1

Temat: Pierwsza wiosenna burza

Dzisiaj w Małym od rana bardzo ciepło a wieczorem pierwsze wiosenne burze wystąpiły. Szkoda, że przyniosą w najbliższych dniach zmianę pogody na gorsze … hmm

Póki co wiosennie … wink
https://lh5.googleusercontent.com/-DteeeaSCtaQ/T3yBX7DBqwI/AAAAAAAAGCk/7h-av0-L__Q/s800/100_7276.JPG?gl=PL

pierwsze burzowe chmury , błyskawice i grzmoty  wink
https://lh5.googleusercontent.com/-MyYiS1cQJQM/T3yBYkDa53I/AAAAAAAAGCs/BBzme3bTcko/s800/100_7285.JPG?gl=PL
foto: nena

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

2

Odp: Pierwsza wiosenna burza

Widać, że ani chmury ani błyskawice Cie nie zniechęcają więc chyba pogoda ma drugorzędne znaczenie:) prawdziwa góralka...

Widzę że cytrynek przyleciał na żywca. Wczoraj to był chyba najcieplejszy dzień w roku, a później pogoda się zepsuła, ale u mnie burz nie było big_smile

4

a myśmy słyszeli te pierwsze grzmoty nad górami smile (mieszkamy na granicy Kęt, Bulowic i Czańca) smile jak grzmiało, to bażant też piał w pobliskich krzakach big_smile

w górach świat wygląda inaczej....

5

Robert napisał/a:

[...]prawdziwa góralka...

prawdziwa, prawdziwa i nawet pogodę potrafi przepowiedzieć ... tongue big_smile big_smile wink

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

6

No skoro twierdzisz, że potrafisz przewidywać pogodę to poproszę o dokładną prognozę na następny weekend:) który szlak proponujesz i gdzie warunki będą najkorzystniejsze. Z góry dziękuję za pomoc i wierzę, że dasz rade  wink

7

Robert napisał/a:

No skoro twierdzisz, że potrafisz przewidywać pogodę to poproszę o dokładną prognozę na następny weekend:) który szlak proponujesz i gdzie warunki będą najkorzystniejsze.

No jak to jaka ? big_smile Piękna będzie, bo ileż można w domu siedzieć. big_smile  A ciekawych miejsc i szklaków w Małym nie brakuje. Wystarczy tylko wskoczyć do tego działu Relacje z wycieczek po Beskidzie Małym i coś wybrać wink. Miłego wiosennego wędrowania. ! smile

8

Po takich zapewnieniach nie ma miejsca na wątpliwości:) więc oby do weekendu:) dziekuję za info wink