Temat: Utrudnienia na szlaku
Na żółtym szlaku od Przełęczy Zakocierkiej w kierunku chatki pod potrójna trwają prace wycinania drzew, droga zmasakrowana nie ma żadnych ostrzeżeń o prowadzonych pracach, drzewa spadają na szlak
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Na żółtym szlaku od Przełęczy Zakocierkiej w kierunku chatki pod potrójna trwają prace wycinania drzew, droga zmasakrowana nie ma żadnych ostrzeżeń o prowadzonych pracach, drzewa spadają na szlak
Jardo - dzięki
Ja w maju szedłem bardzo wygodnie bez przeszkód.
Bodajby tylko oznaczenia szlaku nie zniszczyli, wszak to tylko drwale. ;P
W moim mieście nawet ogród dendrologiczny wycieli, bo tam ktoś zapomniał im powiedzieć, że to wartościowe drzewa ![]()
Coraz bardziej łyse te nasze lasy w BM:/
Dużo wycinek jest z powodu chorób drzewostanu. Ostatnio leśniczy poinformował znajomego że 7 ha lasu ma do wycięcia na Jawornicy z tego powodu.
Dużo wycinek jest z powodu chorób drzewostanu. Ostatnio leśniczy poinformował znajomego że 7 ha lasu ma do wycięcia na Jawornicy z tego powodu.
Trochę szkoda, wilgotność gleby dla drzewostanów świerkowych jest zbyt niska dlatego zaczynają schnąć, resztę dokłada kornik drukarz. ![]()
Może na Jawornicę powrócą byłe hale i powiększy się obszar dla wypasu owiec ![]()
Ostatnio w Beskidzie Małym też napotkałem na coś podobnego.
Szlak na Gancarz został "pięknie" rozjechany przez drwali i obecnie ta urocza ścieżka która szła ostro pod górkę ma z jakieś 3m szerokości ....
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.024 sekund, wykonano 11 zapytań ]