Odp: czy ktoś wie co to jest?
Dzisiaj w okolicy Kiczery sfotografowałem jakieś roślinki niestety nie wiem co to za rośliny wyglądają jak Storczyki ale coś mi podpowiada ze nimi nie śą według mnie za wysokie i listki maja jakies dziwne . Wrzuce fotki
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Dzisiaj w okolicy Kiczery sfotografowałem jakieś roślinki niestety nie wiem co to za rośliny wyglądają jak Storczyki ale coś mi podpowiada ze nimi nie śą według mnie za wysokie i listki maja jakies dziwne . Wrzuce fotki
ferdynansie, to jest bukwica zwyczajna (Betonica officinalis L.) zwana też bukwicą lekarską lub czyścem lekarskim. Roślina ta należy do rodziny jasnotowatych.
Dziękuję nena za pokierowanie mnie do właściwego tematu
Ja interesuję się mykologią i w obrębie Rzyk- Bolęciny- Sułkowic znalazłam sporo rzadkich i chronionych gatunków. A okratek to znalezisko mojego Taty, który pomimo swoich 93 lat dalej przemierza szlaki Beskidu Małego.
Agorszczyk miło gościć mikologa w naszych progach . Twoja wiedza przyda się na pewno. Mamy nawet we Florze Beskidu Małego osobny temat – Grzyby
. Pewnie znajdziesz tam działkę dla siebie. ![]()
Dziękuję nena za pokierowanie mnie do właściwego tematu
Ja interesuję się mykologią i w obrębie Rzyk- Bolęciny- Sułkowic znalazłam sporo rzadkich i chronionych gatunków. A okratek to znalezisko mojego Taty, który pomimo swoich 93 lat dalej przemierza szlaki Beskidu Małego.
Malusieńki off-top
Fajnie, że tu trafiłaś
... ale Tata ![]()
jolanta Dziękuję
a Tato co najmniej 2 razy w tygodniu przemierza szlaki Beskidu Małego. Jeśli spotkacie 3 panów, którzy w sumie mają ponad 250 lat, to na pewno jednym z tych wędrowców jest mój Tato ![]()
(...) Jeśli spotkacie 3 panów, którzy w sumie mają ponad 250 lat, to na pewno jednym z tych wędrowców jest mój Tato
Oj to będę się wszystkim męskim trójkom dobrze przyglądać
Kończymy off-topa ![]()
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.021 sekund, wykonano 11 zapytań ]