Temat: Zembrzyce - Żurawnica - Krzeszów

Witam !
Dzisiaj przeszedłem właśnie tą trasę po raz pierwszy smile
Po drodze znalazłem bardzo duuużo grzybków no ale ja nie o tym ale o Żurawnicy która mi się bardzo spodobała a właściwie te skały na niej !!! coś pięknego a jakie duuuże i wysokie ! a do tego szlak praktycznie zarośnięty a zbocze góry  wyglądające bardzo dziko.... wink

Jeśli ktoś był i widział to o czym piszę to dajcie znać smile

"Nie uda się odnieść w życiu sukces, jeśli człowiek nie zaangażuje się w to całym sercem.To samo dotyczy sztuki przetrwania- ci którym udaje się wyjść z opresji, zawsze dają z siebie wszystko.Zarówno w życiu jak i w survivalu, jeżeli się łamiesz przegrywasz."Bear Grylls

Zapraszam do galerii : http://picasaweb.google.com/109029069602413014760

2

Odp: Zembrzyce - Żurawnica - Krzeszów

Daję znać smile
Skały na Żurawnicy są naprawdę unikalne. Spore skupisko. Warto odwiedzić, jak ktoś jeszcze nie był.

3

Super, czekam na zdjęcia bo muszę się tam koniecznie wybrać :]

Ostatnio edytowany przez Macieks (2012-10-14 21:55:35)

4

z mila checia poogladam, bo w ten weekend planuje traske z Zembrzyc do Krzeszowa a pozniej na Leskowiec smile bede sledzil temat!!!

poprawione ;-)

Ostatnio edytowany przez kisiel (2012-10-15 11:45:38)

"...nigdy nie mówię nigdy..."
https://www.facebook.com/andrzejkisiel1974

5

Jeszcze fajniejszą opcją jest start od zamku w Suchej Beskidzkiej do Kaplicy Konfederatów.Od tej kaplicy trzeba troszke pochaszczować(tak ok.1km bez szlaku)na górę Jasień.Schodząc z niej kierować  się lekko na lewo(północny zachód)aż do przecięcia z czerwonym szlakiem ze Zembrzyc(kolejny 1km).Dalej już za szlakiem na Carchel i do skałek a potem Krzeszowa(nie Krzeszowic Kisiel bo tam to byś raczej nie dotarł w jeden dzień wink ). Polecam taką opcje gdyż zamek w Suchej+park oraz wspomniana kaplica konfederacka są bardzo piękne,pozdrawiam

Tam na dole zostało wszystko to co cię męczy,patrząc z góry wokoło świat wydaje się lepszy. <KSU "Za mgłą">

6

To ja jeszcze tylko dodam, ze można skorzystać z dwu szlaków: czerwonego i zielonego. Zdecydowanie polecam Zielony  big_smile ponieważ idzie on prawie wzdłuż całej grupy skalnej, pozwala więcej zobaczyć, a na deser wink z )( Pod Żurawnicą obejrzymy cud widoczki na Beskid Żywiecki, schodząc do Krzeszowa mamy znowu Beskid Piękny jak na dłoni cool

@ mały pikuś smile

Wiem o czym piszesz, co prawda takiej dokładnie trasy nie przeszłam, ale górę Jasień znam, chaszowałam po niej, a Kaplica Konfederatów rzeczywiście jest warta polecenia  smile

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile