Temat: Niedzielny spacer nad rzekę.
Korzystając z ładnej pogody zabrałem aparat i udałem się nad rzekę aby pstryknąć kilka fotek. A oto efekt mojej wyprawy:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Pozdrawiam.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Korzystając z ładnej pogody zabrałem aparat i udałem się nad rzekę aby pstryknąć kilka fotek. A oto efekt mojej wyprawy:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Pozdrawiam.
Czy to te słynne łupki wierzowskie? Cudnie uchwycone ![]()
Łupki wierzowskie są zawsze fajne
widzę, że jest kładka
super
Rewelacja Dawidzie - zdjęcia przepiękne
, a to poniżej Ci wyszło po prostu

Łupki wierzowskie są zawsze fajne
widzę, że jest kładka
super
Podpisuje się pod tym w 100% , a co do kładki to nareszcie odbudowali bo już kiedyś wracając na skróty do domu nie "doleciałem" na drugi brzeg i miałem trochę mokro w butach ![]()
W zeszłym roku byłem tym miejscu po raz pierwszy. Harnaś pokazał mi to miejsce,
piękne – muszę ponownie tam trafić, ładna Dawidzie foto relacja. ![]()
Swoją drogą zazdroszczę wszystkim, którzy mogą witać wiosnę w BM-ie ![]()
Matko, całe "stulecia" mnie tam nie było
A wystarczy przejść tylko jedną górę
Aż będę musiał zrobić sobie jakiś mały spacer, może nawet jutro (a w zasadzie dziś) popołudniu? ![]()
Ostatnio edytowany przez Miluś (2013-04-15 23:31:07)
Czy oprócz fragmentu czarnego szlaku przechodzącego obok Wieprzówki jest jakaś inna ścieżka spacerowa, która poatakuje uroki tej ciekawej rzeczki?
Przepięknie wychodzi na zdjęciach ta turkusowa woda z potoków i strumyków. ![]()
Bardzo mi się podoba to delikatne światło i kolor wody, wyszło super!
Czy oprócz fragmentu czarnego szlaku przechodzącego obok Wieprzówki jest jakaś inna ścieżka spacerowa, która poatakuje uroki tej ciekawej rzeczki?
Jest niby ścieżka dydaktyczna ale nie wiem jak z ciągłością tej ścieżki pomiędzy poszczególnymi tablicami informacyjnymi.
Ciekawym wariantem może być pójście z Zagórnika lub Sułkowic wzdłuż łupków w górę rzeki, a potem wspinaczka na stary kamieniołom górujący nad okolicą z którego rzeczkę można pooglądać z góry a stamtąd polnymi drogami i ścieżkami przez urokliwe wzniesienia pomiędzy Zagórnikiem i Rzykami można się dostać dość szybko na Gancarz.
Szlaku jako takiego nie ma jest tylko sciezka dydaktyczna o ktorej juz tu kolega wczesniej pisal. Ja proponuje przejscie calej rzeki Rzyczanki od Andrychowa az po jej zrodel ![]()
Muszę tam w tym roku koniecznie dotrzeć
Był gdzieś... taki PDF- p. J. Zielińskiego w tym temacie - poszukam...
to jeśli się można podpiąć pod topic to dorzucę kilka fotek
rewelacja !
baca Ty też dałeś czadu tymi fotkami ![]()
Natura jest piekna i czysta
Nie ma nic lepszego w letni upalny dzień jak tylko wskoczyć do takiego jacuzzi ![]()
Kto ma blisko, to może sobie pochodzić i pochodzić na taką piękną rzeczką. Szczególnie teraz kiedy przygrzeje a górach śniega dużo, to pewnie woda wygląda żywiołowo. ![]()
Nie ma nic lepszego w letni upalny dzień jak tylko wskoczyć do takiego jacuzzi
Szczęściarz, ma w domu takie cudo natury ![]()
Baca i Dawidzie
Po waszych foto relacjach miejsce to nie będzie już odludne ![]()
Znalazłam PDF -a z publikacją na temat źródeł rzeki Wieprzówki, o którym wspomniała powyżej Jolanta autorstwa Jana Zielińskiego – „Do źródeł Wieprzówki”. (po kliku na zdjęcie)
Pan Jan Zieliński jest absolwentem Uniwersytetu Jagielońskiego, emerytowanym nauczycielem biologiem, przyrodnikiem, miłośnikiem i obrońcą przyrody beskidzkiej. Przez 12 lat był redaktorem naczelnym lokalnego pisma "Nowiny Andrychowskie" oraz radnym (przewodniczył Komisji do Spraw Ochrony Środowiska w Andrychowie). Wraz ze swoimi przyjaciółmi wydał kilka publikacji o środowisku naturalnym. Jest autorem licznych artykułów publikowanych m.in. w "Przyrodzie Polskiej" oraz miesięczniku "Wszechświat". Z Janem Stępniem nagrał kilkanaście audycji dla Radia Kraków. Aktualnie pełni funkcję Prezesa Towarzystwa Miłośników Andrychowa. Od lat 60-tych maluje, rzeźbi oraz fotografuje. Jego prace prezentowano na wystawach w Polsce i za granicą. Rzeźby Jana Zielińskiego znajdują się w m.in. Andrychowie, Oświęcimiu oraz Isny (Niemcy) .
rewelacja !
baca Ty też dałeś czadu tymi fotkami
Oj tam już czadu.
Nie ma nic lepszego w letni upalny dzień jak tylko wskoczyć do takiego jacuzzi
no to fakt Raz w Bieszczdach w weekend majowy wpakowałem się w takie "jacuzzi". Było zajefajnie.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.027 sekund, wykonano 11 zapytań ]