Temat: Rogacz - Chatka studencka

prondek napisał/a:

A no właśnie jak w temacie smile

Miejsce bardzo przyjemne z sympatycznymi gospodarzami i przepięknym widokiem. Jednocześnie nie bardzo daleko od cywilizacji.

Nocą gwiazdy migocą, a światła ulic i domów w dolinie wpełzają na zbocza gór. Czy jakoś tak smile

Trzeba się trochę przyzwyczaić do schylania głowy przy wejściu, a drzwi wejściowe są naprawdę urocze.

Z kolei przy schodzeniu z piętra warto pamiętać, że ostatni schodek jakiś taki krótki. Kolega odpadł od ściany, kiedy schodził z K2

Lowell79 napisał/a:

Chatka Rogacz rzeczywiście jest bardzo przyjemna! Jak to każda chatka studencka gromadzi wspomnienia z lat szkolnych i nie tylko! Dla mnie jest to najbardziej atrakcyjna metoda nocowania (ew. namiot), ale nie każdy lubi takie luksusy Wink A widoki są piękne!!!

2

Odp: Rogacz - Chatka studencka

Miejsce bardzo fajne, sympatycznych ludzi można tam spotkać a przy okazji podziwiać widoki nieziemskie na świat. Polecam wszystkim.

"Góry są środkiem, celem jest człowiek. Nie chodzi o to, aby wejść na szczyt, robi się to, aby stać się kimś lepszym.  "

3

Coś znalazłem; http://www.schronisko-rogacz.pl/index.html  .Przechodziłem kiedyś tamtędy.Dawno,bardzo dawno.

Góroczub.

4

Ja raz miałem okazję nocować na Rogaczu i potwierdzam, że jest klimatycznie! Nie wiem jak teraz, ale parę lat temu tak było....