał/a:

Ale po co linki podawac skoro mozna zdjecie dolaczyc do tego forum i sie wyswietli ????

czasami mogą być problemy.

205

to musi być jakaś masakrycznie trudna zagadka, że w zaden sposób się nie chce wyświetlić wink
kruwad próbuj dalej, nie bądź mietki smile

może przez http://imageshack.us/

206

Kruwad nie przejmuj się zbytnio.
Ja miałem zawsze problemy ze wstawianiem zdjęć. Pomoc nieoceniona Joli i Neny
spowodowały, że przełamałem barierę i jakoś udaje mi się za pomocą ściąg  wstawiać zdjęcia.
Będziemy cierpliwie czekać big_smile
Gdyż nie jest ten konkurs – zagadka wyścigiem ….
Masz szczęście Ty i ja  –  trafiliśmy na wspaniałe, wyrozumiałe forum smile
I za to wszystkim forumowiczom dziękuję smile
MK

... by Beskid Mały, był najpiękniejszym pasmem górskim.
Czystszym, zadbanym, pokazującym swe piękno i historię.

207

Nareszcie się udało. Gdzie to jest???

http://www.beskidmaly.pl/pun/extensions/hcs_image_uploader/uploads/10000/9500/19871/thumb/p16oel58rkj2bn3nturo31g941.jpg

208

To jest Kaplica Św. Huberta Koła Łowieckiego „Cietrzew” z Mucharza  smile

Nie bardzo jednak wiem jak nazwać to miejsce... tam chyba początkowo nie ma szlaku, idzie się z Jaszczurowej, a potem dochodzi do zielonego szlaku na Leskowiec  hmm

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

209

Tak, to kaplica Św Huberta położona poniżej Złotej Polany - najwyżej położonego przysiółka Jaszczurowej

210

Świetna zagadka - miejsce bardzo charakterystyczne, ale poza głónymi szlakami. Jak ją zobaczyłem wczoraj to od razu wiedziałem, że nigdy tam nie byłem, bo bym zapamiętał.

Kruwad następnym razem, pamiętaj, aby aktualną listę przekleić wink

11 pkt - sprocket73
6,5 pkt - baca
5,5 pkt - MK
5 pkt - jolanta
3 pkt - darkheush
2,5 pkt - MF
2 pkt - jardo
1 pkt - teksanski, Inga, kruwad
0,5 pkt - kisiel

211

Moja zagadka  smile

https://lh4.googleusercontent.com/-YsMHfWp9v5o/Tvd5cA24axI/AAAAAAAAAAs/DR3vuaSY-YU/s720/SDC10952.JPG

Skąd patrzę i co widać?

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

212

Stoisz na żółtym szlaku Jawornica - Potrójna, pewnie jakaś polana z oknem widokowym.
Widać asfaltową drogę na Przełęcz Kocierską, a ze szczytów w tle góruje Kocierz.

213

Ani miejsce, ani widok....  hmm

214

Widok z (okolic lub samej) Warowni na Trakcie na Targanice-Nową Wieś. W tle Złota Górka  i Bukowski Groń???

"Picie wódki, to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości."
Jan Himilsbach

215

Widoczki należa do trudniejszych zagadek, ale dobrze wysznupałeś darkheush  wink

Fotka zrobiona z samego szczytu Warowni na Trakcie  big_smile

Co do widoku....  to z miejscowości raczej Targanice - Brzezinka, ale szczyty ok  big_smile

Dajesz następną zagadkę  smile

11 pkt - sprocket73
6,5 pkt - baca
5,5 pkt - MK
5 pkt - jolanta
4 pkt - darkheush
2,5 pkt - MF
2 pkt - jardo
0,5 pkt - kisiel

216

Przy jakim szlaku (skąd-dokąd) stoi ta chałupka???

https://lh5.googleusercontent.com/-3yF3J8k_2Pg/Tcaptcv1w0I/AAAAAAAAJAE/A98o7jt3u5U/s800/DSCN7756.JPG

Jan Himilsbach

217

Zaryzykowałbym odpowiedź,ale jak trafię to nie będę mógł zapodać zagadki.

Góroczub.

218

Zagadki Darkheush'a nie kojarzę wink

Ale wracając do poprzedniej, wydaje mi się, że pojawiły sie pewne nieścisłości.
Rano strzeliłem, bo właśnie wychodzilismy szukać wiosny i zgadzam się, że strzeliłem źle, szczyty mi nie pasowały, ale nie miałem czasu się zastanawiać.
Jednak dobrze rozpoznałem te domki na pierwszym planie. To nie jest Brzezinka, tylko przysiółek Beskid z drogą asfaltową idącą na Przełęcz Kocierską - jestem pewny;) Brzezinka, jeżeli już, to jest tam w tyle w cieniu.
Szczyty wskazałem całkowicie źle, bo źle obrałem miejsce robienia zdjęcia. Ale Bukowskiego Gronia nie widać (ani kawałka) - to co widać to Porębski Groń, Złota Góra i Kiczora nad Targanicami, a na pierwszym planie z lewej w cieniu to stoki Wielkiej Bukowej, która całkowicie przesłania Bukowski Groń.

219

Tą chałupkę widziałem, tylko nie mogę skojarzyć gdzie, bo zbyt wiele miejsc widziałem w samym Beskidzie Małym neutral

220

Już chyba wiem wink
Ta chałupka jest na zielonym szlaku z Andrychowa na Groń. W okolicach Pańskiej Góry.

221

W drodze wyjątku uznam odpowiedź wink

Chałupka stoi sobie w Zagórniku na os. Biadasów (jak się dobrze przyjrzeć, widać tabliczkę z numerem domu) wink

P.S. sprocket73 moje PW już w takim razie nieaktualne tongue

12 pkt - sprocket73
6,5 pkt - baca
5,5 pkt - MK
5 pkt - jolanta
4 pkt - darkheush
2,5 pkt - MF
2 pkt - jardo
0,5 pkt - kisiel

Jan Himilsbach

222

Zielony z Andrychowa na )( Biadasowską
No to się spóźniłem tongue

Ostatnio edytowany przez jardo (2012-03-17 19:36:35)

223

Mały falstart jardo tongue Patrz wyżej.

Ostatnio edytowany przez darkheush (2012-03-17 19:34:53)

Jan Himilsbach

224

No dobra, moi drodzy. Do tej zagadki się przyłożyłem. Zasady są proste, trzeba podać nazwę szczytów oznaczonych cyferkami.

http://sprocket_73.republika.pl/zag_maly/zagadka13.jpg

225

Cisza, nawet nikt nie strzela... więc trochę zachęcę - oba szczyty są opisane na stronie głównej tego portalu.