Temat: Przewodnik Geoturystyczny po Beskidzie Małym

Jakby ktoś nie zauważył na stronie głównej pojawiła się informacja o Przewodniku Geoturystycznym po Beskidzie Małym - czyli pracy magisterskiej naszej forumowiczki Moniki Kleszcz.  Do pobrania w formatach pdf, docx i mobi (czytnik Kindle). Polecam serdecznie!

Przewodnik Geoturystyczny po Beskidzie Małym

2

Odp: Przewodnik Geoturystyczny po Beskidzie Małym

Podczytuję powolutku w miarę wolnego czasu...  smile

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

A ja gratuluje naszej forumowiczce wydania takiego dzieła smile

4

Oj dużo pracy musiało to kosztować. Pozdrowienia smile

http://szlakiibezdroza.blogspot.com/  - wszystko na czasie .

5

dla mnie bomba smile

"Góry upajają. Człowiek uzależniony od nich jest nie do wyleczenia. Można pokonać alkoholizm, narkomanię, słabość do leków. Fascynacji górami nie można" Edmund Hillary

6

też sobie podczytuję w wolnych chwilach wink

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

7

Bardzo Wam dziękujję za miłe słowa smile
Cieszę się że się podoba bo bardzo się starałam napisać go jak najlepiej potrafię! A jeśli komuś przyda się do zgłębienia wiedzy o Beskidzie Małym i zachęci do zobaczenia tych miejsc to będzie to dla mnie najwieksza nagroda!

8

Poczytałam, poczytałam...unieruchomienie w domu przez pogodę i inne ograniczenia wyszło mi na dobre i pozwoliły
"w spokoju" poczytać Twoją pracę  smile

Większość z tych miejsc jest mi znajoma - bywałam tam wielokrotnie jednak informacje podane przez Ciebie spowodują,
że następnym razem będę się im przyglądała pod jeszcze innym kątem  big_smile

Nigdy nie byłam natomiast przy Wapienniku w Inwałdzie, nie oglądałam opisywanych przez Ciebie osobliwości
w Zagórniku...będzie więc teraz okazja do odwiedzin w tych miejscach.

Detektywem bym nie była, gdybym nie posznupała po linkach, które podałaś jako źródło informacji w swojej pracy - przeglądnęłam ich zawartości - warto było  smile

Ostatnio edytowany przez jolanta (2012-04-15 12:04:59)

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

9

też wertuję z dużą ciekawości . Bardzo interesujące , a przede wszystkim praktyczne  smile . Co jak co ale niestety większość prac nie jest potem do niczego potrzebna . Tutaj zaś mamy na odwrót , plus duża fachowość , za co dziękuję autorce  big_smile .

Ściągnąłem przewodnik na kompa i jeszcze nie raz będę z niego korzystał  smile

https://picasaweb.google.com/110481057918358045639

'' Tyle samo jest idiotów wśród księży, robotników i profesorów. Różnica polega na tym, że profesor ma większy zasób słów i w związku z tym trudniej wymacać jego głupotę.'' ( Bronisław Geremek )

10

Witam serdecznie!
Trafiłam na to forum poszukując informacji do pracy magisterskiej "Charakterystyka geologiczna i przyrodnicza skałek piaskowcowych Beskidu Małego pasma Kocierz - Leskowiec".
Zainteresowała mnie bardzo praca magisterska, o której piszecie w tym temacie. Niestety, nie znalazłam żadnego aktywnego pliku, w którym mogłabym ją pobrać. Czy ktoś z forumowiczów mógłby mi ją udostępnić z własnych zasobów?
Będę ogromnie wdzięczna za pomoc smile

11

Witam, jutro poszukam i podlinkuję na forum i na stronie! Pozdrawiam serdecznie!

12

lowell79 napisał/a:

Witam, jutro poszukam i podlinkuję na forum i na stronie! Pozdrawiam serdecznie!

I czekam i czekam.... wink Az do wieczora wink

http://szlakiibezdroza.blogspot.com/  - wszystko na czasie .

13

Kris, dzień jest długi smile Podaje linka do wersji pdf: http://www.beskidmaly.pl/pub/praca.pdf

Dostępny jest również folder 7 Cudów Beskidu Małego - http://www.beskidmaly.pl/pub/7_Cudow_Beskidu_Malego.pdf

14

Był jeszcze pdf Jaśka Zielińskiego o Wieprzówce, może by jakiś osobny temacik wink z publikacjami naszych forumowiczów? Zawszeć to będzie łatwiej odnaleźć co komu potrzeba  wink