1

Temat: praciaki - potrójna - jawornica - bolęcina

Popołudniu wybrałem się na spacerek po naszym BM. W końcu ileż można wylegiwać się na plaży naszego Morza. Po powrocie musiałem odwiedzić mi bliskie miejsca wink

zapraszam do albumiku

https://lh3.googleusercontent.com/-hzT5fUGx-sU/UEYb6fN_t7I/AAAAAAAAR8Y/zgbmZ9UrJw8/s800/rzyki%2520praciaki%252C%2520na%2520przykrej%252C%2520s%25C5%2582onk%25C3%25B3w%252C%2520zakocierska%252C%2520potr%25C3%25B3jna%252C%2520jawornica%252C%2520bol%25C4%2599cina%2520wojewod%25C3%25B3wka%2520061.jpg

----------------------------------------
Największą ozdobą naszego Beskidu [...] są jego urocze doliny. Wprawdzie dawno już straciły one charakter pierwotności i dzikości, [...] ale mimo wszystko nie są pozbawione swoistego wdzięku, chociaż wszędzie już widoczne są ślady rąk ludzkich.
- Jan Galicz

Odp: praciaki - potrójna - jawornica - bolęcina

Ładne zdjęcia. Odżyły wspomnienia spotkań w chatce pod potrójną

O czym ja mam rozmawiać z człowiekiem, który nie rozróżnia wesołego letniego picia od jesiennego depresyjnego pijaństwa ?

3

Bardzo fajny albumik z mglistej przebieżki wink

Ruiny chyba na wiosnę na nas czekają z robotą  hmm

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

4

będzie trzeba coś podziałać na wiosnę, myślę, że zaraz jak śniegi zejdą

Największą ozdobą naszego Beskidu [...] są jego urocze doliny. Wprawdzie dawno już straciły one charakter pierwotności i dzikości, [...] ale mimo wszystko nie są pozbawione swoistego wdzięku, chociaż wszędzie już widoczne są ślady rąk ludzkich.
- Jan Galicz

5

Fajna relacja smile A na tej "koszonej i ogrodzonej łące" ostatnio leżałem  tongue Widze, że chatka na potrójnej zmienia wygląd smile

Pozwoliłem sobie wyjąć jedno zdjęcie z Twojego albumu:
https://lh6.googleusercontent.com/-j5GKxwx_Tg4/UEYc1wHAtRI/AAAAAAAASEY/0Vskr7QNGSU/s800/rzyki%2520praciaki%252C%2520na%2520przykrej%252C%2520s%25C5%2582onk%25C3%25B3w%252C%2520zakocierska%252C%2520potr%25C3%25B3jna%252C%2520jawornica%252C%2520bol%25C4%2599cina%2520wojewod%25C3%25B3wka%2520194.jpg

6

hehe Pewnie. Będę u Rafała 15, to zerknę co się zmieniło

- Jan Galicz

7

W ogóle na Potrójnej panuje świetny, górski nieskażony cywilizacją klimat. Oby się nie zrobił z chatki pensjonat. wink

http://szlakiibezdroza.blogspot.com/  - wszystko na czasie .

8

nie wydaje mi się. Co jak co, ale magia tego miejsca będzie jeszcze długo trwała

- Jan Galicz

9

ładny albumik baca smile, oglądając go stwierdziłam, kurcze ..., ja dawno nie byłam na Potrójnej hmm.

A propos ostatnich wędrówek bacy po BM –ie. Dzisiaj o mało co nie wpadłam mu pod koła samochodu big_smile. Zjeżdżał z Juniorem z Gronia Jana Pawła II, a ja niestety z pracy hmm. Chłopak już się wdraża w wędrowanie po górach i chyba połknął bakcyla, bo uśmiech miał od ucha do ucha, jak go zobaczyłam, więc na pewno mu się podobało ! big_smile To dopiero dwulatek, a już 890 m n.p.m. zaliczył big_smile, a mając takiego Ojca aż „strach” pomyśleć, co będzie dalej … big_smile wink.
Liczę na to baca, że zobaczymy jakiś albumik z dzisiejszej wędrówki z synkiem smile.

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

10

hehe, będzie na pewno albumik jako nowy topic wink

- Jan Galicz