1

Temat: Kalendarz 2013 – zasady przesyłania zdjęć i głosowania

Drodzy Forumowicze,

pora znaleźć wśród wybranych przez nas w tym roku cudów Beskidu Małego zdjęcia do Kalendarza 2013. Poniżej przedstawiam ogólne zasady zabawy odnośnie przesyłania zdjęć i głosowania. Są one bardzo zbliżone do tych, które obowiązywały nas w zeszłym roku. Będziemy przesyłać zdjęcia do 12 cudów, które znalazły się kolejno na liście, po naszym wiosennym głosowaniu. W związku z tym, że czasu mamy nieco mniej zabawa zostanie przyspieszona. smile.

Zasady przesyłania zdjęć i głosowania: :

1. Osoba biorąca udział w konkursie przesyła na adres mailowy beskidmaly@gmail.com jedno
     zdjęcie własnego autorstwa
, dobrej jakości, poziome ustawienie, proszę podać w mailu autora zdjęcia

2. Zgłaszane przez autorów zdjęcia będą publikowane anonimowo na stronie http://www.beskidmaly.pl             
    w odpowiednio stworzonym w tym celu temacie.   

3. Przesłanie zdjęć do głosowania odbywać się będzie w przeciągu tygodnia (do niedzieli godz.
    24:00 big_smile). Następnie przesłane zdjęcia będą wystawione na Forum przez okres kolejnego tygodnia                     
    (do niedzieli godz.24:00). W tym czasie będzie możliwość zagłosowania na poszczególne zdjęcia w 
    następujący sposób:

Głosy oddajemy na trzy (uszeregowane w kolejności) zdjęcia:

I miejsce – zdjęcie nr ….. -  3 punkty  smile  smile  smile
II miejsce - zdjęcie nr …..  - 2 punkty  smile  smile
III miejsce - zdjęcie nr …..  - 1 punkt
   smile

4. Każda osoba biorąca udział w zabawie może zagłosować tylko raz.

5. UWAGA: Podczas gdy Wy przyznajecie punkty za dane zdjęcie, my zbieramy już w skrzynce propozycje na kolejny
    tydzień.

6. Informacje odnośnie terminów będą podawane na bieżąco.

7. Osoby nie zarejestrowane na forum mogą wziąć udziału w głosowaniu po wcześniejszym zarejestrowaniu. Rejestracja
    jest darmowa - http://www.beskidmaly.pl/pun/register.html. Po rejestracji mogą również zgłaszać swoje   
    propozycje zdjęć do kalendarza.

8.  Końcowe wyniki konkursu kalendarzowego zostaną ogłoszone po przeprowadzeniu głosowania na wszystkie 12 zdjęć.
     Będziemy również informować o bieżących wygranych z poszczególnych miesięcy.

9.  Prosimy o przestrzeganie zasad. smile

UWAGA ! : przypomnienie wszystkich 7 cudów a także końcowe wyników głosowania poniżej.

7 Cudów Beskidu Małego - Wyniki

Szczegółowe wyniki konkursu

Ze ostatecznej listy głosowania wynika, że mamy na miejscu:

8. Czupel
9. Potrójna
10. Rezerwat Zasolnica
11.Wodospad Dusica
12. Zbójeckie Okno

Powyższe 5 dodatkowych cudów dołączy przy głosowaniu w konkursie kalendarzowym.

ZAPRASZAMY wszystkich do czynnego udziału w zabawie ! smile

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

2

Odp: Kalendarz 2013 – zasady przesyłania zdjęć i głosowania

A czy zdjęcie danego miejsca powinno być wykonane w porze roku odpowiadającej mięsiącowi którego konkurs dotyczy ?
Teraz mamy Grotę Komonieckiego i Styczeń, więc czy zdjęcie powinno być zimowe, czy też może przedstawiać Grotę w letniej scenerii ?

p.s.
Osobiście nie chciałbym mieć w styczniu zdjęcia z lata...

3

sprocket73 napisał/a:

A czy zdjęcie danego miejsca powinno być wykonane w porze roku odpowiadającej mięsiącowi którego konkurs dotyczy ?
Teraz mamy Grotę Komonieckiego i Styczeń, więc czy zdjęcie powinno być zimowe, czy też może przedstawiać Grotę w letniej scenerii ?

p.s.
Osobiście nie chciałbym mieć w styczniu zdjęcia z lata...

sprocket73 sądzę, że wszyscy, albo większość z nas nie chciałaby mieć w styczniu zdjęcia z lata big_smile wink, więc myślę, że jak ktoś będzie wrzucał fotkę to zerknie też na porę roku. big_smile Byłoby myślę wskazane smile. Wiadomo w zimowych czy jesiennych miesiącach ma to znaczenie, natomiast wiosennych czy letnich już może mniej wink.
Pytanie bardzo dobre, ponieważ rozwiało zapewne wątpliwości tego typu. smile

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

4

To ja czekam ciągle na jakiś konkurs fotograficzny bo w tym są dla mnie za duże wymagania wink Nie dość ,że zdjęcie konkretnego miejsca, to jeszcze w konkretnej porze roku/miesiącu. Nie jestem z Waszych okolic i nie mam możliwości posiadania takiej fototeki. No chyba ,że za 10 lat big_smile

Ostatnio edytowany przez Hanuś (2012-09-12 19:33:33)

Moje foto-wspomnienia: https://picasaweb.google.com/109211129593888338479

"Jakże ja mam o tym opowiadać, skoro to jest moje? Jest to moje bogactwo, to, czego mi nikt nie odbierze." Jerzy Kukuczka

5

Coś specjalnego wymyślimy smile Może kategoria Open w przyszłym  roku smile

6

A może się jeszcze Hanuś w coś wpasujesz  hmm  wink - Na Potrójnej przeca chyba bywałaś...  tongue

Spróbujemy założyć nowy topic - może się co urodzi?  wink

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

7

Jolu, byłam dwa razy. W tym tylko raz z aparatem. W porównaniu z innymi wyjadaczami to chyba ubogo smile I na pewno z tego jednego razu na siłę bym nic nie wybrała smile Po prostu nie chodzę po górach tak długo żeby mieć wybór z konkretnych miejsc, zdjęć, które byłyby dobre i z konkretnej pory roku. To dla początkujących niewykonalne sad

Ostatnio edytowany przez Hanuś (2012-09-12 19:52:52)

Moje foto-wspomnienia: https://picasaweb.google.com/109211129593888338479

"Jakże ja mam o tym opowiadać, skoro to jest moje? Jest to moje bogactwo, to, czego mi nikt nie odbierze." Jerzy Kukuczka

8

Topic z pomysłami na forumowe konkursy  big_smile

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile