326

Odp: Warunki na szlakach

Oj ciężko się musiało iść  smile A dziś sypie i sypie, zima nie powiedziała jeszcze ostatniego słowa. Co do warunków w BMie, dzisiaj na Magurce Wilkowickiej 10cm świeżego śniegu. Mgliście i tajemniczo  big_smile

327

U mnie(pod Leskowcem od strony południowej)sypnęło dzisiaj w nocy pół metra big_smile

Tam na dole zostało wszystko to co cię męczy,patrząc z góry wokoło świat wydaje się lepszy. <KSU "Za mgłą">

328

W Zawadce dzisiaj też pół metra big_smile

"Nie uda się odnieść w życiu sukces, jeśli człowiek nie zaangażuje się w to całym sercem.To samo dotyczy sztuki przetrwania- ci którym udaje się wyjść z opresji, zawsze dają z siebie wszystko.Zarówno w życiu jak i w survivalu, jeżeli się łamiesz przegrywasz."Bear Grylls

Zapraszam do galerii : http://picasaweb.google.com/109029069602413014760

329

Tym razem to ja czekam na info odnośnie warunków wink

"Nie uda się odnieść w życiu sukces, jeśli człowiek nie zaangażuje się w to całym sercem.To samo dotyczy sztuki przetrwania- ci którym udaje się wyjść z opresji, zawsze dają z siebie wszystko.Zarówno w życiu jak i w survivalu, jeżeli się łamiesz przegrywasz."Bear Grylls

330

teksanski napisał/a:

teksanski jeśli Ci to coś pomoże to napiszę jak jest w Dolinie Rzyczańskiej - ogólnie brak słońca (nie nowość big_smile), + 6 stopni Celsjusza, wiatr momentami silny, zaczyna padać deszcz.

A tu masz dzisiejszy komunikat ze stacji GOPR na Pracicy Czarny Groń -Pracica

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

331

nena napisał/a:

ogólnie brak słońca (nie nowość big_smile)

Ciotka!!! Wiesz gdzie mieszkam, przez Ciebie oplułem monitor kawą. Biurko też uj...... ten tego, brudne jak stół Durczoka. Ktoś to teraz musi posprzątać. Zapraszam big_smile

"Picie wódki, to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości."
Jan Himilsbach

332

darkheush napisał/a:

Ciotka!!! Wiesz gdzie mieszkam, przez Ciebie oplułem monitor kawą. Biurko też uj...... ten tego, brudne jak stół Durczoka. Ktoś to teraz musi posprzątać. Zapraszam big_smile

Ja nie wiem, ale z braku słońca to należy raczej płakać, a nie pluć dookoła kawą . big_smile  A do sprzątania zaciągnij się sam. tongue

"Tak jak zawsze, kiedy zdarza mi się widzieć coś niebywałego, żałowałem, że nie ma ze mną miłych sercu ludzi, żeby mogli oni też swoje zatroskane oczy widokiem czystym uradować i przemyć, zasługują przecież na to nie mniej niż ja, albo bardziej"  /E. Stachura/

333

nena napisał/a:
teksanski napisał/a:

teksanski jeśli Ci to coś pomoże to napiszę jak jest w Dolinie Rzyczańskiej - ogólnie brak słońca (nie nowość big_smile), + 6 stopni Celsjusza, wiatr momentami silny, zaczyna padać deszcz.

A tu masz dzisiejszy komunikat ze stacji GOPR na Pracicy Czarny Groń -Pracica

Dzięki wink

334

wczoraj szedlem z Targoszowa na przelecz Anula,trasa znosna,ale w miejscach odslonietych duzo nawianego sniegu.Zejscie z Anuli do groty-nie polecam-ciezko sie idzie.Lepiej odbic z zielonego szlaku z Targoszowa  dzikusem-sam nim wracalem z groty.

335

Dziś to już kompletny zastój w interesie  tongue , a tej górskiej teorii mam po dziurki w nosie  tongue .

Kiedyś tradycją był wypad w góry w lany poniedziałek   smile . Przy obecnych warunkach nie ma szybko na co liczyć:(

Macie jakieś inne ciekawe propozycje ?  big_smile

http://www.beskidmaly.pl/pun/extensions/hcs_image_uploader/uploads/20000/9500/29895/thumb/p17n2mt41hs4kvkped71h55tvo1.jpg

Tu mam propozycje dla pań ,ale co z panami ?  lol

'' Tyle samo jest idiotów wśród księży, robotników i profesorów. Różnica polega na tym, że profesor ma większy zasób słów i w związku z tym trudniej wymacać jego głupotę.'' ( Bronisław Geremek )

336

maurycy napisał/a:

ale co z panami ?

http://piweczko.net/zdjecia/tatra.jpg

Akcent górski jest. Jakieś rozsądniejsze propozycje??? lol

"Picie wódki, to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości."
Jan Himilsbach

337

Lanie wodą odradzam, można kogoś zabić !  lol

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/538684_228650430611007_1356697173_n.jpg

338

Ile śniegu spadło w górach podczas ostatniej doby, bo u mnie 35 cm.

http://szlakiibezdroza.blogspot.com/  - wszystko na czasie .

339

Byłem dziś popołudniu na szybkim wypadzie z Kóz papieskim szlakiem na Chrobaczą. Jak noga wpadała to tak do kolana. Nie jest tak dużo śniegu jak myślałem. Tym bardziej, że ktoś przede mną przedreptał szlak, a ktoś inny zjeżdżał na nartach. smile  Na dole śnieg trochę mokry, ale wyżej suchutki. Może w innych rejonach jest więcej?

http://www.beskidmaly.pl/pun/extensions/hcs_image_uploader/uploads/20000/9500/29913/thumb/p17n3iugqs16do18du145l9u5jmk1.jpg

340

w Rzykach Praciackach widać było, że szlak czerwony w okolicy wyciągu był przetarty. Ja akurat dzisiaj na nartach szusowałem

----------------------------------------
Największą ozdobą naszego Beskidu [...] są jego urocze doliny. Wprawdzie dawno już straciły one charakter pierwotności i dzikości, [...] ale mimo wszystko nie są pozbawione swoistego wdzięku, chociaż wszędzie już widoczne są ślady rąk ludzkich.
- Jan Galicz

341

Oj to aż dziwne żeście się z Włóczykijką nie spotkali - no, ale w tych zimowych ciuchach to słabo idzie się rozpoznać  wink  lol

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

342

dzisiaj byłem na Leskowcu, szlaki przetarte ale jak się zejdzie na bok to wpada się po jajka  tongue (panie to nie wiem, chyba że się zaopatrzą  big_smile )

"...nigdy nie mówię nigdy..."
https://www.facebook.com/andrzejkisiel1974

343

kisiel napisał/a:

[...]szlaki przetarte ale jak się zejdzie na bok to wpada się po jajka  tongue (panie to nie wiem, chyba że się zaopatrzą  big_smile )

kisiel ... ! big_smile

344

kisiel napisał/a:

dzisiaj byłem na Leskowcu, szlaki przetarte ale jak się zejdzie na bok to wpada się po jajka  tongue (panie to nie wiem, chyba że się zaopatrzą  big_smile )

Od czwartku -  pan synoptyk zapowiadał, że śniegi będą szybko schodzić, bo loć napocnie.

http://szlakiibezdroza.blogspot.com/  - wszystko na czasie .

345

Kisiel ja nie mówie że po jajka tylko pod nabiał Ja też byłem na Szybkim wypadzie na Leskowcu o 15 już byłem w domu poza szlakiem ciężko się poruszac .

Bez wycieczek,podróży,życie ludzkie upływa beztreściwie,nudno i szaro ,toteż one nie tylko urozmajcają,ale rzec można przedłużają nasze życie                             K.SOSNOWSKI

346

Na trasie Wilkowice - Magurka - Bielsko śniegu w okolicach pół metra, przedeptane, miejscami wąsko. Jacyś idioci wymazali spray'em cała skalną podstawę Skały Czarownic... sad

347

Na Żurawnicy wczoraj piękna zimka,temperaturka na minusie(choć na dole w Zembrzycach +3).Udało mi się trafić w okno pogodowe więc i babuszke i inne górecki poogladałem.To chyba?już ostatni tak zimowy łikend był,szkoda lol

Tam na dole zostało wszystko to co cię męczy,patrząc z góry wokoło świat wydaje się lepszy. <KSU "Za mgłą">

348

tomekj napisał/a:

Na trasie Wilkowice - Magurka - Bielsko śniegu w okolicach pół metra, przedeptane, miejscami wąsko. Jacyś idioci wymazali spray'em cała skalną podstawę Skały Czarownic... sad

Masakra z tą skałą hmm

Wokół góry, góry i góry...i całe moje życie w górach, ileż piękniej drozdy leśne śpiewają,niż śpiewak płatny na chórach. Wokół lasy, lasy i wiatr...i całe życie w wiatru świstach. Wszyscy, których kocham, wita was modrzewia ikona złocista. (J.Harasymowicz) smile

349

tomekj napisał/a:

Byłem tam końcem roku i nie było tego... ehh wandale  hmm

350

słów brakuje ! mad