Jiff napisał/a:(...) Umieściłem na niej listę źródeł wody w Beskidach do wgrania na odbiornik GPS. Zapraszam więc posiadaczy gpsów do ściągania i korzystania z mojej małej listy. Nigdy nie wiadomo kiedy skończy się woda w plecaku 
Moja lista jest jeszcze niekompletna i niektóre źródła wymagają dokładnego pomiaru. Jeżeli ktoś posiada własne pomiary, lub wie gdzie znajdują się nieodkryte źródełka i chciałby się tą wiedzą podzielić, proszę bardzo o kontakt.
Pozdrawiam,
Jiff
Problem wody, ważny problem w BM-ie - zwłaszcza kiedy robi się dłuższą wędrówkę, bez schodzenia do miejscowości.
Dołożyłabym tutaj następujące miejsca z wodą:
- źródło na Trzonce przy kaplicy Maryjnej, obfite, łatwo dostępne,
- źródło na czerwonym szlaku między Polaną Semikową a schroniskiem na GJP II, też bardzo wydajne,
- na )( Carchel, nieco na uboczu, ogólnie dostępna studnia, z wiadrem - trochę mam dyskomfort pisząc o niej publicznie - mam nadzieję, że nikt nie zanieczyści jej celowo - do studni na Trzonce wrzucona kiedyś kota i od tej pory nikt już z niej nie korzysta
Nie korzystam z GPS-a więc tylko tak to potrafiłam opisać. Jak mi się jeszcze coś wspomni do dorzucę 
Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz)