1

Temat: II Łaziski Festiwal Górski "Pod Górę"

Witam

W imieniu Organizatorów chciałbym was zaprosić na II Łaziski Festiwal Górski "Pod Górę"

Druga edycja Festiwalu już 15 września!

Podobnie jak rok temu - filmy, prelekcje, zdjęcia, najbardziej znani polscy podróżnicy i wspinacze! A przede wszystkim fantastyczni ludzie i fantastyczna atmosfera smile

Fanpage festiwalu: https://www.facebook.com/podgore

W najbliższym czasie powinna również ruszyć strona internetowa festiwalu http://pod-gore.pl/ na której znajdzie się więcej szczegółowych informacji

Pozdrawiam

wszyscy razem jesteśmy jedną częścią istnienia, wszyscy razem jesteśmy jedną częścią zniszczenia

2

Odp: II Łaziski Festiwal Górski "Pod Górę"

To pewnie będzie w DK w Łaziskach Górnych smile

3

Tak Dokładnie Festiwal odbędzie się w Łaziskim Domu Kultury

wszyscy razem jesteśmy jedną częścią istnienia, wszyscy razem jesteśmy jedną częścią zniszczenia

4

Festiwal się odbył, byłem na prelekcji Adama Bieleckiego wprawdzie nie całej bo opóźniła się nieco i wyszło tak, że musiałem zawrócić z pierwszego obozu pod Gasherbrum I  wink  ale i tak wielka to była przyjemność wysłuchać relacji do tego miejsca. Dwie rzeczy mi pozostały w uszach: słowa pana Adama "w wieku kilkunastu lat to wtedy postanowiłem zostać alpinistą może himalaistą" oraz opis doliny którą spływa lodowiec Baltoro.

Było jeszcze stoisko z ksiażkami, taki bardziej antykwariat gdzie znalazłem Wierchy chyba numer 1932 z artykułem o szałasach BM (również zdjęcia), przeczytałem na miejscu :-) do tego piwo i chleb ze smalcem  big_smile 

Oczywiscie cały szereg prelekcji zanim się pojawiłem w DK i fajna góralska kapela  smile

Ale cały festiwal tak na siedząco to bym nie dał rady,  jedna prelekcja - akurat...  big_smile

5

super Klimku !!! smile, fajnie, że zechciałeś się z nami podzielić wrażeniami z Festiwalu smile

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

6

No tak big_smile - na żywo to się słucha.... cool

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile