Odp: Babia Góra
I moje, i moje ![]()
https://picasaweb.google.com/1092111295 … directlink
"Jakże ja mam o tym opowiadać, skoro to jest moje? Jest to moje bogactwo, to, czego mi nikt nie odbierze." Jerzy Kukuczka
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
I moje, i moje ![]()
https://picasaweb.google.com/1092111295 … directlink
Hanuś śliczne te Twoje fotki prawie jak u Jacksona
a drużyna chyba nawet lepsza,a napewno urodziwsza
Pogode mieliście całkiem fajną.Ja byłem wtedy w tej gorszej,bardziej pochmurnej części tj.na granicach Małego i Żywieckiego.Babia była schowana prawie w 100%
Jak przeczytałam "u Jacksona" to zaczęłam główkować, o którego chodzi
Ale kiedy doczytałam o "drużynie", to już wszystko jasne ![]()
Aura była faktycznie łaskawa. Bardzo dobrze ,że wcześnie wyszliśmy, bo schodząc z każdą chwilą chmur było coraz więcej.
klasa
a Babia jak baba zawsze zmienna i nigdy nie wiadomo co dla nas szykuje ![]()
W sobotę 26.01 tuż przed godz 15 otrzymano zgłoszenie o zejściu małej lawiny tzw. deski śnieżnej na północnych stokach Babiej Góry. W wyniku zejścia lawiny ucierpiały dwie osoby. Po dotarciu na miejsce po godz. 16 okazało się , że osoby ratowane nie ucierpiały, są zmarznięte, przestraszone i potrzebują pomocy w wydostaniu się z lawinowego, eksponowanego terenu. Po założeniu turystom uprzęży, asekurując wyprowadzono turystów na grań a następnie sprowadzono do schroniska. W wyprawie wzięło udział 8 ratowników a działania zakończono po godz. 18.
Na Babiej Górze panują trudne warunki turystyczne, jest 2 stopień zagrożenia lawinowego a większość szlaków zwłaszcza powyżej górnej granicy lasu jest zawiana i nieprzetarta.
Bardzo sympatycznie się oglądało Wasze fotki
Przypomniało mi się też jakeś to Ojcze Dyrektorze
zaprosił mnie na wspólne zdobywanie Babiej Góry zimą - to było moje pierwsze zimowe wejście na Babią, pierwszy raz miałam też wtedy na nogach raki - z resztą Twoje ![]()
Z trwogą patrzyłyśmy z CzarownicązPogodnej jak pędzisz lodową rynną z )( Brona ... gdzieś w dół - my w rakach zeszłyśmy całkiem spokojnie...
A widoczki jakie były...
... i różne lodowe cudeńka ![]()
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.022 sekund, wykonano 11 zapytań ]