1

Temat: KONCERTY: ANIA DĄBROWSKA, GRZEGORZ TURNAU I HALINA MLYNKOVA

Gwiazdy wystąpią w ramach XXXIV Ogólnopolskiego Przeglądu Piosenki Turystycznej
i Poetyckiej PIOSTUR GOROL SONG
, który odbędzie się w Andrychowie w dniach
16-18 listopada br. Będzie to jubileuszowa 20-ta edycja tego festiwalu w Andrychowie, jako że impreza została wymyślona i wcześniej odbywała się w Bielsku-Białej.
Celem festiwalu jest prezentacja i konfrontacja dorobku utalentowanych muzycznie i wokalnie twórców amatorów oraz kwalifikacja do udziału w Studenckim Festiwalu Piosenki w Krakowie i w Ogólnopolskim Festiwalu Piosenki Artystycznej
w Rybniku. Corocznie w konkursie bierze udział ponad 20 solistów i zespołów z całego kraju Koncerty obejrzy ok. 1000 widzów.
Honorowy patronat nad tegorocznym PIOSTUREM objął Marek Sowa – Marszałek Województwa Małopolskiego. Impreza znajduje się wśród wydarzeń szczególnie promowanych przez Samorząd Województwa Małopolskiego. Zyskała także uznanie i poparcie Posłanek do Parlamentu Europejskiego Małgorzaty Handzlik i Róży Thun, fundujących wyjazdy studyjne do Brukseli dla laureatów konkursu.
W opinii Rady Dyrektorów Festiwali Piosenki Artystycznej PIOSTUR należy do najciekawszych przeglądów tego typu w Polsce. W konkursie pojawia się wielu utalentowanych wykonawców. W gronie laureatów imprezy znajdują się m.in. Renata Przemyk, Piotr Rogucki, Iwona Loranc, Jarosław Chojnacki, Dominika Barabas.
http://www.beskidmaly.pl/pun/extensions/hcs_image_uploader/uploads/20000/5500/25693/thumb/p17bfev8vb1hje1mk3b75139bq0d1.jpg
Piostur to także koncert gwiazd. W tym roku wystąpią:
- Ania Dąbrowska w koncercie promującym najnowszą płytę - 16 listopad
- Grzegorz Turnau w programie „Wieczór sowich piosenek” - 17 listopad
- Halina Mlynkova promująca solową płytę „Etnoteka” - 18 listopad

Szczegółowe relacje z poprzednich edycji imprezy zamieszczono na stronie www.kultura.andrychow.eu/piostur

2

Odp: KONCERTY: ANIA DĄBROWSKA, GRZEGORZ TURNAU I HALINA MLYNKOVA

Informacja o PIOSTUR GOROL SONG już jest na stronie głównej wink

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

Odp: KONCERTY: ANIA DĄBROWSKA, GRZEGORZ TURNAU I HALINA MLYNKOVA

Oj na Turnaua chyba się przejadę. W programie, poza utworami z repertuaru Grzegorza Turnaua, piosenki m.in. mojego ukochanego(!) Billy Joela, Marka Grechuty, Johna Lennona i Starszych Panów.

O czym ja mam rozmawiać z człowiekiem, który nie rozróżnia wesołego letniego picia od jesiennego depresyjnego pijaństwa ?