1

Temat: babia bis

Chcąc poprawić sobie nastrój po ostatnim spotkaniu z Diablicą pozwoliłem sobie jeszcze raz ją zdobyć w tym roku, tym razem trochę inaczej, nie z Zawoi Policzne, tylko z Zawoi Markowa.

Trasa to
Zawoja Markowa - Pośredni Bór - Markowe Szczawiny - Perć Akademików - Babia Góra - Przeł Brona - Mała Babia Góra - Przeł Brona - Stary Groń - Zawoja Markowa

Zapraszam do obejrzenia fotek

https://lh5.googleusercontent.com/-Ce3ZWrNQSj0/UEj-3S6XP1I/AAAAAAAASjA/z0oRsH6_Euw/s800/zawoja%2520markowa%252C%2520markowe%2520szczawiny%252C%2520per%25C4%2587%252C%2520babia%2520g%25C3%25B3ra%252C%2520ma%25C5%2582a%2520babia%252C%2520stary%2520gro%25C5%2584%252C%2520zawoja%2520markowa%2520175.jpg

----------------------------------------
Największą ozdobą naszego Beskidu [...] są jego urocze doliny. Wprawdzie dawno już straciły one charakter pierwotności i dzikości, [...] ale mimo wszystko nie są pozbawione swoistego wdzięku, chociaż wszędzie już widoczne są ślady rąk ludzkich.
- Jan Galicz

2

Odp: babia bis

Widoczki ładne, nawet pokomenciłam trochę big_smile i właśnie sobie uzmysłowiłam, że ja w tym roku nie byłam jeszcze na Babiej  - niedobrze …   neutral

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

3

hehe Nenuś Może jeszcze się w tym roku jesienią wybiorę to dam znać Na pewno to będzie w weekend

Największą ozdobą naszego Beskidu [...] są jego urocze doliny. Wprawdzie dawno już straciły one charakter pierwotności i dzikości, [...] ale mimo wszystko nie są pozbawione swoistego wdzięku, chociaż wszędzie już widoczne są ślady rąk ludzkich.
- Jan Galicz

4

Zawoja Markowa - Pośredni Bór - Markowe Szczawiny - Perć Akademików - Babia Góra - Przeł Brona - Mała Babia Góra - Przeł Brona - Stary Groń - Zawoja Markowa

Fajna trasa i tym razem pogoda dopisała smile

5

no może nie był to cud marzeń, ale o niebo lepiej niż ostatni raz, nie mówiąc już o relacji darkheusha

- Jan Galicz

6

baca napisał/a:

no może nie był to cud marzeń, ale o niebo lepiej niż ostatni raz, nie mówiąc już o relacji darkheusha

Co Ty Baca??? Babjuszkę od tygodnia znasz??? Pierwszy raz Ci focha strzeliła??? Już to chyba kiedyś pisałem, że pogoda w okolicy Królowej składa się z wiatru plus kilku losowo dobranych składników z koszyka o nazwie "wyjątkowo niesprzyjające" tongue

A tak na marginesie. Ja i tak miałem na Diablicy cud-miód-malina pogodę. Zawsze mnie mogła pierunami pogonić lol

"Picie wódki, to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości."
Jan Himilsbach

7

hehehe Pewnie Darku
A co do wypadu kolejnego to myślałem o październik /listopad więc ci dam znać  cool

- Jan Galicz

8

super Macieks. Ja jeszcze muszę odpokutować a wtedy będę miał słoneczko

- Jan Galicz

9

Ach te Wasze baby... big_smile - trzeba mi koniecznie Królową odwiedzić i to chyba tak jak Piotr i Lowell od słowackiej strony  wink

No ja mam nadzieję, że baba babie krzywdy nie zrobi....  tongue

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile