Odp: Ptaki
zbyt szybko przeczytałem i faktycznie żle zrozumiałem,sorki
A o puszczykach uralskich nie wiesz czegoś przypadkiem?
Chodzi mi o jakieś pewne stanowiska.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9 10 11 … 14 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
zbyt szybko przeczytałem i faktycznie żle zrozumiałem,sorki
A o puszczykach uralskich nie wiesz czegoś przypadkiem?
Chodzi mi o jakieś pewne stanowiska.
Piękna sóweczka, gratuluję!![]()
galileo Urala raz słyszałem w rezerwacie szeroka,a w okolicach łamanej skaly ponoć ktoś znalazł martwego ptaka.
A tak w ogóle to wybaczcie że sie nie przedstawiłem,na imie mam tadek i zajmuje sie amatorsko fotografią dzikiej przyrody,a przede wszystkim ptaków, więc po części jestem też ornitologiem amatorem
Interesują mnie zwierzęta Beskidu małego,jego okolic lecz wyjeżdżam też dalej w Polskę za konkretnymi gatunkami.
Wracając do tematu to o Uralu z wyciągu pod łamaną skałą słyszałem,lecz nocne nasłuchiwania w tym rejonie nie przyniosły skutku,hmm może ich już tam nie ma? Znalazłem jednak niedaleko leskowca stanowisko Urala(wieczorem przyleciał i siadł mi nad głową) nieopodal jest też Puchacz którego słyszałem na własne uszy i znam myśliwych ktorzy go widzieli,jest w tym miejscu prawdopodobnie para od kilku lat,sam znalazłem wyplówki które miały ponad 10 cmm(mam zdj). Chciałbym zbadać ten teren pod kątem urala dokładniej,lecz samemu plątać się po lasach nocą gdy grasują wilki jakieś,to nie lada wyzwanie
więc gdybyś Voyt reflektował na jakąś nocną wyprawe w najbliższym czasie to bardzo byłbym rad ![]()
jeszcze kilka naszych beskidzkich ptaszków
Pierwszy z lewej to Dzięcioł czarny,obok niego tokujący Pluszcz i na dole perełka naszych rzek Zimorodek,niestety Zimorodków jest coraz mniej w beskidach,przynajmniej w rzykach kiedyś było ich więcej,a dziś jest tylko jedna parka ![]()
rewelacja ! galileo ![]()
Witaj galileo - już teraz oficjalnie
Prawdziwe perełki nam tu pokazałeś i mam nadzieję, że jeszcze nie raz nas w tak miły sposób zaskoczysz ![]()
Przy okazji tematu ptaków oto sikorka która odwiedziła moją kuchnie)))
![]()
Myszołów(Buteo buteo),chyba najpospolitszy z naszych drapieżników.
Może i najpospolitszy, ale z tak bliska - nigdy go nie widziałam ![]()
galileo super
, widać ze masz oko na ptaszki. A tak na marginesie jakim sprzętem pstrykasz takie zdjęcia?
ptak wyraźny, więc to musi być Canon ![]()
To prawda,foce Canonem ![]()
Witam wszystkich! Pozwolę sobie wrzucić fotkę bocianiej rodzinki z Oczkowa. Zdjęcie jest ubiegłoroczne, ale boćki regularnie przylatują w to miejsce co rok.![]()
bociania rodzinka śliczna, tylko się cieszyć, że wracają ![]()
Znam te boćki,mają gniazdo zaraz przy drodze prawda?
Karmniki dla ptaków.
W supermarkecie Aldi, w tym tygodniu zakupiłem karmniki dla ptaków, za jedyne 19,90zł za sztukę.
Polecam, a ptaszki od razu zaakceptowały ![]()
Aż radość bierze, jak całymi koloniami odwiedzają teraz mój ogródek
![]()
Dzisiaj z balkonu zaobserwowałem prawdziwą inwazję gawrona ![]()
Może leciały na Podlesie
do tych karmników... ![]()
A' propos gawronów, ja przedwczoraj wielkie dwa gawrony zaobserwowałam u siebie nad domem, przelatywały i spoczęły na chwilę na drzewie. A zdziwiło mnie, ponieważ bardzo rzadko można w tym miejscu mojej miejscowości je spotkać.
Konsumując śniadanko przy kuchennym oknie oglądałem walki ptaków w karmniku.Oprócz sikorek ,dzwonca czy kowalików,które rządziły dziś wszystkimi ,pojawiły się nowe ptaki których wcześniej nie widywałem.
Po analizie kartoteki faunistycznej beskidu małego wyszło mi że owe ptaszki to Raniuszek.
Zdjęcia robiłem przez okno i tylko żal że słońca brak bo były by ładniejsze zdjęcia.![]()
Ostatnio edytowany przez tomkos (2013-03-09 08:59:36)
Tak tomkos - śliczne raniuszki
. U siebie nigdy ich nie widziałam. ![]()
Udane foteczki ![]()
Dziś w końcu udało mi się sfocić dzięcioła zielonego. Zdjęcia oczywiście z kuchni i słabe bo był jakieś 60 metrów ode mnie ale dobre to na początek. Znaczy że gdzieś się kręci po okolicy) Dzięcioła dużego mam już zaprzyjaźnionego ale zielony to rzadkość. Widziałem go dopiero 2 raz.
Dzięcioł duży ![]()
Zielony
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9 10 11 … 14 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.026 sekund, wykonano 11 zapytań ]