Temat: Niezbyt honorne wyjście, ale będzie lepiej...

Pierwsze primo: zima dała chyba wszystkim do wiwatu.
Drugie primo: chciałby człowiek wiosny, a tu 23 marca, a za oknem pi*dzi jak w Boże Narodzenie pi*dzić powinno wink
Trzecie primo: zdrówko uziemiło mnie na kilka tygodni, jak nie miesięcy, w domku hmm
Czwarte primo: jak zobaczyłem dziś po południu, co słoneczko wyprawia za oknem postanowiłem...
Piąte primo: jak na warunki fizyczne schorowanego emeryta nie mam daleko.
Szóste primo: posłużę się Wiki -> Pańska Góra aby nikt mi nie zarzucił, że nie byłem w Beskidzie Małym.
Siódme primo: co ja poradzę, że mam w Beskid Mały 30 minut spaceru od domu big_smile
Ósme primo - ultimo: byłem w górach. Może szczyt nie najhonorniejszy, może tylko chwilę, ale widoczki przednie. I przy okazji uwieczniłem trochę "mojego" Andrychowa wink

Pełny albumik po kliku w obrazek:

https://lh3.googleusercontent.com/-CtE3LVQWspY/UU3VUhePWAI/AAAAAAAAF-0/zxh_lZw1tN8/s800/DSCN7934.JPG

"Picie wódki, to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości."
Jan Himilsbach

2

Odp: Niezbyt honorne wyjście, ale będzie lepiej...

Świetny spacerek darkheushu, a widoczki z Pańskiej Góry dzisiaj piękne big_smile ! Ile radości może dać słońce ! smile Panoramki z Andrychowa - cool

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

3

Piękna zima tej wiosny  lol

Taki nieduży spacerek, a 47 fotek napstrykał  tongue Widoczki miód-malina  cool

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

4

Może się jutro z Wami jakoś doturlam na Groń... Oby wink

Jan Himilsbach

5

Pozbieramy, wytaszczymy, na górze... nie zostawimy  wink

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

6

doturlamy się, doturlamy ...  lol

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

7

mówią, że zima w czasie wiosny to coś ponoć naturalnego smile

"Góry upajają. Człowiek uzależniony od nich jest nie do wyleczenia. Można pokonać alkoholizm, narkomanię, słabość do leków. Fascynacji górami nie można" Edmund Hillary

8

O żesz Ty, a ja przeczytałem "Pozbieramy, wytaszczymy, na górze... zostawimy wilkom na pożarcie" tongue

Jan Himilsbach

9

darkheush napisał/a:

O żesz Ty, a ja przeczytałem "Pozbieramy, wytaszczymy, na górze... zostawimy wilkom na pożarcie" tongue

spokojnie, nawet życzenia spełnimy ...  lol

10

nena napisał/a:

[spokojnie, nawet życzenia spełnimy ...  lol

Wiedziałem, że mogę liczyć na kogoś dzikiego i nieokiełznanego tongue

Jan Himilsbach

11

świntuchy

Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz głupota ludzka, choć nie jestem pewien co do tego pierwszego
A. Einstein

12

mareczku - czy masz w tej chwili na myśli fotkę reprezentującą mój albumik, czy też jutrzejszą relację ze zdobywania Gronia JPII??? big_smile

Jan Himilsbach

13

Jak ja dawno nie byłem na pańskiej)))  Górka mojego dzieciństwa w zimie sanki w lecie rower i wędrówki. no i oczywiście dymczuk zimą)))

14

A co to jest dymczuk zimą? hmm

15

W zimie na sankach doope se można było poodbijać)

16

Eeeee... to wszystko jasne  big_smile

17

Brombella napisał/a:

mówią, że zima w czasie wiosny to coś ponoć naturalnego smile

Mnie tam zima w marcu jakoś totalnie nie zaskakuje, "w marcu jak w garncu" wink
Natomiast byłem zaskoczony w 2011 roku, kiedy to miałem kolejową objazdówkę po Polsce. Otóż 3 maja wybrałem się ze znajomymi do Łodzi. W drodze powrotnej zastała nas... zamieć śnieżna big_smile Utknęliśmy pod Piotrkowem Trybunalskim na ok 1 godzinę, musieliśmy czekać na strażaków, aż przyjadą i zrobią porządek z powalonymi drzewami tongue

"Lecz kto sieje kłamstwa, ten w końcu zawsze doczeka się ich plonów, a wtedy może już tylko odpoczywać po trudach i śledzić tylko, jak inni zbierają żniwo i wyręczają go w rozsiewaniu dalej złego ziarna"

J.R.R. Tolkien
SILMARILION

18

Miluś napisał/a:

Mnie tam zima w marcu jakoś totalnie nie zaskakuje, "w marcu jak w garncu" wink
(...)

... a kwiecień plecień  lol więc kto wie co się jeszcze przydarzy  tongue